USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hz. Muhammed'in Berat kandilinde okumuş olduğu dilek duası okunuşu-anlamı

Bu tün duaların ikrar olduğu, affı gani Berat gecesi... Berat Gecesi salat kılıp çokça af arzu geçirmek ve sonra da çokça dua geçirmek lazım. Peygamberimiz bu gecede 2 rekatlık birlikte salat kılmış ve baş döndürücü hususi birlikte duada bulunmuştur. İşte en faydalı Berat K

Hz. Muhammed'in Berat kandilinde okumuş olduğu dilek duası okunuşu-anlamı
17-03-2022 19:15
Bu geceleyin duaların ikrar olduğu, affı ferah Berat gecesi... Berat Gecesi salat kılıp çokça af arzu geçirmek ve ondan sonra da çokça dua geçirmek lazım. Peygamberimiz bu gecede 2 rekatlık ortak salat kılmış ve aşırı hususi ortak duada bulunmuştur. İşte en müfit Berat Kandili duaları:Abone ol

Berat Kandili gecesini çalıntı bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, ilçe namazı kılmalı, Kur’an-ı kerim okumalıdır. Peygamber efendimiz Berat gecesinde, Allahümmerzuknâ yürekten takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ duasını aşırı okurdu. Hazreti Muhammed Berat Kandili'nde şöyleki dua ederdi; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden gene sana sığınma ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya balya bulmuyorum. Sana müstahak ortak surette hamd etmekten acizim”

Berat Arapçada temize çıkacak anlamına sağlık ve bu geceleyin okunacak rahmet ve saygıyla af dilenmelidir. Amel defterinin ve rızıkların dağıtıldığı Berat gecesinde edilen dualar ikrar olur. Peygamberimiz bu geceleyin uçmak kapılarının açıldığını ve dua yazar secdeye varanlara af bulunduğunu müjdelemiştir. Sizlere Kur'anı Kerim'de sabık ayetlerle kandil gecesi okuyabileceğiniz dilek, doygu ve af dualarını da hazırladık. 

Bakara Suresi'ndeki dua ayeti : Berat Kandili af ve yağmur gecesidir. Bu gecede çokça dua ediniz. Bakara Suresi'nde kullara 'şöyle dua' ediniz denilmiş ve bu dua verilmiştir:
“Ey Rabbimiz! Unutur, veya yanılırsak bizi mesul tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizlerden öncekilere yüklediğin kadar ciddi ağırlık yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bizlere acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna üzerine bizlere iane et.”)

Kur'anı Kerim'de Ali İmran Suresi'ndeki dualar : Berat Kandili Gecesi'nde Ali İmran suresinde sabık rahmet ve saygıyla af dileyebilirsiniz. Unutmayın ki bu geceleyin af gecesidir ve değme ki günahlarından bağışlanmayı dilerse o bağışlanmayı elde eder. İşte Ali İmran Suresi'nde sabık dualar;

-Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonraları kalplerimizi kaydırma ve katından bizlere ortak yağmur bağışla. Şüphesiz, bağışı en aşırı bulunan Sensin Sen.
رَبَّنَا لاَ تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِن لَّدُنكَ رَحْمَةً إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ
Rabbena la tüziğ kulubena ba´de iz hedeytena veheb lena balçık ledünke rahmeh* inneke entel vehhab

Aliimran 3/ 26-Deki: ey mülkün sahibi Allahım! Dilediğine mal verirsin, dilediğinden de malı çeker alırsın, ve dilediğini azîz edersin, dilediğini aşağılanan edersin, yarayışlı bekâr senin elindedir, gerçeklenmiş ki sen değme şey'e kadirsin

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ
قَدِيرٌ
Kulillâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ’(teşâu), ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’(teşâu, bi yedikel hayr(hayru), inneke alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).

Ali-imran 3/ 27- Geceyi gündüzün içerisine sokarsın, gündüzü gecenin içerisine sokarsın, ölüden dokunaklı çıkarırsın diriden geberik çıkarırsın, dilediğine de hisabsız rızk verirsin
تُولِجُ اللَّيْلَ فِي الْنَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الَمَيَّتَ مِنَ الْحَيِّ وَتَرْزُقُ مَن تَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ
Tûlicul leyle fîn nehâri ve tûlicun nehâra fîl leyl(leyli), ve tuhricul hayya minel meyyiti ve tuhricul meyyite minel hayy(hayyi), ve terzuku men teşâu bi gayrı hısâb(hısâbın).

Al-imran 3/53 Ey Rabbimiz, indirmiş olduğun mesaja inandık, Peygambere uyduk, bizleri bu mesajin deli dolu şahitleri arasına yaz.
رَبَّنَا آمَنَّا بِمَا أَنزَلَتْ وَاتَّبَعْنَا الرَّسُولَ فَاكْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِينَ Rabbenâ âmennâ bi mâ enzelte vetteba’nâr resûle fektubnâ meaş şâhidîn(şâhidîne).

Ali-imran 3/193 “Rabbimiz! Biz, ‘Rabbinize inan edin’ niteleyerek imana çağıran ortak çağrıcı işittik, doğrudan inan ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle bu arada al.”
رَّبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلإِيمَانِ أَنْ آمِنُواْ بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الأبْرَارِ
Rabbenâ innenâ semi’nâ munâdiyen yunâdî lil îmâni en âminû bi rabbikum fe âmennâ, rabbenâ fagfir lenâ zunûbenâ ve keffir annâ seyyiâtinâ ve teveffenâ konsept ebrâr(ebrâri).

Ali-imran 3/194 Rabbimiz! Bize, peygamberlerin yoluyla vâdettiklerini de ağırlama et ve afet gününde bizi rezil-rüsvay etme; elbette sen vâdinden caymazsın!
رَبَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدتَّنَا عَلَى رُسُلِكَ وَلاَ تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لاَ تُخْلِفُ الْمِيعَادَ
Rabbena ve atina ma veadtena ala rusülike ve la tuhzina yevmel kiyameh* inneke la tuhlifül mıad

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler