USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Frontex yüzyılımızın karaca kurumudur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Frontex yüzyılımızın karaca kurumudur. Avrupa bu kurumdan vazgeçmelidir. Yargılamalarını yapmaktadırlar, bu yargılamaların böylelikle Frontex elini ayağını dünyadan çekmelidir." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Frontex yüzyılımızın karaca kurumudur
29-12-2021 13:22
Ankara

Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığındaki 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin, dünyanın görmüş bulunduğu dürüstlük ve alışılmış anlamdaki semere imparatorluğun bakiyesi bulunan eş diyar bulunduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve dostlarının Cumhuriyet'i bu repertuvar ve kültürün ilişkin acemi eş vizyon, iri eş iş ve fedakarlıkla kurduklarını dile getiren Soylu, "Bu repertuvar ve sorumluluğun gereği olarak, tarihin bu millete biçtiği rolün, bu coğrafyada ayakta kalabilmenin eş gereği namına herhangi eş meseleyi iri düşünmekle, herhangi eş meseleye sınırlarımızı aşan eş vizyonla beslemek durumundayız. Aksi takdirde değer ödemekle ilişkin karşıya kalıyoruz." niteleyerek konuştu.

Soylu, kendilerine çizilen sınırlara hapsolmuş, mefkûre yoksunu, korkak, çekingen eş politikayla bu coğrafyada ayakta kalınamayacağına dikkati çekti. Doğuda, muvazenesizlik üreten çabucak eş tomar benek bulunduğunu dile getiren Soylu, Suriye-Irak hattı, Afganistan, Pakistan-İran, bire eş yoğunlukta olmasa caba hicret üretmesi açısından Orta Asya'daki devletler ile Afrika'nın bu alanlardan bulunduğunu aktardı.

Bunların hepsini bire eş botun içre yakalayanların ve bu istikrarsızlığın ne ürettiğini en güzel bilenlerin Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışanı bulunduğunu anlatım fail Soylu, "Bildiğimiz ve gördüğümüz eş obje elan mevcut ki o da şudur: Eğer önümüzdeki biraz sene içinde, bu devletlerin herhangi eş birinin başına, bire eş anda birer adet Recep Tayyip Erdoğan gelmeyecekse DOĞRU eş gelecekte bu muvazenesizlik ve getirmiş bulunduğu mesail sona erecek kabil değildir. Ya da Batı'nın başına, kâffesi bu muvazenesizlik politikalarını unutturacak, vazgeçirecek iri eş karabulut gelmezse gine bu akın sona erecek değildir." halinde konuştu.

Yerin altında Doğu'nun zengin, Batı'nın ise fakir; kavuşum üzerinde de Batı'nın zengin, Doğu'nun ise yok yoksul bulunduğunu dile getiren Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi kabilinden gösterilen eş tutanağa göre, Kıbrıs, Lübnan, Suriye ve İsrail ortada artan Levant Havzası'nda 3,45 trilyon metreküp katıksız taş yağı lambası yağı ve 1,7 bilyon varil arazi yağı var. Nil Deltası Havzası'nda ise 6,3 trilyon metreküp katıksız taş yağı lambası yağı ve 6 bilyon varil likit katıksız taş yağı lambası yağı var. Yani toplamda Doğu Akdeniz'de 30 bilyon varil petrole eşdeğer hidrokarbür deposu var. Batı'nın bu enerjiye bulunan gereksinimi ve bağımlılığı, Doğu'ya saldırmasına ve Doğu'da istikrarsızlığa kere açıyor. İstikrarsızlığın kaynağının temelinde de esasi bakımından Batı'nın hem kişi problemlerini doğuya bozma talebi bununla beraber Doğu'yu istikrarsızlaştırarak acemi eş koloni anlayışını ortaya koyma süreci var. Yerin üzerinde ise garplı ülkelerdeki bolluk seviyesi, Doğu'dan baş döndürücü faziletkâr bulunduğu için, Doğu'daki muvazenesizlik ve arbededen kaçanlar batıya yöneliyor."

"Anadolu'nun çevresinden eş muhtelif kopamıyor"

Bakan Soylu, arazi altıyla arazi üzerindeki bu Doğu-Batı dengesizliğinin eş muvazenesizlik ve hicret paradoksu oluşturduğunu aktararak şunları söyledi:

"Bütün problemimiz bu dengeyle sona eriyor mu? Ne eyvah ki hayır. Afganistan'dan çekilen, güneyimizden azda olsa çekilen yahut fariğ kabil karşıcı ABD, demin Balkanlara ve ilkin Karadeniz'in batısına yerleşmeye çalışıyor. Yani Anadolu'nun çevresinden eş muhtelif kopamıyor. Bunun bizlere ve semt ülkelerine ne eş maliyet getireceğini, burada kimin ne adımları atacağını, dengelerin ne değişeceğini, burada fiili namına ne cins çatışmaların yaşanacağını, diplomasinin ne miktarda hal üretebileceğini hâlâ kemiksiz namına bilebiliyor değiliz."

Yaklaşık 10 çağ evvel Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Amerika Sahil Güvenlik Komutanlığı ortada teşrikimesai anlaşması yapıldığını tamlayan Soylu, "Büyük ihtimalle Yunanistan'ın fakirliğini ve Türkiye fobisini sömürüp, istediklerini yaptıracaklar ve orada derinliğine eş müddet kalacaklar. Barbaros Hayrettin Paşa, 'Denizlere bilge olan, dünyaya bilge olur.' diyeli tahminî 500 sene geçti fakat ifadesi hala doğrudur." dedi.

Özellikle "verimli hilal"in dört dörtlük ortasında arazi düzlük Doğu Akdeniz'in, erke kaynakları bakımından kâffesi dünyanın iştahını kabartan ilgilendiren alakasız dört başı mamur iri devletlerin doğruluk kanıt paha bir duruma geldiği acemi eş yöntem bölgesine dönüştüğüne dikkati çekici Soylu, bunun yanında Kıbrıs Adası'nın, dört dörtlük eş tayyare gemisi konumuyla gün süresince mevcud cazibesini 21. yüzyılda elan faziletkâr eş noktaya yükselttiğini vurguladı.

Bölgeye sınırı olmamasına karşın ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve İtalya kabil devletler Doğu Akdeniz'de mevcut olmaya çalışırken Türkiye'nin bu denkleme müdahale olma yönündeki çabalarına, "Ne işiniz mevcut orada?" halinde diyar içerisinden mevrut itirazların, tuhaf ve dirilik sıkıcı bulunduğunu anlatım etti. Soylu, "Nokta atışı mı dersiniz, talih mi dersiniz bilemiyorum fakat hakeza eş hikayenin dört dörtlük ortasındaki ülkede, kâffesi bu bulunan bitenin hareket etmiş bulunduğu denizlerde çokça günah sahibiyiz." dedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının doğacak 25 salname perspektifinde, iş yükünün hafifleyeceği değil, artacağının görüldüğünü anımsatan Soylu, şunları kaydetti:

"Bu kurumun kapasitesini, ihtimal biraz kıvrım yükseltmek mecburiyetinde kalacağımız eş gösterime şimdiden eş olmamız lazım. Birilerinin Türkiye Sahil Güvenlik vizyonu, kıyılarda balık tutmanın ötesine geçmeyebilir. Ancak bu bizim işimiz ve işimizle ilgilendiren geleceği açık açık görüyoruz. Türkiye, semere zamanlarda asayiş dalında attığı tek adımda, ürettiği tek söylemde, denizler dahil, mecalsiz babayiğitlik yapıyor değildir. Bugün iri hedeflere yürürken semere alabiliyorsak, sözümüzü dinletebiliyor, tezlerimizi yaşama geçirebiliyorsak, herhangi eş sözümüzün altını, 21. yüzyılda yükselttiğimiz gücümüzle doldurabildiğimiz içindir."

"Frontex bu dünyadan elini ayağını çekmelidir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Önümüzdeki en ehemmiyetli mesele, tabii ki kesintili göçle mücadeledir ve burada ilkin Yunanistan kabilinden meydana getirilen arka itmeler hem ağır eş sorundur bununla beraber dört başı mamur dünyanın gözünün içerisine baka baka adamlık suçudur. Yunanistan unsurları, sınırlarına vasıl kesintili göçmenlerin yüzdelik 83'ünü arka itmektedir." niteleyerek konuştu.

Bakan Soylu, arka itmeler zımnında sabık sene 2 dirilik kaybı ve 3 de zayi olayı yaşandığını hatırlatarak 2021'de ise bu yüzden 8 dirilik kaybının yaşandığını anlattı. Frontex'in de arsıulusal hukuku hiçe farzımuhal bu suça kuma bulunduğunu kail Süleyman Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Frontex yüzyılımızın karaca kurumudur ve kollarına yağız izole bant kondurmak mecburiyetinde bulunan eş kurumdur. Hayatları süresince bunun sorumluluğunu üzerlerinde hissedeceklerdir. Temiz eş büyüklenme değildir. Avrupa uygarlığı ve Avrupa, bu kurumun hesabını verecektir. Dünyanın en mülevves kurumu Frontex'tir. Avrupa bu kurumdan vazgeçmelidir. Yargılamalarını yapmaktadırlar, bu yargılamaların böylelikle Frontex kurumu mahkum olmalıdır ve elini ayağını dünyadan çekmelidir. 21'inci yüzyıldaki Avrupa'nın doğrusu karaca zihniyetinin en ehemmiyetli mümessili Frontex kurumudur. Bu hicap bunlara kâfi fakat anlarlar mı, tabii anlamazlar."

Soylu, 28 Şubat 2020-21 Aralık 2021 arasında, arka sevk sayesinde yekûn 1430 muhacir vakasının kaydedildiğini, bu vakalarda 42 bin 879 göçmenin ölümden kurtarıldığını bildirdi. Geri sevk olaylarının güzel izlem edilmesini talip tamlayan Soylu, Frontex'e, Yunanistan'a ve Avrupa'ya dersinin verilmesi icap ettiğini söyledi.

Afetlerle mücadeleye de ayraç fail Soylu, orman yangınlarında, baskın afetlerinde kontrol istirdat ve boşaltma çalışmalarında Sahil Güvenlik Komutanlığının aceleci müdahalelerinin vatandaşa itimat verdiğini kaydetti.

Programa, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve yalı asayiş çalışanı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler