USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: 'Bırakılan emanetlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da babasız ve kimsesiz çocuklarla bir araya geldi. Bakan Soylu, “İdlib'de 3,8 milyon, Fırat Kalkanı alanında 1,2 milyon, Afrin'de 600 bin, Tel Abyad, Rasulayn'da 300 bin insan. Orada eytam var, babasız evleri var. Biz o derece haysiyetli ve şi

İçişleri Bakanı Soylu: 'Bırakılan emanetlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik'
02-10-2021 18:28

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa Büyükşehir Belediyesi kabilinden planlı babasız ve kimsesiz evlatların düşlerini özetleyen mektuplar yazarak katıldıkları "Çocukların Düşü Bursa'nın Gülüşü Projesi"nde armağan alacaklarla buluştu. Merinos Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda mütekellim Soylu, "Yetim başı okşayanı ödüllendiren bir inancın mensuplarıyız, buradan hiçbir zaman ayrılmayız. Bizatihi düşünmek, bir araya sağlamak ve bir arada edinmek caba inanıyorum. Bizim düşüncesince hem bu dünyada bununla beraber diğeri dünyada şişman ama baş döndürücü şişman bir sorumluluktur ve görevdir. Biz bu dünyayı bir imtihan dünyası adına görüyoruz. Acaba genelev bizleri değiştiriyor mu, acep para, pul, zenginlik, mülk bizi değiştiriyor mu, acep fiziksel halimiz bizi değiştiriyor mu, acep zenginliklerimiz derece kayıplarımız da bizi değiştiriyor mu? Esas evren ahir, diğeri taraf. Acaba ensesi kalın oluyoruz da komşularımızı unutuyor muyuz? Acaba az buçuk varlıkla buluşuyoruz da dünümüzü, geçmişimizi unutuyor muyuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın gelişigüzel yanındaki bekâr eskimiş kullanıcılarını dünyaya hatırlattığını tamlayan Bakan Soylu, değerlerden kurtarmak düşüncesince himmet gösterenlere aldırış edilmemesi icap ettiğinin altını çizerek, "İdlib'de 3,8 milyon insanoğlu var, Fırat Kalkanı alanında 1,2 milyon insanoğlu var, Afrin'de 600 bin insanoğlu var, Tel Abyad, Rasulayn'da 300 bin insanoğlu var. Eğer kılıç orada, o alanda sakıncasız sahayı oluşturmamış olsaydık? Orada eytam var, babasız evleri var. Biz o derece haysiyetli ve şişman bir milletiz ki bizlere bırakılan emanetlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik. Bugün Sudan'dan Yemen'e derece bilinmesini istiyorum ki Afrika'nın adı bilinmeyen ülkelerine derece bu milletin evlatları, bizim dinimizin, inancımızın, Allah'ımızın bizlere emrettikleri, Peygamber Efendimizin bizlere öğüt ettiklerinin hiçbirisinden kopmadan, dünyaya şu anda coğrafyasında bulunduğumuz, bizlere büyüklerimizin emanet etmiş olduğu halis muhlis ahlaki değerleri ve halis muhlis medeniyetimizi nakşetmeye çalışıyoruz. Onlar dünyaya tapınsınlar, onlar Batı'nın değerlerine tapınsınlar, bizim tapınaklarımız bellidir, kılıç Allah'ın bizlere emrettiklerinden bambaşka hiçbir yere, Cumhurbaşkanımızın bizlere dediği gibi, 'sadece Allah'ın uğrunda secde eden' bir milletin haricinde bambaşka bir anlayışın içinde olmayacağız” sanarak konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akıbet dü senedir Türkiye'nin nice sıkıntıdan geçtiğini fakat salgın, deprem, su taşkını üzere vakalarda gelişigüzel noktaya vasıl bir mutluluk anlayışının bulunduğunu laflarına ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla İdlib'e gittiğini dile getiren Soylu, "İdlib'e geçmiş gittiğimizde orada şahısların durumlarını gördük, kolu, ayağı kesmik çocuklar, buğulanmış kadınlar, biilaç ve nevmit gözlerle 'yarın ne olacağım' endişesinde bulunan insanlar. Yırtık çadırlar, 'akşam ne yiyeceğim' endişesinde bulunan insanlar, kılıç şişman bir milletiz, hiç o yerleri bekâr bırakmadık. Oralara Cumhurbaşkanımızın direktifiyle briket evler yaptık, altyapıları, kanalizasyonları, bebek parkları, okulları, camileri, hastaneleri, güvenlikleri, tecim hayatlarını baştan canlandırmaya çalıştık. Bizim dünyadan bir farkımız var, iptidai saat secdeye eğildiğimizde unutmuyoruz, Allah'ın en şenlikli adına yarattığı insanları, Allah'ın bizlere emirlerini” dedi.

Yıllar ilkin Sudan'a icra ettiği ziyareti anlatırken gözleri dolan Bakan Soylu, "Bir dinç kız gördüm, 20 yaşında. 'Ne işin mevcut burada?' dedim. 'Ne kazanıyorsun, nerede çalışıyorsun?', 'Bir obje kazanmıyorum.' dedi. O babasız evlatları burada bekâr bırakamayız. Dünya adil koptukça ve bazıları Batı'ya tapındıkça Allah onları uyaracak ve Allah onlara hakikatı gösterecek. Doğru bura ve akıllıca sizsiniz. Burası bir uçmak bahçesi üzere şu anda ve o derece dobra ki, o derece dobra görünüyorsunuz ki. Burayı bir araya getirenlere söylüyorum, baş döndürücü şişman mükafatlarınız olacak. Belki bilincinde değilsiniz, bu dünyada da diğeri dünyada da o mükafatlarla gönül rahatlığı karşıya kalacaksınız. Ülke adına meydana getirecek baş döndürücü işimiz var, kavim adına meydana getirecek baş döndürücü işimiz var.Cumhurbaşkanımızın yapacağı baş döndürücü iş var, Cumhur İttifakı'mızın yapacağı baş döndürücü iş var" ifadelerini kullandı.

Soylu, konuşmasının peşi sıra babasız ve kimsesiz ufaklıklara muhtelif hediyeler verdi ve masaları gezerek hem lakırtı etti bununla beraber ışık çektirdi. Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri ve davetliler katıldı.

Bakan Soylu, programın peşi sıra Başdanışmanı Harun Akın'ın oğlu Enis Yiğit Akın ile İlge Tüzün'ün nikah törenine katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler