USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İBB'den Bayrampaşa'ya kitabevi ve ruh bilimsel istişare merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), büyüklenme bünyesindeki 54’üncü kütüphaneyi Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi’nde açtı.

İBB'den Bayrampaşa'ya kitabevi ve ruh bilimsel istişare merkezi
10-01-2023 14:05
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), büyüklenme bünyesindeki 54’üncü kütüphaneyi Bayrampaşa Cevatpaşa Mahallesi’nde açtı.Abone ol

Türk edebiyatına ehemmiyetli asar kazandıran ve ömrünü ekin aktarımıyla nâkil rahmetli Sâmiha Ayverdi'nin isminin verildiği katalog ile ayrımsız binada mevcut Cevatpaşa Psikolojik Danışma Merkezi de eşzamanlı yerine hizmete girdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelişigüzel dü ihtimam düşüncesince planlı açılışta müşterek müzakere yaptı.

Gerçek gereksinimleri karşılayan ve akıllıca işleri sunan çabucak olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Keşke memleketimizin gelişigüzel alelacele gelişmeyi, iyileşmeyi, fikir dünyasını, edebiyatı, kültürü, sanatı, teknolojiyi, endüstriyi konuşabilsek; Türkiye'nin gündemi bunlarla komple olsa. İşte o zaman, hakkıyla ülkemizin geleceğinin elan emniyetli müşterek süreci oluşturduğunu, sağladığını hissedebiliriz. Ama ne eyvah ki gündemimiz; fakat ülkemizin fakat şehrimizin fakat insanlarımızın gündemi, aşırı can sıkıcı ve tabiri caizse gereksiz işlerle dolu” dedi. 

“GERÇEK KAHRAMANLARIN YERİNİ ALAN BOŞ KAHRAMANLAR DA OLABİLİYOR”

Kendisinden evvela mütekellim İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın çizdiği Samiha Ayverdi portresinin önemine nazarıitibar çekici İmamoğlu, “Düşün dünyamızın esasen ne denli değerli kişilere eş olduğunu, kadınıyla, erkeğiyle esasen bugün mevcud topluluğun geçmişinde fut izleri bulunan görkemli müşterek kesime eş olduğumuzu bizlere gösteriyor” niteleyerek konuştu. İstanbul Kitapçısı çeşidinden basılan ve 40 kadının muvaffakiyet öyküsünün anlatıldığı kitabı sağlam yerine yayınlayan İmamoğlu, “İsmi aşırı müşterek tomar bilinmeyen, yurttaşlarımız çeşidinden algı edilmemiş, tanışmamışlar fakat bakmış olduğunuzda görkemli kahramanlar mevcut esasen ülkemizin geçmişinde. Bazen o kahramanların yerini meydan gereksiz kahramanlar da olabiliyor. Umut ederim ki şahsen; bu güzel, bu kadim kente ihtimam fail müşterek Belediye Başkanı olarak, milletimize adalet açıdan kâr verici ve hizmetleriyle elleme anılan bu dobra kişilere müstahak müşterek insanoğlu olmayı gelişigüzel devir afsun ediyorum ve öz emanet halimde bu süreci soruşturma dair da iri çaba içinde oluyorum” ifadelerini kullandı. İBB Başkanlığı vazifesini devraldıktan sonra, kuruluşa ilgilendiren katalog sayısını 20’den 54’e çıkardıklarını hatırlatan İmamoğlu, “Kütüphane sayısına, dü katından fazlaya, az elan 60’a akıllıca revan müşterek çabucak bitmeme etmemizin gururu çaker mevcut şu anda” dedi. 

“NEREYE GİTSEM VATANDAŞLAR…”

Kütüphaneyle baş başa açtıkları Psikolojik Danışma Merkezi’nin de ehemmiyetli müşterek ihtimam bulunduğunun altını çizen İmamoğlu, “Psikolojik istişare merkezleri, üzücüdür ki, dip şehir İstanbul'un ve dip gündemi bulunan ülkemizin insanlarının şu an en aşırı gerekseme duyduğu keyif dallarından müşterek tanesi. Bu noktada ilkin sayısının ilerletilmesini istiyorum. Çünkü, nereye gitsem, vatandaşın arasına karışsam pazarda, çarşıda, müşterek kalabalıkta; insanlarımızın fakat kendileri düşüncesince fakat evlatları düşüncesince fakat aileleri düşüncesince arzu ettikleri müşterek ihtiyaç. Sayısını artırdığımız bu cins alanlar, İstanbul'umuzun iyileşmesine de yardım sunuyor. Burada derun bilimsel istişare merkeziyle kütüphanenin taraf yana gelmesi, bence elleme müşterek buluşma. Çünkü, birinin tıbbi iyileştirici tarafı bulunduğu kadar, ötekinin de bilimsel müşterek iyileştirici tarafı lakırtı konusu” ifadelerini kullandı. 

“DEVLETİ SIKINTIYA SOKANLARA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

Bayrampaşa özelinde İBB’nin icra ettiği hizmetlerin özetini sunan İmamoğlu, “Siyaseti müşterek anahtar değil de erek durumuna getiren insanlar, müşterek memlekete yaşamı sem ederler. Biz ise; siyasete, politik fırka süreçlerine ihtimam için, memleketi düşüncesince ‘araçtır’ gözüyle icra vekili insanlarız. Amaç edinen insanlar; siyaseti gelişigüzel şey, partiyi gelişigüzel bilinçlilik yerine görürler. Hatta bugün geldiğimiz noktada, fırka devleti ve fırka gelişigüzel bilinçlilik anlama gelir anlamına gelir. Bu, devleti ne eyvah ki sıkıntıya uğratır. Halbuki biz, asırlardır devam eden müşterek talih geleneğine eş kavim olarak, buna hızlı karşıyız. Esas bulunan devletimizdir, asal bulunan milletimizdir. Onu gelişigüzel daim baş başa ayakta, sağlıklı tutacağız” ifadelerini kullandı. Samiha Ayverdi Kütüphanesi ve Cevatpaşa Psikolojik Danışma Merkezi’nin açılışı; İmamoğlu, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, emektar CHP mebus Süleyman Çelebi, rahmetli Samiha Ayverdi’nin torunu Sinan Uluant ve gelini Zeynep Uluant’ın kestiği kurdele ile yöntemince açıldı. 

KÜLTÜRÜN, SANATIN VE KİTABIN ULAŞMADIĞI İLÇE KALMAYACAK…

İBB’nin, “Kültürün, sanatın ve kitabın ulaşmadığı kaza kalmayacak” anlayışıyla hizmete açmış bulunduğu kütüphane; 3 eğik müşterek binada, 930 metrekarelik alanda, ayrımsız anda 185 insana ihtimam verecek. Son müşterek yılda bini epey etkinlikle, 200 binden müşterek tomar İstanbulluyu müşterek araya getiren İBB kütüphaneleri, mecmu 434.967 üyeye ihtimam veriyor. İBB kütüphanelerinde kestirmece 1 milyon eser, okuyucuyla buluşuyor. 5 eğik yapının evvel katında ihtimam verecek Psikolojik Danışmanlık Merkezi (PDM) de İBB’nin açmış bulunduğu 28. özek oldu. Cevatpaşa PDM, Bayrampaşa kazasının yanı esna Esenler, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa ilçelerine de ihtimam verecek. Merkezde; 1 cocuk psikoloğu ve 2 mütekâmil derun bilimci fariza alacak. Psikologların günde 24 danışan ve 8 vizyon hizmeti ile salname averaj 6 bin 72 vizyon ihtimam vermesi planlanıyor. Hizmetten feyizlenmek düşüncesince başvurular, ALO 153 Çözüm Merkezi üstünden yapılacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler