USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu, Bartın’da bin 53 feyezan yaşandığını açıkladı

Batı Karadeniz'i tesiri dibine düzlük baskın felaketi dolayısıyla Bartın'da araştırmalarda mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirde bin 53 seylap vakasının yaşandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, Bartın’da bin 53 feyezan yaşandığını açıkladı
29-06-2022 04:03

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın'da boğanak rahmet sonrası taşkın yaşanmış bulunan alanlarda araştırmalarda bulundu. Bartın merkez, Kozcağız ve Hasankadı beldelerinde vatandaşlarla mülaki Bakan Soylu, mağduriyetlerinin en endamsız müddette giderileceğini belirtti. İncelemelerin arkası sıra muktezi buyrukları sağlayan Soylu, Bartın'da 112 Kriz Merkezinde, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantı böylelikle gazetecilere açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, “Sel afeti oluşmadan ilkin lazım meteorolojimiz, ortaya koyduğu al ve turuncu uyarıların doğrudan akabinde valiliklerimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, daima beraberce yan yana duyarı ortaya koydular. AFAD'ımızın er uyarma sistemi kendisine nitelendirdiği hücresel ileti kendisine ve yan yana uyarma mesajı kendisine ilgilendiren yerlere iletildi. Böylece yurttaşlarımız da kişi tedbirlerini almaya, amme da kişi tedbirini almaya başladı. Bu denli koyu yan yana yağışta şayet bu tedarik şimdi başlangıçta alınmamış olsaydı Allah korusun şimdi şişman maliyetlerle erinç karşıya kalınabilirdi” dedi.

Bakan Soylu, Bartın ilinde taşkından ötürü bin 53 taşkın bulunduğunu belirterek, “Bunun 518'i konut. Gelen ihbarlara da ehemmiyetli seviyede gidildi. 167 işyeri, 327 bodrum, 18'i ise mefruşat ve hazne öteki 9 tanesi de ahır kabil yan yana bilançomuz var” sanarak konuştu.

“Sayın Kılıçdaroğlu yan yana an ilkin bu yoldan çıkmanızı dilek ediyorum”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Soylu, şunları söyledi:
“Şehre mevrut rusubatı arıtmak yoluyla şehri emektar durumuna döndürebilmek düşüncesince ağırbaşlı yan yana efor gider edilmektedir. Bu esnada maatteessüf rastgele afette rastgele depremde yaşadığımız kabil bu afette de bunu yaşıyoruz. Yangında da yaşıyoruz. Şimdi de yaşıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız çabukluk gösteriyoruz. Her birinin yan yana emeği var. Vatandaşımıza ve doğaya erinç sorumluluğumuz var. Ama ne vatandaşa ne de doğaya erinç mesuliyeti bulunan ne de hayvana erinç mesuliyeti bulunan ne de bulunmuş olduğu şehre karşı, evveliyatına erinç mesuliyeti olanlar olmayanlar istediğini söyleyip duruyorlar. Ana aykırılık partisi başkanı 'Bakanların orada ne işi var?' sanarak hakeza yan yana yorum ortaya koyuyor. Zaten Türkiye'de kıyamet evvel kere oluyor. Biz afetlerle evvel kere karşılaşıyoruz. Zaten Türkiye'de de evvel kere bakanlar afetlere gidiyorlar. Hakikaten Türkiye'de hükumetler seçilir, milletin desteğini alır. Milletimizin çetince gününde indinde olmayacağız da elimizden geleni ortaya koymayacağız da ne devir koyacağız. Bana bu suali sorarken kişi arkadaşların tatildeyken onlara niçin bu soruları sormazsınız. Şunu erişmek istiyorsanız bunu anlarız. ‘Sizi kutlama kartı ederiz afetlerde buraları on paralık bırakmıyorsunuz. Kendi arkadaşlarımızı da eleştiri kılmak düşüncesince bambaşka yan yana tarz bulamıyoruz. Ancak sizin üzerinizden sizi eleştirerek onları eleştiri ederiz sanarak cesaretimiz yetmiyor' sanarak yorum yapıyorsanız bu ayrı yan yana siyasal güzergahtır. Bizim aklımız ona yetmez. Biz lafları ağaç kendisine muhataplarımıza tabir etmeyi yeğleme ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu yan yana an ilkin bu yoldan çıkmanızı dilek ediyorum. Doğru yan yana tarz tutturmadığınız dair yan yana değerlendirmemiz uydurma konusu. Biz vatandaşımızın emrine amadeyiz.”
Sel zımnında evini vazgeçme kılmak mecburiyetinde küsurat vatandaşlara evvel evrede 3 bin TL iane yapılacağını aktardı.

Rıdvan Bostancı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler