USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu 81 ilden gelen muhtarlarla Anıtkabir’i ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilden gelen muhtarlarla ‘19 Ekim Muhtarlar' haset dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Soylu 81 ilden gelen muhtarlarla Anıtkabir’i ziyaret etti
19-10-2021 11:04

İçişleri Bakanı Soylu, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Ankara Valisi Vasip Şahin ve 81 ilden gelen muhtarlar, Aslanlı Yol'dan yayan Atatürk'ün anıt mezarına geldi.

Bakan Soylu'nun mozoleye çelenk bırakmasının arkası sıra hürmet duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Misak-ı Milli Kulesi'ne güzeşte Soylu, Anıtkabir hususi Defteri'ni imzalayarak şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, dü asra andıran mazisiyle kadim mevki geleneğimizin elzem bir unsuru biçimine mevrut muhtarlık müessesesinin bugünkü temsilcileriyle birlikte, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle huzurlarınızda bulunuyoruz. Şahsınızın 'demokrasinin esas taşı' kendisine ikrar ettiğiniz muhtarlarımızın, maşeri hayatımızdaki işlevi, değişimin ve dönüşümün hâlâ ilk on paralık bulunmadığı derece aceleci yaşandığı 21. yüzyılda da artarak bitmeme etmektedir. Bu noktadan hareketle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bugün bakımından 50 bin 285 yabanlık bu kurumun işlev standardını ve etkinliklerini arttırmak, gerekseme duydukları herhangi bir muhtelif olanak ve yeteneği gelmek için, zat haklarından kurumsallaşmaya, sayısal altyapıdan içtimai olanaklara derece sert aşırı mevzuda çelimli adımlar atıyoruz.

Muhtarlarımızın yurt müdafaasında herhangi bir devir ön saflarda toprak aldığını ve bu yurt düşüncesince gözünü kırpmadan neleri feda edebileceğini, gerçekli en güzel halde siz ve tabanca arkadaşlarınız bilmektedir. Müsterih olunuz ki ayrımsız can 15 Temmuz'da da temerküz etmiş, muhtarlarımız yurt müdafaası düşüncesince gene boy yazmışlardır. Bu vesileyle giranbaha muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlama ediyor hem sizleri bununla birlikte ebediyete geçiş etmiş tamamı muhtarlarımızı ve ermiş şehitlerimizi yağmur ve gönül borcuyla anıyorum."

Mehmet Kalay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler