USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Sahayı az buçuk henüz baskılayarak bazı acıların önüne geçmeliyiz

İçişleri Bakanı Soylu, "Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak kamuoyunun dikkatini çekecek programlarla, etkinliklerle, ilkin suç duyurusu ve yakınma eğilimini arttırmayı başarmalı ve dünkü olayların, mağduriyetlerin, birtakımı acıların önüne geçmeliyiz." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Sahayı az buçuk henüz baskılayarak bazı acıların önüne geçmeliyiz
25-11-2021 08:13
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hanıma müteveccih sefih mücadeleyle ilgili, "Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak kamuoyunun dikkatini çekecek programlarla, etkinliklerle, ilkin suç duyurusu ve yakınma eğilimini arttırmayı başarmalı ve toy olayların, mağduriyetlerin, kimi acıların önüne geçmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 81 ilin valisinin katılımıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) planlı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Koordinasyon Kurulları videoteyp konuşma toplantısına katıldı.

Bakan Soylu, burada meydana getirdiği konuşmasına, familya içi ve hanıma müteveccih sefih savaşım dair gelinen durumu, tahsil edilen önlemleri gözden kılmak düşüncesince "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" vesilesiyle müşterek araya geldiklerini anlatım ederek başladı.

15 Kasım bakımından bu sene 251 avrat cinayetinin işlendiğini, güzeşte senenin tamamında bu sayının 268 bulunduğunu aktaran Soylu, "Bu yılı aynı adına güzeşte senenin üzerinde kapatacağımız anlaşılıyor ama müspet bulunan evolüsyon şu ki sonuç beş-altı senedir dun doğru, çizgi halinde müşterek gerileyiş var. Bu sene da azalış kanalının ortamında kalacağımız görülüyor ama burada, bahis konusu bulunan sayımlama rakamlar değil, insanoğlu canı bulunduğu için, bu meseleye ilkin bu önümüzdeki müşterek ayda çabuk biçimde konuş etmemiz lazım. Arkadaşlarımıza da buradan şunları anlatım eylemek istiyorum. Sahayı az buçuk hâlâ baskılayarak kamuoyunun dikkatini çekecek programlarla, etkinliklerle, ilkin suç duyurusu ve yakınma eğilimini arttırmayı başarmalı ve toy olayların, mağduriyetlerin, kimi acıların önüne geçmeliyiz." niteleyerek konuştu.

Kadına gönül rahatlığı sertliği müşterek adamlık meselesi adına gördüklerine ve müşterek dirilik yitirilmesine caba tahammüllerinin olmadığına dikkati çekici Soylu, "Elektronik bilezik strateji merkezi kurduk, bin bilezik kapasitemiz var, Türkiye’de şu an çalışkan 296 bilezik var, süresi tamamlanan bilezik uygulaması sayısı da 501. Yani hep 800'e DOĞRU bilezik sonucu verilmiş, uygulanmış yahut uygulanıyor. Bu noktadan hareketle esirgeyici engelleyici tedarik kararlarının, bilezik kararlarının sayısını ilave mücahede ortamında olmamız icap ettiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İtalya'nın başkenti Roma'da Akdeniz Parlamenterler Asamblesince (PAM) Kadın Acil Destek Uygulaması'na (KADES) sunulan ödülü anımsatan Soylu, şu biçimde konuştu:

"Önemli müşterek kâr elde ettiğimiz KADES'in tanıtımına gerçekli ciddilik özgülemek lazım. Gelen ihbarların yarısı, hakkıyla zarar içeren ihbarlar. Dolayısıyla bu programın indirilip kullanılması hususunda arkadaşlarımızın gayreti istirham ediyoruz. Tanıtım faaliyetlerinde ilkin vurgulanması müstelzim hususlardan birisi, KADES'in elden kuvvet mağduru bulunan veya ihtimali bulunan hanımlarımız çeşidinden değil hepsi hanımlarımız çeşidinden indirilmesinin gerekliliğidir. Buradaki kastımız şudur: Hayatın akışı ortamında öngörülemeyen durumlarla karşılaşabilirler yahut müşterek ayrıksı kadının başına mevrut müşterek kuvvet vakasına şahitlik edebilirler, nedeniyle burada da sertliği hızlıca manşet birimlerine sunma ve birimlerin engelleme etmesini realizasyon ika olanağı bulabilirler."

Risk yorum ve çözümleme çalışmalarının hâlâ akıllıcasına yapılabilmesi şartıyla açılan "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formu"nun önemine yer veren Soylu, "1 Şubat 2021 bakımından yurt genelinde uygulanmaya başlamış bulunan bu formun doldurulması, işlenmesi, bizlere ehemmiyetli müşterek kere haritası sunmaktadır. Bunun da eşya edilmesi, işlenmesi ile ait etkinin ne bulunduğu ile ilgili, düşünce ve tavsiyeler de bakma biçim birimlerine iletilmelidir." dedi.

2021-2025 yılları arasını havi hanıma müteveccih sefih savaşım 4. Ulusal Eylem Planı'nı hazırladıklarını belirterek yetkililere seslenen Soylu, şunları kaydetti:

"4. Ulusal Eylem Planı'nda arazi düzlük kamuda topyekun seferberlik, terbiye ve farkındalık, esirgeyici ve engelleyici hizmetler, adalete erişim, verilerin yorumlanması ve analizi başlıklı 5 anne hedefin gereklerinin hesabına getirilmesi hususunda gayretlerinizi bekliyoruz. Bu manada il ve ilçelerimizdeki ait hepsi kasıntı ve firmaların birlik müşterek eş güdüm ve teşrikimesai bünyesinde akıntı etmesi, gücümüze kuvvet katacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler