USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit bulunan güvenlik korucularının taziyesinde, "Bilesiniz ki bu kalleşliği ki yapmışsa yanına bugüne derece kalmadığı üzere bundan böyle da kalmayacak." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulundu
26-07-2022 08:01
Hakkari

Bakan Soylu, Pençe-Yıldırım Harekatı'nda teröristlerin saldırısı kararı şehit bulunan güvenlik korucularından Kemal İmece ve Avdi Demir'in Şemdinli ilçesine ilişkin Uğuraçan köyündeki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Köy camisinin önündeki taziyede ailelere başsağlığı diledikten sonradan kaymakamlık merkezine güzeşte Soylu, yurttaşlar kabilinden "Şehitler ölmez, yurt bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Dik dur, eğilme, Üzümkıran sizinle" sloganlarıyla karşılandı.

Burada şehit güvenlik korucuları Bülent Vermez ve Veysi Sebik'in Ulu Cami önündeki taziyelerine eklenen Soylu, ailelere başsağlığı diledi.

"Hakkari, memleketimizin en aşırı şehit sağlayan ilidir"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan duanın peşi sıra mütekellim Soylu, acılarının iri olduğunu, namus, din, bayrak, huzur, evlatların geleceği, bütünlük ve el birliği düşüncesince canını feda edenler yardımıyla gecenin birlikte vaktinde birlikte bölgelere gidebildiklerini söyledi.

Yaşı iri olanların aşırı üzüntüler ve teessürat çektiğini tamlayan Soylu, şöyleki konuştu:

"Bir yegâne tesellimiz var. Bu kardeşlerimize kurmuş oldukları orospu çocuğu pusu kabilinden bu ülkeye de bu millete de bu milletin donanmasına de pusu kurdular fakat muvaffak olamadılar. Hepinize minnettarız. Birliğimize, uhuvvet hukukumuza, devletimize ve milletimize bulunan sadakatten birlikte milimetre sapmadınız. Hakkari, bizim memleketimizin en aşırı şehit sağlayan ilidir. Yurt süresince zaman şayet Doğu ve Güneydoğu'da, ülkemizin bambaşka bölgelerinde geçim mevcut ise kılıç burada şehit bulunan kardeşlerimize borçluyuz. Bizim onlara borcumuz var."

Soylu, şehitlerin ailelerine, evlatlarına, babalarına, eşlerine, dostlarına, akrabalarına, hısımlarına ateş düştüğünü dile getirerek, "Ölümlerin güzeli olabilir mu? Bize çocukken anca öğrettiler. İki şeye imrendirdiler: Güzel ahiret yolculuğu ve şehadet. Allah keşki bizlere de kader etse. Birincisi, onlar bu şehir ve bu iklim düşüncesince sınırımızın ötesinde bu ülkeye çirkin düşünce besleyenlere vesile kesmek düşüncesince serdengeçti dirilik ettiler. Aileleri düşüncesince elbette iri acıdır. Yüz sene sonradan bu coğrafyada bu şehitlerimizin torunları diyecekler ki 'Dedelerimiz, birliğimizden ödünleme vermedi. Onların madalyaları, bizim en gururlu nişanemiz, emanetimizdir.' Onlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Şehitlerin ailelerinin, önünde serdengeçti dirilik ettikleri bu vatanın, bayrağın ve şu an gölgesinde bulundukları minarelerden okunan ezanın kendilerine dengesiz bulunduğunu vurgulayan Soylu, İslam'ın bayraktarlığını, Müslümanlığın liderliğini önleyen iri birlikte milletin çocukları olduklarını anlattı.

"Bizi duman etmek istemelerinin asliye nedeni de budur. Siz buna vesile vermiyorsunuz. Bu devlet, bu millet, yiğit Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız buna vesile vermiyor." diyen Soylu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Esas kılıç hiçbirimiz olmasak da Cenab-ı Allah buna vesile vermez. Çocuklarımızın okumasını, iş, kuvvet sahibi olmasını, dizi film kolalama sevinç süresince olmalarını istiyoruz. Bunun maliyeti ve bedeli mevcut ve bu bedeli ödemekten sakınmıyoruz. Allah şehitlerimizi, cenneti ve cemaliyle müşerref kılsın. Onlar, Hz. Hamza'nın yoldaşıdırlar. Buna inanıyoruz. Peygamber Efendi'mize bitişik iktisap etmek kabilinden birlikte mualla kayırma içindedirler. Bilesiniz ki bu kalleşliği ki yapmışsa yanına bugüne denli kalmadığı kabilinden bundan böyle da kalmayacak. Huzurumuzu duman etmek isteyenlere vesile vermeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızla buraya gelirken konuştum. Büyük birlikte etkilenme ve sıkıntı içinde. Her birinize başsağlığı diliyor. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'ın cenneti ve cemaliyle buluşması duaları ve niyazları var. Allah ikrar etsin. Hepimiz şehit ailelerinin emrine amadeyiz."

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da şehitlerin din, vatan, ezan, kavim için, elan erinçli olmaları düşüncesince canlarını feda ettiklerini belirterek, ailelere başsağlığı diledi.

Ardından şüheda düşüncesince afsun fail Soylu, şehit yakınlarına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler