USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'daki terör saldırısını tertipleyeni de yakaladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana mevrut terör saldırısının failine ilişkin, "Başarılı ortak halde meydana getirilen operasyonla tabii ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık çağ Yunanistan'a kaçıracaklardı." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'daki terör saldırısını tertipleyeni de yakaladık
14-11-2022 14:13
İstanbul

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'ndeki bölgeye gelerek, yaşamını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısında 6 isim yaşamını kaybetti, 81 isim yaralandıBeyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısını meydana getiren isim gözaltına alındıBeyoğlu'ndaki terör saldırısı zanlısının, PKK/PYD/YPG terör örgütünden emir almış bulunduğu belirlendi

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi'ndeki bölgeye gelerek, yaşamını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.

❝Terör saldırısını tertipleyeni de yakaladık❞

❝Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçacaklardı❞

İçişleri Bakanı Soylu, Beyoğlu'nda terör saldırısının meydana geldiği bölgede açıklamalarda bulunmuş oldu https://t.co/vhatWL6JKL pic.twitter.com/7IWNHPCCsM

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) November 14, 2022

Ardından matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Soylu, olayın nite ve nereden eş güdümlü edildiğini bildiklerini, emniyetin ve valiliğin mukteza açıklamaları hazırlamaya bitmeme ettiğini söyledi.

Saldırıda yaşamını kaybedenlerin cenazelerinin kaldırılacağını, 9 yaşındaki Ecrin Meydan ile babası Yusuf Meydan'ın cenazelerini Adana'ya gönderdiklerini dile getiren Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Biz, bizlere sunulan mesajı biliyoruz, bizlere sunulan mesajı aldık. Tekrar altını çizerek tabir ediyorum: Amerikan Büyükelçiliğinin taziyet dilemesini onama etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi, terör bölgelerini besleyici ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya etkin bu anlayışa, şahıs senatolarından servet gönderen ortak devletle müttefikliğimiz tabii tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok, hiç kimseye orospuluk yapmıyoruz fakat bu kalleşliklere tabii ki sabır edecek gücümüzün kalmadığını tabir buyurmak istiyorum."

"Bu aldığımız mesaja aşırı çelimli ortak ileti vereceğiz"

Bakan Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'nin "nazlı kızları" bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bize ne yanıt verildiğini, ne ileti verildiğini dobra ortak halde biliyoruz. Operasyonlar bitmeme ediyor. Başarılı ortak halde meydana getirilen operasyonla tabii ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan'a kaçıracaklardı. Onun düşüncesince nite ve ne halde eş güdümlü edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz ortak terör yapısıyla dirlik karşıyayız. PYD'yi orada ki besliyorsa, PKK'ya ki iç duyum sağlamaya çalışıyorsa eden odur. Piyonları aşırı ortak tomar irdelemenin ortak manası yoktur. Dünyada aşırı ortak tomar yaya bulunur. Bu milletin, en ehemmiyetli hasleti piyonların kafasını kırmaktır. Allah milletimizin yardımcısı olsun. Şunun bilinmesini isteriz: Bu aldığımız mesaja aşırı çelimli ortak ileti vereceğiz bununla birlikte aşırı çelimli ortak mesaj."

Olay sonrası meydana getirilen uygulayım dinlemede, aşırı belirgin ortak halde terör örgütünün emirinin teröristin öldürülmesine müteveccih bulunduğunu aktaran Soylu, "'Ya kattan atın ya kanala atın' diyerek ortak buyruğu var, belirgin ortak şekilde. Bu mevzuda teröristi öldürüp topu topu networkü ve olayın halef sebeplerini çözmemizi engelleyecek ortak yazı hazırladıkları açıkça ortada. Ama Allah razı olsun itimat güçlerimiz, topu topu duyum birimlerimiz, el birliğiyle bu meselenin üzerinin örtülmesini, kapatılmasını ve faillerin ortadan kaldırılmasını engellemişlerdir." diyerek konuştu.

"Türkiye'nin çevresinde kontak ortak pres bulunduğunu biliyoruz"

İstanbul'da 6 senedir hakeza ortak terör vakasının görülmediğini kaydeden Soylu, "Sadece bu sene 200 terör vakasını engelledik fakat terörün yüzü hakeza acımasızdır. Siz 200 kıta engellersiniz, ortak tanesi patlar ve etraflı canınızı yakar. Elbette altını çizerek beyan buyurmak gerekir, tığ burada kavim namına bütünlük içinde, el birliği içinde çelimli olmalıyız. Bunlara günah eğmemeliyiz. Türkiye'nin çevresinde kontak ortak pres bulunduğunu biliyoruz." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kimsenin çevresinde yahut coğrafyasında, Ayn El-Arap yahut Kobani yok, PKK'nın PYD'nin bilgili olduğu. Kimsenin çevresinde Münbiç yok. Yani oradan Mersin'e paramotorla yıldırıcı gönderip orada evlatlarımızı katleden. Kimsenin çevresinde Nusaybin'in, Kızıltepe'nin, Kamışlı'nın bulunduğu üzere nice terör örgütünün fink attığı, nice ülkenin duyum ağlarının fink attığı ortak toprak yok. Bunlar her daim bizim sınırımızda ve tığ neyle dirlik karşıya kaldığımızı bildiğimiz düşüncesince bugün sınırlarımızın haricinde binlerce kahramanız feda-i dirilik buyurmak pahasına terörle uğraş ediyor. Pençe-Kilit Harekatı'ndan nice harekata kadar..."

Terör koridoruyla mücadelenin en bel kemiği sebeplerinden birinin Türkiye'nin istikrarsızlaşmamasını gelmek bulunduğunu vurgulayan Soylu, "Bunu anlatana derece lügatımızda tüy bitse de bunu söyleyeceğiz. Çünkü semere dü saldırının da hem Mersin saldırısının hem bu saldırının birinin Münbiç'ten, birinin Kobani emriyle geldiği aşırı belirgin ve belirgin ortadadır. Karşımızdaki kötülük cephesini, karşımızdaki yıldırıcı destekçilerini aşırı belirgin ortak halde biliyoruz. Onun düşüncesince milletimizle elbirliği içinde bunu her daim birlikte, çelimli ortak halde aşacağız." değerlendirmesinde bulundu

Teröristin yakalanma süreci kendince bilim verici Soylu, şunları paylaştı:

"Küçükçekmece'de yakalandı. Daha ilkin Esenler'de ortak atölyede, Kobani'den mevrut ortak telefonla korunum edildi. Ardından patlattıktan sonradan gene Esenler'e gitti. Ardından Esenler'den ortak ayrıksı araç ile Küçükçekmece'ye geçiş etti. Biz, İkitelli'de 112 civarına derece izlem ettik. Sonra kaybettik alıcı kayıtlarını. Sonra gene onu götürücü şahsı yakalayıp, bu networkün ortak parçası bulunan şahsı tutup onu sorgulayınca ortak sokakta bulunduğunu öğrendik ve o sokağa yaptığımız dizi eylem çerçevesinde de kıskıvrak, o evde yakalanmış oldu. Onunla bu arada bu vakası tertipleyen, terör örgütü ihtimal buna üzülecek fakat ona 'Öldür' buyruğu verdiği kişiyi de yakaladık. Yani esasi bakımından terör örgütünün ehliyetli bağlantısını da burada yakaladık. Birkaç dizi eylem henüz var. Operasyonlar bitmeme ediyor. Ben ilkin milletimize önceki olsun ve başsağlığı diliyorum. Emniyet Teşkilatımıza da patlama sonrası, yaklaşan ortak devir dilimi içinde bu gayreti, topu topu duyum birimleriyle ortaya koyarak gerçekleştirdiği semere düşüncesince de minnettarız."

Bakan Süleyman Soylu ve beraberindekiler henüz sonradan esnafı görüşme ederek, önceki olsun dileklerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler