USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: "Akış aksine döndürüldü, hile bozuldu"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akışı bilakis döndürüldüğü ve oyunun bozulmuş olduğu birlikte tabloyla hakkında karşıya olunduğunu belirterek, "Bunun ismi birlikte devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu:
16-09-2022 00:00
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akışı aksine döndürüldüğü ve oyunun bozulmuş bulunduğu nezdinde tabloyla gönül rahatlığı karşıya olunduğunu belirterek, "Bunun ismi nezdinde devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.Abone ol

Bir cenah film film görüşme ve temaslarda mevcut iktisap etmek kıl payı Van’a mevrut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentteki esnaf ziyaretinin peşi sıra esnaf ve tatmin önderleriyle nezdinde araya geldi. Toplantıda nezdinde müzakere önleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan'da meydana mevrut selde iane fail nezdinde tane ülkenin Türkiye bulunduğunu belirtti. Bakan Soylu, “Lübnan tarihinin en iri hesaplı krizini yaşıyor. Osmanlı'nın evlatları orada hala muhkimler ve onun haliyle halleniyorlar. Oraya elini uzatan, sömürmeden, sömürme etmeden, nezdinde birim tane yurt mevcut ismi Türkiye. Etrafımızdaki coğrafyada dünyanın da bakmış bulunduğu nezdinde yurt bulunduğu henüz çelimli olmamız geçişsiz geldiğini ve herhangi nezdinde seferinde bunu kendimize hatırlatmamız geçişsiz geldiğini bilici insanoğlu kendisine yetiştik. Ama bizim heyecanımızı kırmadılar, ürkütmediler, korkutmadılar mı? Kimimize Kürt, Alevi, Sünni, Arap, dindar, başı açık, başörtülü, Türk niteleyerek bizi farklılaştırmadılar mı? Hepsini yaptılar ve istedikleri devir devreye girdiler. Eğer güçleri yetmemişse 10 yılda nezdinde bu ülkede çarpış yaptılar. Bizi ürküttüler ve korkuttular. Tam 20 sene bizi geriye götürdüler. 25 sene zihinlerimizi köreltmeye çalıştılar. Bizim bu ülkeyi yönetemeyeceğimizi, bizim beceremeyeceğimizi, demokrasinin, özgürlüğünü, hürriyetin, zenginliklerimizin bizlere nezdinde tomar bulunduğunu daim kafamıza çaktılar. Bu oyunu birisinin bozması lazım. Bozmak talip Adnan Menderes bedelini canıyla ödedi. Ondan sonradan ki gelmişse dağıtmak diledi muhakkak. Ama ABD özellikle iktisap etmek kıl payı onun kuyruğundaki Avrupa'yla baş başa etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya bizim sözümüzü etmemizi istemediler” sanarak konuştu.

“Dünyayı aydınlatacak bizim medeniyetimizdir”
Darbelerin gerisinde Amerika’nın bulunduğunu tamlayan Bakan Soylu, “Avrupa'nın Afrika devletleri ne sömürdüğünü, madenleri ve aykırı zenginlikleri karışma iktisap etmek kıl payı yetmediği biçimde sabık yüzyılın yarısına denli kullanmakta olanları kul kabilinden sattıklarını herhalde diğeri dünyaya gittiğimiz devir söylemenin nezdinde manası kalmayacak. Dünyayı aydınlatacak bizim medeniyetimizdir. Hiç bu mevzuda sadelik etmenin nezdinde manası yok. Ve tığ o özellikle dediğim 300 salname makası evvel kere kapatıyoruz. Yıllarca bizi 2 bin 500 dolarlık adam başına dirimsel seviyesinde tutanlara gönül rahatlığı evvel kere kapatıyoruz. İlk kere özlük içimizdeki gayrılıkları ortadan kaldırabilecek nezdinde fırsatla yakaladık. İlk kere Amerika'yı hakeza yakaladık. İlk kere Avrupa'yı hakeza yakaladık. İlk kere onları yönsüz, vizyonsuz ve lidersiz yakaladık. İlk kere birbirine düşmüş, evvel kere ne yapacaklarını şaşırmış nezdinde biçimde yakaladık. Bizi anca anlatıyorlardı ki, yüzyılları planlayan, iri projeler önleyen Avrupa, hani bu kışın natürel gazının planını yapamayan 10 - 30 sene öncesinin bugününe ilgili nezdinde perspektifini çizemeyen Avrupa. Hiç nikbet etmeyin. Bunların hiçbirisi Türkiye'ye hububat koridoru açması düşüncesince gelmezdi. Ama aşırı büyüttükleri ABD bu meseleyi çözemedi. Bize çiçek, böcek, bostan diyen sanki insanoğlu haklarını Aylan bebeğe ayrımsız sürede Abdülvahap'a, ayrımsız sürede Asım'a yenmiş fail o Avrupa bu işi çözemez. Çözemez de zira içtenlikli değiller. Çünkü nezdinde dertleri var. Kendi sorunlarını doğuya bozmak istiyorlar. Kendi insanlarını da korkutuyorlar. Göç meselesini hemen bitim meselesi ve asayiş meselesi ve bitim duvarı meselesi kendisine gören şu kadarcık nezdinde kafaya ve zihniyete sahipler” halinde konuştu.

“Türkiye bu oyunu bozdu”
Düşük ve ölçülü devletlerin nezdinde birim tane umudu bulunduğunu ve bunun da Türkiye bulunduğunun altını çizen Bakan Soylu, “Bu oyunu Türkiye'de ne bozmuşsa, bu ülkede insanoğlu ego Kürt'üm, ego Alevi'yim demeye çekiniyorlardı. Daha ötesini söylüyorum. İnsanlar ego dindarım demeye çekiniyorlardı. 50 yıldan bahsetmiyorum. AK Parti iktidarı çağında ortaya konulmuş bulunan halis muhlis hürriyet ve hürriyet adımlarına gönül rahatlığı dünya müdebbir ve temkinliydi. Ama deminden dünya kendisini anlatım ediyor. Bundan henüz iri nezdinde bolluk yok. Herkesin kendisini anlatım etmesinden henüz kalburüstü nezdinde bilinçlilik var. Bizi birbirimize düşürebilecek nezdinde fırsatları namevcut oldu. ABD tarihinin yıldırı örgütüne en iri yardımını yapıyor. Son 3 yılda 2 bilyon dolar Amerikan senatosundan çıkarttı. PYD’ye ve PKK'ya. Bundan nezdinde tanesini tığ yapalım. Bunun yüzdelik 1’ini tığ yapalım. Dünyanın herhangi nezdinde tarafında bizi çarmıha gererler. Uyduruk yıldızlarıyla bu arada yıldırı örgütünün mensuplarını görüşme ediyorlar, onlara taziyede bulunuyorlar. Sonra da Amerikan Büyükelçiliği bizim evlatlarımız martir olduğunda ‘dostlar alışverişte görsün’ sanarak sanki bizim düşüncesince de taziyet yayınlıyor. Her devir uyguladıkları riyakâr nezdinde içtenliksiz nezdinde siyasa alıyor. İstedikleri kabilinden bizi dalavere edebileceklerini, istedikleri kabilinden bizi yönetebileceklerini düşünüyorlardı fakat Türkiye bu oyunu bozdu” dedi.

“Bunun ismi nezdinde devrimdir”
Hakkari'ye ve Şırnak'a müderris ve doçentler gittiğini kaydeden Soylu, “Yani akışı aksine döndürdüğümüz oyunu bozduğumuz nezdinde tabloyla bugün gönül rahatlığı karşıyayız. Bunun ismi nezdinde devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cenabı Allah’a sığındı ve dünyada bu coğrafyanın, bu Anadolu'nun nezdinde yükümlülüğü olduğunu, mesuliyeti olduğuna inanarak dolayısıyla inanarak bitmeme etti. Milletine inandı ve milletine güvendi. Bizim milletimiz zekâ sahibi nezdinde millettir. Ve bugün insanoğlu ego Kürt'üm desinler ne olacak ya? Kürtlüğüyle alım çalım duysun. Müslümanlığıyla alım çalım duysun. Diliyle, bu ülkenin yurttaşı olmasıyla herhangi nezdinde ailenin alım çalım duysun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi bu kavganın içinden çekti ve dünyayla ne rakiplik edebileceğini ortaya koydu. Kim ne derse desin. Bize evvel siz beceremezsiniz, siz başaramazsınız, siz gerçekleştiremezsiniz diyenlere Allah'a hamdolsun tığ bugün beceriyoruz, tığ bugün gerçekleştiriyoruz, tığ bugün başarıyoruz ve bizim dünyaya söyleyecek lafımız mevcut ve bizim dünyaya söyleyecek sözümüzü de adına getirmeye çalışıyoruz. Bu denli bariz ve net. Kimse Türkiye'ye gelmez dediler. Şimdi bütünü Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bitebilmesi düşüncesince Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağına geliyorlar. Eğer ayakta durmasaydık, şayet 17-25 Aralık'a konfirmasyon olsaydık, şayet Gezi Olayları’na konfirmasyon olsaydık, şayet 15 Temmuz'a konfirmasyon ergin olsaydık, şayet hesaplı saldırılara konfirmasyon ergin olsaydık, bilmenizi isterim ki kimesne Türkiye'nin kabilinden geçmez, bizi etrafımızdaki istikrarsızlığın nezdinde parçası biçimine getirirlerdi. Bugün tığ etrafımızdaki coğrafyayı ve dünyayı stabil hazırlamaya etkin nezdinde ülkenin anlayışı içinde olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın herhangi nezdinde yanındaki huzursuzluklara nağme çıkaran nezdinde birim tane yurt var, Türkiye”
FETÖ’nün İslam'ı tağyir etmek düşüncesince ABD kabilinden buluş edildiğini tamlayan Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“DEAŞ Müslümanlığı ayrıksı nezdinde noktaya çekebilmek düşüncesince ABD kabilinden buluş edilmiştir. PKK İslam'ın miğferi bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu karakterini ortadan kaldırabilmek düşüncesince ABD kabilinden buluş edilmiştir. İşte bu oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bozmuştur. 20’inci asrında Türkiye'nin ne oyunlarla gönül rahatlığı karşıya kaldığını güzel çözümleme etmiştir. Hangi riskleri alabileceğini, sırtını kime dayayabileceğini, o masada kimlerle oturacağını, kimlerle oturmayacağını ve kime konfirmasyon olacağını güzel nezdinde biçimde değerlendirmiştir. Suriye'de insanoğlu katledilirken nezdinde birim tane ülkenin sesi print ve nezdinde birim tane milletin. Burası. Dünyanın herhangi nezdinde yanındaki huzursuzluklara nağme çıkaran nezdinde birim tane yurt var, Türkiye. Herkesin nezdinde hesabı var. Cenabı Allah'ın da nezdinde hesabı var. Bize buna teslimiz. İnancımız şudur; henüz dünkü başladık ve göreceksiniz. Allah da baht edecek. Bu budun aşırı iri yükselişler yaşayacak. Bu Türkiye aşırı iri yükselişler yaşayacak. Biz bekâr değiliz. Kabe-i Muazzamı çevrinme edenler ihtimal özlük ülkelerinden ilkin İslam'ın sonuç ve çelimli kalesine afsun ediyorlar.”

Bakan Soylu, buradaki konuşmasının peşi sıra Bahçesaray ilçesine geçti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler