USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: “Kılıçdaroğlu’nun bildiği hiçbir şey yoktur”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kılıçdaroğlu'nun bildiği hiçbir şey yoktur. Millete vereceği hiçbir şey yoktur. Yalanı, dolanı, başkalarının kapılarından imdat ummayı bilenlerdir onlar. Biz bu topraklara inanıyoruz. Biz bu ülkenin insanlarına inanıyoruz. Gelecek nesill

İçişleri Bakanı Soylu: “Kılıçdaroğlu’nun bildiği hiçbir şey yoktur”
28-12-2021 19:07

Bursa'da sabahleyin muhtarlarla bir araya geldikten sonraları asayiş toplantısını oluşturan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, peşi esna emniyete tahsil edilen 77 arabanın doğrulama edilme törenine katıldı. AK Parti Bursa İl Başkanlığını görüşme fail Soylu, meydana getirdiği açıklamada, “Önümüzdeki sene 2022, ahir sene da 2023 doğrusu Cumhuriyetimizin 100. yılı. O 100. sene sebebi ile bir ekip sorumluluklarımız var. Bu döl aşırı şey gördü. Ekonomik saldırılar gördü. Günde 30-40 alp evladımızın martir tabutları ortamında ay duru bayraklarla sarılıp annelerin babalarının eşlerinin gözyaşları ortamında toprağa verildiğini, gecelik yüzdelik 8 binlik faizleri gördü. Emeklilerin ‘acaba istikbal ay aylık alabilir miyiz' endişesi taşımış olduğu vakitleri gördü. ‘Bu baht ne devir değişecek' niteleyerek kafaların karıncalandığı günleri gördü. Kimliklerden, inançlardan, değerlerine, giysilerine ve gelişigüzel muhtelif varlığı saldırıldığı, aşağılandığı, ötekileştirildiği eyyam gördü. Amerika'dan inç sallayanları gördük. Avrupa'dan ‘oturun oturduğunuz yerde' diyenleri gördük. Görmediğimiz kalmadı. En kötüsü de geleceğe de belgisiz icra vekili bir budun pozisyonuna sağlamak istediler. Bu resim AK Parti yardımıyla ve milletimiz yardımıyla değişti” dedi.

“Suriye rahat eğer olmazsa Türkiye rahat olamaz. Afganistan, Pakistan rahat eğer olmazsa Türkiye rahat olamaz”

“Siz Cumhuriyet tarihinin ehemmiyetli bir devrimini gerçekleştirdiniz. Bir kez değil, AK Parti kurulduğu günden buyana bu milleti çaresizliğe itenlere direnim tekraren gerçekleştirdiniz. Bu şişman budun baştan öz küllerinden ve bu şişman milletin şişman iradesiyle geleceğe hamle atan bir anlayışa daima bu arada getirdiniz” diyen Bakan Soylu, “Bunun giranbaha tarafı, bunu el erki ve ahbaplık çerçevesinde yaptınız. Birisi sizin karşınıza bunu koymadı. Defalarca seçime gidildi. Defalarca hükümeti deviriyoruz, AK Parti'yi yeniyoruz teraneleri ile karşınıza çıktılar. Ama gelişigüzel seferinde bu millet, AK Parti'nin masumiyetine, Recep Tayyip Erdoğan'ın öz adamı bulunduğunu ve bu partinin de Türkiye'yi selamete kavuşturacağına inandı. Bugün de inanıyor. Bizler hoppadak esasen Cumhurbaşkanlığı seçimini kazabilmek düşüncesince savaşım ediyorsak, baştan erk düşüncesince mücadeleyi ortaya koyuyorsak, kılıç öz yolculuğumuzu kusur atama etmişiz demektir. Biz bambaşka bir anlayışın yolcularıyız. Bizim iddiamız başka. Biz bu tez ile hoppadak Türkiye'ye bunu koyuyor değiliz. Biz 3 bin dolardan 10 bin dolara mevrut bir Türkiye'nin 25-30 bin doları ulaşmasını, güçlenmesini, kudretlenmesinin iradesini koyan bir Türkiye, hoppadak öz ülkesinin ayaklarının üstünde durmasını hedeflemiş bir Türkiye değildir. Etrafımızdaki coğrafyada kan gövdeyi götürüyor. Huzursuzluk almış başını gidiyor. Bağdat rahat olmazsa, Bursa rahat olamaz. Suriye rahat eğer olmazsa Türkiye rahat olamaz. Afganistan, Pakistan rahat eğer olmazsa Türkiye rahat olamaz. Birilerinin kafasına girmiyor lakin senelerce dikkat alanımız namına gördüğümüz devletlerin Allah'a hamdolsun, bugün AK Parti, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kılıç hasiyet endüstrisi durumuna getirdik” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın neresinde olursa olsun kıygın ve mazlumun hakkını arayan Türkiye”

Dünyanın neresinde olursa olsun, kıygın ve mazlumun hakkını arayan, doğrunun ardında koşan bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını dile getiren Bakan Soylu, “Hep beraberce Cumhuriyeti'n bir numara asrını nite bizlere şişman fedakarlıkla dengesiz etmişlerse, nite etrafımızdaki coğrafyadan Balkanlar'dan Ortadoğu, Orta Asya'ya derece afsun etmişlerse deminden hepinize söylüyorum. Bu hoppadak erk meselesi değildir. O afsun edenlerin dualarını onlarla beraberce buluşturmak vaktidir. Türkiye 20 senedir ast yapısını dobra kuvvetlendirme etti. Savunma sanayiinin yerliliğini yüzdelik 20'lerden yüzdelik 80'lere emisyon noktasında ast yapısını Türkiye çelimli kuvvetlendirme etti. Bursa'daki kent Hastanesi'nden Türkiye'nin gelişigüzel yerindeki afiyet yatırımlarını elleme kuvvetlendirme etti. Türkiye İzmir'den İstanbul'a uzanan yollarla, mukassem yollarla, insansız iklim uzlaştırıcı ile Türkiye kendisi elleme kuvvetlendirme etti” biçiminde konuştu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu laflarını şu halde sürdürdü:

“Bize dışardan bakanların beli Türkiye yükseliyor, güçleniyor niteleyerek bizlere imrendikleri, inç ısırdıkları bir Türkiye'yi bambaşka bir tabloya çevirmeye çalışanlara bunu söylüyorum. Ne yapmış olursanız yapın, neler söylerseniz söyleyin, ne yalanı ortaya koyarsanız koyun, ne yıldırı örgütleri ile ortaklaşa iş yapmış olursanız yapın, bu yurt sizin inadınıza da Amerika'nın Avrupa'nın diklemesine da dünyaya alan okuyacak bir yurt olacaktır. Onlar bizim ülkemize inanmıyorlar. Onlar bizim ülkemize onur etmiyorlar. Onlar bizim ülkemizden çekiniyorlar, korkuyorlar, batıya tapıyorlar. Vallahi de vallahi de batıya tapanlara lafımız buyruk olacak. Onlara tapmadan lafımız buyruk olacak.”

“Millete vereceği hiçbir şey yoktur”

Bakan Soylu, “Birilerinin öğretilmiş zavallılık arasında kıvrandığı, faiz-kur makasının arasına sıkıştığı ve oradan bir halde çıkamadığı, dünyanın efendilerinin öğrettiklerinin haricinde bambaşka bir şeyi hatır kabiliyeti sıfır ve bunları kaybedenlere bir ülkede istihsal sıçramasının nite olacağını, bir ülkedeki coğrafyaya nite yaşarlık vereceğini ve senelerdir bir halde dünyanın tamamı insanlarını öz köleleri derece görenlere nite nasfet sesimizi yükseleceğimiz, ussal bir halde daima bu arada göstereceğimiz bir dönemdir. Bunu bilici kadrolar buradadır. Kılıçdaroğlu'nun bildiği hiçbir şey yoktur. Millete vereceği hiçbir şey yoktur. Yalanı, dolanı, başkalarının kapılarından imdat ummayı bilenlerdir onlar. Biz bu topraklara inanıyoruz. Biz bu ülkenin insanlarına inanıyoruz. Gelecek nesillerimize inanıyoruz. Biz inancımızla, medeniyetimizle meydana getirecek aşırı işimiz bulunduğunu biliyoruz. Cumhuriyetin ikinci asrını doğacak nesillere hâlâ çelimli hâlâ altyapısı çelimli bir yurt durumuna getireceğiz” dedi.

“Amerikan Büyükelçisi ile bir ayda 4 kez görüştü”

Soylu laflarını şu halde tamamladı:
“Bu budun anca Kılıçdaroğlu derece Amerikan Büyükelçisi ile bir ayda 4 kez görüşüp onlardan imdat umanlar gibi, onların söylediklerin ne işe yaradığını anlayabilen ve onların bizimle nite kıyaslamasının yapılacağını bilen, bizim AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanımızın ortaya neler koyduğunu bile bile onlara onur etmeyen şişman bir millettir. Ya eskiye dönülecek ya çelimli bir Türkiye'ye ulaşılacaktır. Türkiye'nin tercihi gelişigüzel devir dünkü ve çelimli olmuştur. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Biz hâlâ dünkü başladık. Orhan Gazi'nin, Osman Gazi'nin bizlere bıraktığı, dengesiz etmiş olduğu bu topraklarda onlardan hâlâ ileriye gidebilmek düşüncesince çatlasınlar, patlasınlar kılıç dünkü başladık, dünkü başladık, dünkü başladık.”

Bursa'ya güven binası

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Bursa düşüncesince verdiği müjdeleri şu laflarla dile getirdi:
“Bin parça emniyete personel takviyesi, 100 Bursa'dan 100 İçişleri Bakanlığı'ndan peyda etmek az daha 200 güven uzlaştırıcı alınması, 2 bin 100 alıcı ve asayiş kamerası kurulmasının yanı esna 4 parça kaymakamlık güven müdürlüğü baştan yapılması ve 6 parça ilçenin hükümet konağının baştan inşası, Bursa'nın merkezinde mevcut ve yıkılan güven binasının yapılması yönerge verdiler, aşırı teşekkürname ederim.”

Samet Doğru - Uğur Uslubaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler