USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Hep baş başa kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılalım ve bitmeme ettirelim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz inanıyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nın yolundan gidenler, bu dünyada da gayrı dünyada da hesaplı çıkacaklardır. Hep beraberce kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılalım ve bitmeme ettirelim." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Hep baş başa kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılalım ve bitmeme ettirelim
18-12-2021 23:32
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz inanıyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nın yolundan gidenler, bu dünyada da gayrı dünyada da hesaplı çıkacaklardır. Allah'ınızı severseniz yolunuzdan sapmayınız. Hep baş başa kardeşliğimize katı sıkıya sarılalım ve bitmeme ettirelim. Gelin tanıdık olalım, işi bedava kılalım, sevelim, sevilelim, evren hiç kimseye kalmaz." dedi.

Soylu, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde planlı Dünya Göçmenler Günü Programı'nda, muhacir sanatçıların sergilediği performanslar yardımıyla Mevlana kabil dünyanın çevresinde dönüldüğünü, şahısların Yunus kabil birbirine ulaştığını söyledi.

Gecede gır düzlük konuşmacıların "Hepimiz göçmeniz" vurgusu yaptığını aktaran Soylu, "Hepimiz göçüyoruz. Çünkü Allah bizlere indinde tembihatta, 'Hüküm Allah'ındır." diyor. Bir tembihatı hâlâ mevcut 'Mülk de Allah'ındır.' Hiç unutmamak gerekir. Biz hepimiz, adamlık milletinin evlatlarıyız ve indinde sınavdayız. Her devir söylerim, para, makam, mülk, aşırı servet bizi şımartıyor mu diye? Bizleri şımartmadığı kabil inşallah doğacak nesilleri de şımartmaz." niteleyerek konuştu.

Soylu, erte sabahleyin Kilis'te olacağını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Ardından Cerablus, Azez, Mare, El Bab ve sayaç olursa İdlib'e geçeceğiz. Eğer Allah istemeseydi indinde eşsiz tane varak kımıldamazdı. Bunu bilmenizi isterim. Hiçbir şeyin yapıcısı tığ değiliz. Eğer amacında yürürsek Cenab-ı Allah kader eder. Biz baştan sona baş başa indinde sınavdan geçiyoruz ve bu sınavda Cenab-ı Allah'ın tembihatlarına disiplin sıkıya sarılan indinde liderimiz var, kalburüstü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Herkes indinde obje söylüyor fakat O, Allah'ın tembihatlarına ve O'nun sözlerine, cümlelerine talip. O'nun cümlelerine isteyen olmaya da bitmeme ediyor. Bakalım hepimiz mi hesaplı çıkacağız yok ise dünyaya tapanlar mı? Biz inanıyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nın yolundan gidenler, bu dünyada da gayrı dünyada da hesaplı çıkacaklardır. Allah'ınızı severseniz yolunuzdan sapmayınız. Hep baş başa kardeşliğimize katı sıkıya sarılalım ve bitmeme ettirelim. Gelin tanıdık olalım, işi bedava kılalım, sevelim, sevilelim, evren hiç kimseye kalmaz."

Bakan Soylu, konuşmasının arkası sıra Göçmen Sanatçılar mükafat Töreni'nde dereceye girenlere ödüllerini sunma etti ve ihsanıhümayun alanlarla hatırat fotoğrafı çektirdi.

Geceye, İçişleri Bakanı Soylu'nun benzeri Hamdiye Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Göç İdaresi Genel Müdürü Savaş Ünlü, Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Misyon Şefi Gerard Karl Waite ve dünyanın muhtelif ülkelerinden Türkiye'ye mevrut göçmenler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler