USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: 'Ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizde ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık. Kim ne derse desin, zorlukları olsa da maliyetleri olsa da bizim vicdanımız apayrı muhtelif davranmaya olanak veriyor değildir” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık'
01-11-2021 17:08

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki ortak otelde planlı Strateji Geliştirme Başkanlığı 2021 Açık Kapı Eğitim Toplantısı'na katıldı. Soylu burada meydana getirdiği konuşmada, dünyada hayatın değişik kompleks ortak duruma geldiğini, şehirlerin, devletlerin, ihtiyaçların, beklentilerin, tehditlerin değişik arttığı ortak dünyada, mütebessim ortak yüze, düşünceli zihinlere, basitliğe, dobra niyete ve işi havadan kılan kişilere herhangi ortak zamankinden ortak tomar gerekseme olduğunu belirtti.

Türkiye'nin sığınmacı dair vicdani alegori dair düşeni yaptığını kail Bakan Soylu, “Ülkemizde ölümden kaçan milyonlarca insana kucak açtık. Kim ne derse desin, zorlukları olsa da maliyetleri olsa da bizim vicdanımız ayrıksı ayrışık davranmaya olanak veriyor değildir. Bizler vicdanı taşlaşmış ortak kavim değiliz. Mazlumu ortak ağırlık değil, artağanlık vesilesi alegori gören ortak milletiz. İnfakı kaybolma değil, çıkar alegori gören ortak milletiz. İşte çağ Avrupa'nın halini görüyoruz. Göç meselesinde iri ortak berklik ortaya koydular. Korktular, sanki fakirleşmeyeceklerdi. Oysa ortak virüs salgınında nite sarsıldıklarını baştan sona beraberce gördük ve demincek de bunun iktisadi neticelerini yaşıyorlar. Marketlerde, fuel oil istasyonlarında kuyruklar başladı; birtakımı malların problemi yaşanıyor ve en önemlisi hazırlık zincirinde gerçek maslahat yaşıyorlar. Elbette kılıç de etkilendik. Gerek müstevli süreci, gerekse yaşanmış bulunan afetlerin, asayiş risklerimizin oluşturduğu maliyetlerin yevmi yaşantımıza yansımaları olmadı mı? Elbette ki oldu. Ancak umumi alegori müstevli dönemini ve sonrasını bağıl alegori onlardan baş döndürücü artık dobra yönettik. Ciddi ve akliyeci tedbirlerle, istihsal ve talih gücümüzle, milletimizin ferasetiyle, amme düzenimizi ve hazırlık zincirimizi bozmadan atlattık” sanarak konuştu.

"Milli gelirine nazaran dünyada en baş döndürücü iane karşıcı ülkeyiz"

Türkiye'nin akıbet 4 yılda, ulusal gelirine nazaran dünyada en baş döndürücü iane karşıcı yurt bulunduğunun altını çizen Soylu, "Miktar alegori da hoppadak 2020 senesinde ABD'nin ardı sıra ikinci olmuştur. Bu hoppadak finansal güçle ilgilendiren değildir. Bu bizim gücümüzün yanı sıra, insancasına özelliklerimizle ilgilidir" ifadeleri kullandı.

"Açık Kapı, hem ortak talih kapısı bununla beraber ortak kıstak kapısıdır"

Açık Kapı'nın, hoppadak ortak talih dairesi olmadığını tamlayan Bakan Soylu, şunları kaydetti:
"Açık kapı, devletin vatandaşını dinlediği, taleplerini hesabına getirdiği, iane elini uzattığı ve vatandaşının devletinden razı olmasını amaçlayan ortak kapıdır. Bu kapı, bunun düşüncesince açıktır. Size başvuran hacısı hocası sizden ortak iane istemiyor olabilir. Kimisinin bürokratik ortak işi vardır, birtakımı ihtimal ortak suç duyurusu düşüncesince gelmiştir, birtakımı ortak ayrıksı gerekseme sahibinin vaziyetini bildirmek düşüncesince gelmiştir, birtakımı ihtimal şehirdeki ortak aksaklığı anlatım buyurmak düşüncesince gelmiştir lakin siz bu talepleri karşılarken, meseleye geçmiş anda yüzünüzdeki gülümsemeyle, kalbinizdeki dobra niyetle, zihninizdeki teshil ve muştulama anlayışıyla bakmalısınız. Bu faaliyeti, bu birimleri çalıştıracak bulunan bel kemiği güdeleme esasi bakımından budur."

“Devlet yapısı geliştikçe, gereksinimler ve bakım başlıkları çoğaldıkça, bakım edinmeyi kolaylaştıran çözümlere de gerekseme duyuyoruz”

Her güzeşte değişik gereksinimlerin çağ yüzüne çıktığını ve bu gereksinimlerin giderilmesi düşüncesince de toy hal şekilleri geliştirildiğini kail Soylu, "Açık kapı, esasi bakımından devletin millete bakım fonksiyonunun gereği alegori ortaya çıkmak ortak yapıdır. Çünkü talih yapısı geliştikçe, gereksinimler ve bakım başlıkları çoğaldıkça, bakım edinmeyi kolaylaştıran çözümlere de gerekseme duyuyoruz. Vatandaşa ortak kılavuzluk hizmeti vermek, bu sayede hem onun bakım almasını kolaylaştırmak bununla beraber gurur üstündeki iş süreçlerini izleme etmeyi, hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

"5 milyon 763 bin 195 müracaat alınmıştır"

2017 senesinde başlatılan Açık Kapı Projesi'nin, İçişleri Bakanlığı'nın bel kemiği ortak bakım ünitesi durumuna geldiğini anlatım fail Soylu, "Şu an düşüncesince 81 il valiliğinde bariz bap büro müdürlükleri, 221 kaza kaymakamlığında ise bariz bap şeflikleri kurulmuştur. Bin 55 arkadaşımız bu birimlerde fariza yapmaktadır ve kurulduğu günden bugüne denli 5 milyon 763 bin 195 müracaat alınmıştır. Bunlardan hoppadak 14 bin 503'ünün işlemi bitmeme etmektedir, kalanı sonuçlandırılmıştır. Sonuçlandırma oranımız yüzdelik 99,75'tir. Bu iri barışıdır Bu meseleyi sahiplenmenin özüdür” açıklamasında bulundu.

Strateji Geliştirme Başkanlığı personeline, vatandaşlara erinç düşünceli olmaları çağrısında mevcut Soylu şöyleki bitmeme etti:

"Kapı terimi bizim kültürümüzde önemlidir. Tövbe kapısı deriz, talih kapısı deriz, kıstak kapısı deriz. Kapıyı kaba kapatmayı fark kusur sayan, bundan gönlü alıngan ortak medeniyetin evlatlarıyız. Temsil ettiğiniz birimin manasına bu pencereden beslemek lazım. Biz size hem milleti, bununla beraber devletin yüzünü delibozuk ettik. Bu baş döndürücü gerçek ortak sorumluluktur. Allah sizlerden razı olsun. Arkadaşlarımız bugüne denli bu emaneti gerçekten taşıdılar, inşallah toy arkadaşlarımızla beraberce bu başarıyı artık da yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum. İşinizi gerçekleştirmek düşüncesince ihtiyacınız bulunan güler yüz, acıma ve dikkattir. Lütfen kullanmakta olanları cankulağı dinleyin."

Ömer Faruk Karataş - Bayram Türüdü
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler