USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: 'Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak ve Suriye'ye er sürüm tezkeresinin 2 sene şimdi uzatılma oylamasına ‘hayır' oyu verici CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, “Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Senin politik pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle

İçişleri Bakanı Soylu: 'Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek'
05-11-2021 20:03

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Güvenlik Toplantısı ve ortak saf izlence düşüncesince sabahleyin saatlerinde İzmir'e geldi. İlk kendisine Valilikte İzmir Güvenlik Toplantısı'na dahil bulunan Bakan Soylu, şimdi sonraları MHP İzmir İl Başkanlığını görüşme etti. Ardından zelzele evlerini inceleyici Bakan Soylu, kalıp daireleri dolaştı ve vatandaşların problemlerini dinledi. Soylu, sonuç kendisine AK Parti İzmir İl Başkanlığını görüşme etti.

“AK Parti kadroları iri ortak bükülme gerçekleştirdi”

Burada mütekellim İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti'nin Türkiye'ye iri hizmetler gerçekleştirdiğini söyleyerek, “İzmir depreminin 1 sene sonrasında zelzele konutlarının, kentsel dönüşümle ait meydana getirilen konutların ne noktaya geldiğini, insanımıza reva meydana getirilen konutları görür görmez aklımdan ortak film şeridi kabilinden emektar Türkiye geçti. Bu ülkede karye yollarının karla kaplanmasıyla 6 ay ulaşılamadığını gördük. Bu ülkede ortak zelzele bulunduğu devir vatandaşımız ‘Devlet nerede' diyordu. Allah'a hamd olsun şu anda AK Parti kadrolarının kurduğu hükümet bu ulus bundan sonraları bu cümleyi dedirttirmedi. Bu kadrolar iri ortak bükülme gerçekleştirdi. Hiçbirimizin hayalet fark edemeyeceği iri devrimlerin dibine imza atıldı. Türkiye'yi düşürmeye çalışanlara, özgüveninin yitirmeye çalışanlara, Türkiye'ye ‘Siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz' diyenlere kendince AK Parti kadroları, elinin tersiyle hepsi tehditleri itti ve ‘Biz yaparız, kılıç gerçekleştiririz' diyen ortak bükülme gerçekleştirdi” dedi.

“Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı ne becereceksin Kılıçdaroğlu?”

Bakan Süleyman Soylu, bazısı partilerin 2023'te iktidara geleceklerini ve bunun düşüncesince esassız anketler düzenlediğini söyleyerek, “AK Parti evvela seçiminde yüzdelik 34 ol almıştı. Birçok seçimde Cumhuriyet Halk Partisi ile kendince karşıya geldik. CHP'nin ortak birim tane yöneticisi çıksın desin ki ‘Biz incelemelerde 25 puana ulaştık'. 20 senedir nazar boncuğu incelemede 25 puanı göremiyorlar. 20 senedir muhalefetteler, kılıç iktidardayız. Muhalefeti beceremiyorsun, iktidarı ne becereceksin Kılıçdaroğlu? Kılıçdaroğlu'na ortak gır söyleyeyim de kulağına hırızma olsun; o şehremaneti başkanların mevcut ya, bilesin onlar hemen senin kuyunu kazmıyorlar, milletin kuyusunu kazıyorlar. Onların yapamadıklarından çevre 2023 senesinde bu ulus sana ayrı ortak satmaca kesecek, onu da ortak tarafa koy. Cumhuriyet tarihinin en yeteneksiz belediyeleriyle CHP kendince karşıya. Milletimiz gelişigüzel şeyi görüyor. Sandık haset gelecek. Biz Twitter'dan anlamayız, kılıç tweet atarak bu işleri gerçekleştirmeyiz. AK Parti tweet atmaz, atarsa fark iş yaparak atar, gıybet yapmış olup atmaz” sanarak konuştu.

“Teröre en iri yanıt kız çocuklarımızı doktor, mühendis ve sarıklı yapmaktır”

6-8 Ekim vakalarından evvela 3-4-5 Ekim tarihlerinde Muş'un Varto, Ağrı'nın Patnos ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde olduğunu tabir fail Süleyman Soylu, “Orada teşkilattaki dostlarımla birlikteydim. Oradaki dört başı mamur baskılara karşın organizasyon arkadaşlarımın gözünde haşyet ve fikir görmedim. ‘Biz burada davamıza eş çıkacağız' dediler. Oradan döndüm, kestirmece 10 vakit sonraları 6-8 Ekim Olayları başladı. Yaktılar, yıktılar. Türkiye, terörle mücadeleyi hemen PKK ve DEAŞ'a vermedi. Onların arkasındakilerle Türkiye mücadeleyi veriyor. Recep Tayyip Erdoğan kimle savaşım ettiğini bilmiyor mu? Ona balçık atanlardan baş döndürücü şimdi güzel biliyor. Ama onun farkı o milletini ve bu ülkeyi seviyor. Bundan 15 çağ evvela Diyarbakır'daydım. Gecenin vakit 4'üne derece Diyarbakır sokaklarında gezdik arkadaşlarımızla. Kimse bizim önümüze çıkıp da ortak gır söyleyemedi. ‘Burası Kürdistan'dır' diyemedi. Burası Türkiye'dir, Türkiye topraklardır. Bugün erinç içinde Türkiye. Hakkari'de 2016-2017-2018 ve 2019'da tababet fakültesi ele geçiren çocuğumuz yoktu. 2020'de 4, 2021'de 19 çocuğumuz tababet fakültesi kazandı. Onları dağa getirmeye çalışanlara, kız çocuklarımıza biçimsiz muamelat hazırlamaya çalışanlara verilecek en iri yanıt kız çocuklarımıza doktor, mühendis ve sarıklı yapmaktır” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek”

Bakan Soylu, sonuç günlerde ağız dalaşı bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'ye er atıf tezkeresinin 2 sene uzatılması oylamasına ‘hayır' oyu verici Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Soylu, şu şekilde konuştu:
“Kılıçdaroğlu bunun hesabını verecek. Milletin nezdinde da sandıkta da hesabını verecek. Ne istiyor yani? Afrin'den Türkiye'ye roket gelmesini mi istiyor? Kılıçdaroğlu ne istiyor? Alimallah, Cumhurbaşkanımız buyruğu vermiştir ve yıldırı kaynağından kurutulacaktır. Bu diyar bugün engellenmeyen ve hürse, şehitlerimizin sayesindedir. Bu ülkenin bağımsızlığının, hürriyetinin kahramanları şehitlerimizdir. Biz onları unutamayız. Sen kasetle geldin, bu ülkenin toprakları kanla sulandı. Senin politik pazarlıkların, vereceğin rüşvetlerle beraberce bu ülkenin özgürlüğünün dair kesim yaptırmayız.”

Ziyaretlerde Bakan Soylu'ya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin haremlik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler