USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yakalanmasına bağlı konuştu

İçişleri Bakanı Soylu, HDP'li Güzel'in yakalanmasıyla ilgili, "Yurt dışına genişlemek düşüncesince hazırlıklarını yapmışlar ve izlem ettiğimiz birlikte muhacir kaçakçısıyla bağlantı kurmuşlar. Yola çıkmışlar. Gereği hesabına getirildi." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yakalanmasına bağlı konuştu
03-09-2022 21:03
Diyarbakir

Diyarbakır'da temaslarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müşterek gazetecinin silahlı yıldırı örgütüne örgen iktisap etmek suçundan aranan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, Edirne'ye giderken Silivri'de yakalanmasına müteveccih sorusu üzerine, etraflıca vakitten beridir dobra müşterek istihbari düzentileme bulunduğunu söyledi.

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel yakalandı

Soylu, "İstihbari düzentileme kararında iklim dışına genişlemek düşüncesince gerçek olmayan etiket ve öteki gerçek olmayan evrakların dört başı mamur bunların hazırlıklarını yapmışlar ve bizim izlem ettiğimiz, Milli İstihbaratın da izlem etmiş bulunduğu müşterek muhacir kaçakçısıyla bağlantı kurmuşlar. Yola çıkmışlar. Gereği de adına getirildi. Dikkat ederseniz kapasitemiz devir geçtikçe güçleniyor." ifadelerini kullandı.

Yurt haricinde yakalananlar

İtalya'da, Türkiye'de nice ferdin canını yakmış müşterek katili yakalattıklarını kaydeden Soylu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Ben onun düşüncesince Gürcistan'a gittim. Gürcistan'dan kaçtı, ondan sonradan apayrı ülkeye gitti. Takip ettik, İtalya'da yakaladık. Yine ehemmiyetli müşterek katili Arjantin'de yakalattık. Onun ardına de gittik ve hava meydanı girişinde yakalattık ve aldırdık. O da gümrüksüz pasaportla giriyordu. Yine 2 kişiyi Binali Camgöz, Deniz Camgöz, Sırbistan ve Karadağ'da yakalattık. Arnavutluk'ta Bitcoinciyi yakalattık. En sonunda Arnavutluk İçişleri Bakanı sabahleyin ercecik 'Sana verdiğim lafı tuttum' dedi. Bir vesileyle hem Cumhurbaşkanımızın izlem etmiş bulunduğu hem onlar da dair düşeni yaptılar, hazırlamaya çalıştılar. Şimdi onların iadeleri var, bildiğiniz gibi hepsinin duruşma süreçleri var. Mahkeme süreçleri zira al sütun bulunduğu düşüncesince hukuka yansımıştır. Kırmızı sütun olmasa deport edilebilir, gümrüksüz müşterek muhacir namına nitelendirilir ve deport edilebilmektedir fakat al sütun olunca müşterek duruşma var, müşterek mahkemeyle bu arada onları alacağımızı düşünüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler