USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye, 15 Temmuz sonra yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile uğraş kapsamında bugüne denli 334 bin 378 bireyin gözaltına alındığını belirterek, "101 bin tutuklama, 104 bin de adli arama sonucu verildi. Halen cezaevlerinde 18 bin 892 mevkuf bulunmaktadır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye, 15 Temmuz sonra yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir
16-07-2022 03:03
Ankara

FETÖ'nün vuruş girişimi sırasında amaç almış bulunduğu noktalardan Gölbaşı hususi Harekat Başkanlığı Yerleşkesi'nde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitleri yâd programı düzenlendi.

Bakan Soylu, evvel şekilde vuruş girişimi gecesi kampüs arasında evvel bombanın düşmüş bulunduğu Havacılık Daire Başkanlığındaki endüstrisi görüşme etti.

Darbe girişimi sırasında hususi Harekat Başkanlığında martir olanların fotoğraflarının arazi almış bulunduğu bölümlere karanfil bırakan Soylu, programa dahil bulunan martir aileleri ve gazilerle geveze etti, foto çektirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, afsun edildi.

Soylu, burada icra ettiği konuşmada, hem hüznün bununla birlikte gururun gecesi bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Gölbaşı hususi Harekat Başkanlığında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit aileleri ve gazilere, İstanbul'da planlı 15 Temmuz programında bu arada bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamlarını ileten Soylu, şu şekilde konuştu:

"Cenab-ı Hak bu millete herhangi birlikte zahmetli zamanında, herhangi birlikte dara düştüğünde, onu derleyip toparlayacak, delalet edecek, zeki ve zat içerisinden birlikte şef kader etmiştir. Bilge Kağan'dan tutun Osman Gazi'ye, Çelebi Mehmet'ten tutun Abdulhamid Han'a, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda bu millete önderlik eden, iyi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e kadar, Allah'a aşırı şükür, bu eren milletin eksiksiz zahmetli zamanlarında, zat çocuklarından birlikte şef çıkmak ve hata almıştır. Tıpkı bunun gibi, 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız, tarihin namına verdiği rolü gerçekten hesabına getirmiştir, arka durmamıştır, duraksama göstermemiştir ve bu milletin cesaretine, ferasetine ve gücüne önderlik etmiştir."

Soylu, 15 Temmuz vuruş girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajıyla vatandaşların korkmadan sokaklara döküldüğünü hatırlatarak, "Şu mekanda 44 hususi harekat, 7 de havacılık personelimiz martir düştü. Kimisi evinden koştu geldi, birtakımı imamdı, hususi harekat camisi imamıydı geldi burada martir düştü. Kimisi tekaütlük dilekçesi vermişti, resmiyette ayrılmıştı fakat evvel haberi alır almaz dostlarının yanına koşarak geldi, gene bu ocağa geldi, burada martir düştü." dedi.

"Türkiye, 15 Temmuz daha sonra yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir"

Şehitlerin ve gazilerin fedakarlığının, dökülen göz boncuğu sekte kanın boşa gitmediğini vurgulayan Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Türkiye, 15 Temmuz daha sonra iri birlikte yenilenme ve temizlenme zamanına girmiştir. Bu mutluluk göz boncuğu noktada acziyet çekmemiştir, vatandaşına sunmuş bulunduğu göz boncuğu hizmette birlikte eksi yahut tıkanma yaşamamıştır. 'Uçak uçurmaya tayyareci bulamayacaksınız.' diyerek bizi korkutmaya ve yıldırmaya, moralimizi bozmaya etkin fitnecilere, İHA'larla, akış helikopterleriyle, yetiştirdiğimiz ve çıyan olmayan, zat vatanını bombalamayan, vatanına milletine ilişkin evlatlarla karşılık verdik. Biz 15 Temmuz'a demokrasiyle karşılık verdik. Bizi darbelerle, vuruş tehditleriyle arka iletmek isteyenlere huzur ulus iradesine başvurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline gene milletin kararıyla geçtik ve sonrasındaki eksiksiz adımlarımızı da demokratlık ve ahbaplık süresince attık."

Soylu, 15 Temmuz vuruş girişiminin peşi sıra dünkü düzenlilik politikalarını uygulamaya başladıklarına ayraç ederek, "Bütün yıldırı örgütlerini birlikte tane birlikte yapı altında görüp, mücadelemizi de buna gereğince baştan planladık. Sadece silahlı terörle değil, terörü besleyici kâffesi unsurlarla, demokratlık ve hukuku Truva atı derece kullanan eksiksiz tezgahlara huzur topyekun savaşım ortaya koyduk. Eğer elden silahlı mücadelede sıkışıp kalsaydık, yıldırı örgütlerine öge ve geçmiş hizmet sağlayıcı yıldırı iltisaklı eksiksiz kurum, topluluk ve belediyelere karışma etmeseydik, Doğu ve Güneydoğu'da iri kalkınma hamlesi başlatmasaydık, yıldırı örgütünün bu milleti inancından ve geleneğinden ayırmaya müteveccih ekin terörizmine karışma etmeseydik, dakika o PKK'yı, Batının tırlarla tabanca gönderilmiş bulunduğu PKK'yı mağaralarına hapsettiğimiz birlikte neticeyi elde edemezdik." ifadelerini kullandı.

"Bu devleti birlikte hâlâ göremeyeceksiniz"

FETÖ ile teşrikimesai yapanlara ve Türkiye'yi hainlik çetelerine tasdik etmeye çalışanlara seslenen Soylu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkede bedenlerimizi çiğnemeden, bu devleti birlikte hâlâ göremeyeceksiniz. Kimlerle buluşurlarsa buluşsunlar, kimlerle kucaklaşırlarsa kucaklaşsınlar, şayet bu bedenlerimiz tepeden aşağıya şehitlerimizin kanlarıyla kanlanmadıktan sonraları bu devleti birlikte hâlâ göremeyeceksiniz." dedi.

"Bugüne derece 334 bin 378 denetleme yaptık"

Bakan Soylu, FETÖ ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye bitmeme ettiklerinin altını çizerek, şu detayları paylaştı:

"Bugüne derece 334 bin 378 denetleme yaptık. 101 bin tutuklama, 104 bin de adli arama sonucu verildi. Halen cezaevlerinde 18 bin 892 vakfedilmiş bulunmaktadır. 23 bin 927 isim de firaridir. İstedikleri derece kurtulma etsinler, bu işin sonu bellidir ya haymatlos ölecekler veya Türk adaletinin karşısında aritmetik verecekler, bunun ortası yok ve olmayacaktır."

"Bir gecede yıkılacak yahut tutsak alınabilecek birlikte ulus değiliz"

Büyük birlikte mutluluk ve ulus olduklarını vurgulayan Soylu, "Bir geleneğimiz var, bin yıllara müstenit birlikte mutluluk aklımız ve birlikte ulus şuurumuz var. Bir gecede yıkılacak yahut tutsak alınabilecek birlikte ulus değiliz. İki, üç organizasyonla, Batıdan mevrut üç kuruşluk destekle ve akılla iradesi elinden alınabilecek birlikte ulus değiliz." dedi.

Bakan Soylu, 15 Temmuz'da şüheda ve gazilerin millete kuvvet verdiğini söyleyerek, "Allah kâffesi şehitlerimizden ve gazilerimizden, o tün meydanlara inen, meydanlara inemese de el açıp bu ulus düşüncesince afsun fail herkesten Cenab-ı Hak bereketli geniş razı olsun." diyerek konuştu.

Her sene bulunduğu derece bu sene da şüheda düşüncesince sorma meydan Soylu, şehitlerin isimlerini birlikte tane hiç okudu, programa dahil bulunan asayiş mensubu herhangi birlikte addan sonraları "Burada" diyerek bağırdı.

"Hiçbir haine boğaz vermeyeceğiz"

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da asayiş teşkilatının 15 Temmuz gecesi darbecilere huzur 81 ilde savaşım ettiğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı tün meydanlara çıkanları, martir ve gazi olanları unutmayacaklarını vurgulayan Aktaş, "Bundan sonraları da göz boncuğu haine boğaz vermeyecek, hainlik odaklarının tuzaklarını başlarına buyurmak düşüncesince birlikte an caba duraksama etmeyeceğiz." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Dairesi Başkanı Hakan Çetin, EGM hususi Harekat Başkanı Selami Türker, gazi kolluk memuru İsmet Alper Akdemir, martir hususi cereyan polisi Feramil Ferhat Kaya'nın anası Şengül Kaya da müzakere yaptı.

Programın sonunda, kampüs arasında mevcut camide sela okundu, asayiş çalışanları şüheda düşüncesince afsun etti.

Programa, İçişleri Bakan Yardımcıları İsmail Çataklı ve Mehmet Ersoy, kimi milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, asayiş ve jandarma mensubu ile gaziler ve martir yakınları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler