USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da gerçekleştirdiği toplantıda, İstanbulluları baskın kar yağışları dair uyardı. Sürecin problemsiz atlatılması düşüncesince vatandaşların iş birliğinin önemine nazarıitibar çekici İmamoğlu, “İnsanlarımızın şişman taşımaya y?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluları baskın kar yağışlarına karşı uyardı
24-01-2022 11:59

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ikazlarının peşi sıra kar yağışı geçtiğimiz cuma namazı akşamından itibaren memleket genelinde can alıcı olmaya bitmeme ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Afet Koordinasyon Müdürlüğünde müşterek derinti gerçekleştirerek, kentte akıbet boyut ve meteorolojik gelişmeler karşı bilim verdi.

Önceki senelerden değişik şekilde bu sene ansızın bastıran yağışların yaşandığına ilgi çekici İmamoğlu, bu aşamada vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yoğun yağışla baş başa oluşabilecek negatif durumların ortadan kalkması yahut en örgen indirilmesi düşüncesince vatandaşların iş birliğinin akıbet etap ehemmiyetli olduğuna değinerek, İstanbullulardan şişko taşımaya yönelmelerini, araçlarını trafiğe çıkarmamalarını istedi.

Baskın kar yağışlarına karşı uyardı

Bir anda bastıran baskın kar yağışları üstüne vatandaşları münebbih İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumadan itibaren mevrut yağışlarla baş başa memleket içerisinde, il merkezimizde, arkadaşlarımız 8 ila 10 santim ortada kar kalınlığı belirleme ediyor. Bu sene asıl rahmi baş döndürücü ilginç müşterek seyri var. Bir anda müşterek alanda baskın müşterek kar yağışı yaşanabiliyor ve o alana ilişkin karla ilgilendiren tek dava yokken 10 bugün içinde dip müşterek kalınlık oluşabiliyor, riziko oluşturabiliyor. Bu yönüyle tığ de süreci baş döndürücü canlı müşterek biçimde il merkezimizde, memleket merkezimizde strateji edebiliyoruz. Karla ilgilendiren kalınlığın kırsalda 25 santim ayrıca şimdi fazlasına genişliğinde çıkmış olduğu gözleniyor. Bu hafta süresince antipatik iklim dalgasının bitmeme edeceğini meteorolojiden aldığımız bilgilerle öğrendik. AKOM'dan arkadaşlarımızla baş başa çalışma mefhumu yapılmaksızın strateji etmeye bitmeme edeceğiz. Gün boyu anbean İstanbul'un rastgele müşterek durumunda bu ansızın bastıran kar yağışları oluşabilir. Biz de oralara engelleme etmekte gecikmeyeceğiz. Şu anda İstanbul genelinde bin 582 aracımız, 7 bin 421 personelimizle bu arada mücadelemizi sürdürüyoruz. 35 bin tonun üstünde sodyum klorür ile yollarımızın kullanılabilmesi noktasında canlı müşterek biçimde temizliği sürdürüyoruz” dedi.

“Valimize ve tamamı amme kasıntı yapı yetkililerine teşekkürname ediyorum”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve öbür tamamı amme kasıntı ve kuruluşlarla bağlantı şeklinde olduklarını anlatım fail İmamoğlu, “Değerli Valimiz Ali Yerlikaya ile daim bağlantı halindeyiz. Valimiz Ali Yerlikaya ile konuşarak, halis muhlis amme kurumlarıyla, 39 kaymakamlık belediyemizin gereksinimlerini acilen gideriyoruz. Başta sodyum klorür peyda geçirmek kıl payı değişik takviyelerle 39 ilçemizle bağlantı halindeyiz. Burada da görüldüğü üzere, çabucak büyükşehir belediyesinin kasıntı ve kuruluşları değil, bire müşterek sürede devletimizin öbür amme kasıntı ve kuruluşlarıyla da irtibatlıyız. Yine valimizin AFAD'ta kurduğu ekiple de enstantane tespitler yaparak, elbette koordineli olacağımız noktasında canlı müşterek emek vermeyi sürdürdüğümüzü anlatım geçirmek isterim. Hem sayın valimize hem de halis muhlis amme kasıntı ve kurumlarının ilgilendiren ve yetkililerine İstanbul halkı hesabına baş döndürücü teşekkürname ediyorum” diyerek konuştu.

İstanbullulara teşrikimesai çağrısı

İBB şekilde karla savaşım çalışmalarını sürdürürken vatandaşların da sürece dayanak olmasının akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan İmamoğlu, “Geçen haftanın ortasından itibaren duyurularını önleyen müşterek kasıntı olduk. Bizim yaptığımız uyarılara en yukarı seviyeden uyarak, vatandaşımız taşıt tasarruf sayısını iyice azalttı. Bugün de şu an bunu yaşıyoruz. Elbette okullarımızın dinlence olmasının da bunda müşterek tesiri mevcut ancak insanlarımızın şişko taşımaya yönelmesi ve taşıt tasarruf sayısının azaltılması bizim işlerimizi iyice kolaylaştırıyor. Eğer vatandaşımızın teşrikimesai olmasa, değil bin 582 araç, 7 bin 500 çalışan, 107 bin 500 canlı da olsanız muvaffak olamazsınız. Dolayısıyla kentin müşterek halis muhlis içinde müşterek duyguyla yönetilmesi bizlere baş döndürücü sevinçli müşterek çağ yaşatıyor şu anne kadar. Umarım bugün, erte ve hafta boyu sürecek kar sırasında bire müşterek duyarlılığı daim baş başa gösteririz. Bugün kar yoğunluğu ile ilgilendiren meteorolojinin verdiği uyarılara göre, anbean baskın yağışlar bizimle olacak. Dolayısıyla yurttaşlarımıza bulunan uyarılarımız bitmeme etmektedir. Her ne genişliğinde trafikle ilgilendiren akışı en dişi biçimde sürdürdüğümüzü anlatım etsek de çabucak bastıran müşterek kar, o kar sırasında şita koşullarına tedarikli sıfır müşterek taşıt yahut yoğunlaşan yoldan ötürü oluşan müşterek tıkanıklık o yollara işlev etmemizi engelleyecek. Dolayısıyla lütfen yurttaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle bitmeme etsinler. Sıkıntılı durumları görmeden, günün böylecene ihtimal de bu hafta sonuna akıllıca barajlarımızdaki doluluğu yüzdelik 75, 80'lere çıkardığımız, asıl rahmi bereketini şehrimizde ve topraklarımızda yaşadığımız iyice haftayı daim baş başa geçirelim istiyorum” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler