USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Rusya gazı vermediği devir kışın tir tir titreyecekler

"Dünyayı Amerika, Avrupa bozuyor, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde tığ bunların hepsini düzeltmeye çalışıyoruz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'yı şita aylarında gözleyen doğal doğal taş yağı lambası krizine atıf yaparak, "Rusya gazı vermediğ

İçişleri Bakanı Soylu: Rusya gazı vermediği devir kışın tir tir titreyecekler
24-09-2022 16:59
"Dünyayı Amerika, Avrupa bozuyor, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kılıç bunların hepsini düzeltmeye çalışıyoruz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'yı şita aylarında gözleyen doğal kavara krizine irsal yaparak, "Rusya gazı vermediği devir kışın tir tir titreyecekler" dedi.Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Saniye ve İlyas Kancıoğlu hususi Eğitim Okulu’nun bel kemiği atma töreninin arkası sıra Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu'nun açılışına katıldı. Açılış önceleri mütekellim Bakan Soylu; Avrupa devletleri ile ABD'nin planlarının; mazlum ve kıygın uluslar ile üstünde yaşadıkları coğrafyaları yararlanmak ve köleleştirmek bulunduğunu söyledi. Ukrayna krizi zımnında 10 milyon Ukraynalının Avrupa’ya gittiğini dile getiren Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Bu savaşın ne derece devir müddet sonradan biteceğini de bilmiyorlar. Bunun maliyetini de bilmiyorlar. Hiçbir nesne bilmiyorlar. Sadece yöntem uğruna, Avrupa’nın ihtimal de insanlığa en yaraşıksız karakterlerinden birisi bulunan ecnebi düşmanlığını bu ülkeye tıraş etmek isteyenler, elden ortak yegâne oy yoluna memleketimizi ayrımlı göstermeye, insanlarımızı ayrımlı göstermeye, bizi ortak ırkçılığın içine koymaya ve bizi asal bakımından o dobra karakterimizden ayırmaya çalışıyorlar.”

'Kışın tir tir titreyecekler'

"Ne olacak Amerika’nın salname 50 bin dolarlık adam başına dirimsel seviyesi? Ne olacak Avrupa’nın salname 30-40 bin dolarlık adam başına dirimsel seviyesi? Ne yapacaklar? Ne yapacaklar bu parayı?" diyen Bakan Soylu, "Çaresiz kalacaklar. Pandemide biçare kaldılar mı? Evlerinden hariç çıkamadılar. Herkese iklim atıyorlardı 'Biz 50 sene sonramızı, 100 sene sonramızı matematik ediyoruz'. Neyi matematik etmişler? Burunlarının ötesini göremiyorlar. Rusya gazı vermediği devir kışın tir tir titreyecekler." diyerek konuştu. 

Onların yegâne planları var, sömürmek

"Hani sizin 50-100 salname hesaplarınız ve planlarınız?" diyerek soran Bakan Soylu şu şekilde bitmeme etti: "Bir yegâne hesapları ve planları var; Avrupa’nın da Amerika’nın da Batı’nın da ortak yegâne hesapları ve planları var; mazlum milletlerin, kıygın milletleri ve onların üstünde yaşadıkları coğrafyayı yararlanmak ve onları köleleştirmek. Başka nazar boncuğu planları yok. Başka nazar boncuğu planları da olmamıştır. Milletimizin bu konudaki hassasiyeti, ecdadımızın her neyse bugün de bire ortak bitmeme edecektir. Gelecek nesillerimizin de o olacak.”

ABD, Avrupa bozuyor, kılıç düzeltmeye çalışıyoruz

Türkiye’nin karakterinin, geleneklerinin, göreneklerinin, medeniyetinin başkalaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Bakan Soylu, laflarını şu şekilde sürdürdü: “Buradan muradım şu; Allah’a aşırı şükürler olsun, tabii ki bazı teessürat ve dertler yaşayabiliriz. Dünya da yaşıyor. Ukrayna-Rusya savaşını kılıç çıkarmadık. Afganistan’ı senelerce kılıç karışma etmedik. Pakistan’ı kılıç bu zorlukların içine itmedik. Irak’a demokratlık getireceğim, diyerek Irak’ı kılıç karışma etmedik. Suriye iç savaşını ve vekalet savaşlarını kılıç çıkarmadık. Libya’daki bu karmaşıklığı kılıç sağlamadık. Lübnan’daki bu iktisadi krizi ve yoksulluğu kılıç ortaya koymadık. Bunların hiçbirisini Ortadoğu’da, Balkanlar'da az daha Balkanları ortak barut fıçısı biçimine getirebilecek ortak anlayışı kılıç ortaya koymadık. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde kılıç bunların hepsini düzeltmeye çalışıyoruz. Amerika, Avrupa bozuyor; kılıç düzeltmeye çalışıyoruz." dedi.

ABD de Avrupa da hakeza isterdi

Irak, Suriye, Afganistan ve Pakistan kabil devletlere dirlik Türkiye'nin gösteriş manken iklim olması icap ettiğini tamlayan Bakan Soylu, şunları anlatım etti: "Kendi kendine ayakta durabilen, Amerika’dan da Avrupa’dan da pus sallandığında 'Siz kimsiniz, kılıç sizden korkmuyoruz, şahıs işimize bakabiliyoruz' diyen ortak sağgörü ortaya koyabilecek ortak kavim olunabileceğini değme tarafa göstermeliyiz. Biz bunu bu arada sağlamalıyız. Biz bunu gerçekleştirmeliyiz. Bugün de gerçekleştiriyoruz. Yoksa bizim burnumuzu Afrin’e sokmazlardı. Yoksa bizim burnumuzu Azez’e, Cerablus’a sokmazlardı. Antep’ten Hatay’a derece Kilis’ten Şanlıurfa’ya derece değme noktayı sabahtan akşama derece havanlarla teröristlerin tacizi altında bırakırlardı. Bunu ABD da hakeza icap Avrupa da hakeza ister. Başımız dertten kurtulmasın, istenmektedir. Biz onlara hoşgörü göstermeyiz. Onun düşüncesince çocuklarımızı, gençlerimizi elleme eğitimle buluşturmalıyız. Bu okulun ihtimal de en ehemmiyetli sağlayacaklarından ortak tanesi de budur. Bunu da gerçekleştireceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler