USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Husumetlisinin kardeşini vuran avukat üzerine şaşırtıcı iddia

KOCAELİ'de husumetlisinin kardeşini tabancayla vurarak yaralayan avukatın yargılanmasına başlandı. Duruşmada dinlenen sanığın husumetlisi, "Sanık ve arkadaşları beni sonsuz rahatsızlık ediyorlardı. 'Üzerinizdeki dükkanları bizim üstümüze yapacaksınız' sanarak yıldırma

Husumetlisinin kardeşini vuran avukat üzerine şaşırtıcı iddia
29-06-2022 16:02
KOCAELİ'de husumetlisinin kardeşini tabancayla vurarak yaralayan avukatın yargılanmasına başlandı. Duruşmada dinlenen sanığın husumetlisi, "Sanık ve arkadaşları beni sonsuz rahatsızlık ediyorlardı. 'Üzerinizdeki dükkanları bizim üstümüze yapacaksınız' sanarak gözdağı ediliyordum" iddiasına bulundu.Abone ol

Kocaeli'de Derince ilçesindaki olay, 4 Aralık 2021 tarihinde Yenikent Mahallesi Begüm Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, avukat D.K. husumetlisinin kardeşi Enes A. ile yolda karşılaşarak tartıştı. Tartışmanın büyümesi sonucunda D.K., belindeki silahı çıkararak ilk Enes A.’nın kolundan yaraladı, arkası sıra silahın kabzasıyla başına vurdu. Enes A. otama dibine alınırken, gözaltına tahsil edilen D.K. ise tutuklandı.

"Eşofman giysem bile tümsekli takıp tabanca koyuyordum"

Sanık D.K.'nın Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Duruşmaya yan avukatları, vakfedilmiş maznun D.K., yakınan Enes A. ve şevahit katıldı. Savunması düşüncesince uydurma hakkı sunulan D.K., "Olaydan tahminî birlikte hafta ilk yakınan ile eş tanıdığımız avukat C.Ç.'nin ofisine gittim. C.Ç., müştekinin ağabeyinin ahenk kayıtlarını bana dinlettirdi. Ses kayıtlarında bana erinç gözdağı muhtevalı konuşmalar vardı. Ben bunu duyduktan sonraları hayatımda on paralık yapmadığım halde tabanca taşımaya başladım. O denli davranışlarında ölçülü davranıyordum ki, eşofman giysem bile tümsekli takıp tabanca koyuyordum. Olay haset de silahım yanımdaydı" dedi.

"Bırakın öldürmeye teşebbüs, ego yaralamaya bile girişim etmedim"

Olay gününü özetleyen D.K., "Olay sabahı evimden çıkarak ailemin evine kahvaltıya gittim. Ailemin oturmuş olduğu kent ile müştekinin oturmuş olduğu kent karşılıklıdır. Ben yürürken otomobil sesi duydum ve o tarafa döndüğümde yakınan Enes’i gördüm. Hemen yanına yöneldim. O da aracından indi. 'Neden köksüz söylüyorsunuz? Sen avukat, ağabeyim ise kendini bizlere ruhiyatçı şekilde tanıttı' dedim. O ise bana ‘Siz on paralık köksüz konuşmuyor musunuz?' dedi. Müşteki benimle hakeza konuşunca silahı çıkarıp kendisini ürkütmek gibi yere akıllıcasına biberli ettim. Bırakın öldürmeye teşebbüs, ego yaralamaya bile girişim etmedim. Kendisi silaha akıllıcasına yöneldi. Aramızda çıkan boğuşma esnasında tabanca patladı. Silahın kabzasıyla Enes'in kafasına vurdum. Ancak üstünde içki görmediğim düşüncesince vurulduğunu anlamadım. İlk ifademde müştekinin elinde bıçak bulunduğunu söyledim fakat elinde bıçak yoktu. Olayın sıcağıyla anca söyledim" sanarak konuştu.

"Aramızda apayrı birlikte obje mevcut fakat bunu göstermek istemiyorum"

Olayda kullandığın silahın ruhsatsız bulunduğunu anlatım fail D.K., "Benim düşüncesince hazırlanmakta bulunan savca değil iftiranamedir. Aramızdaki husumetin sebebini bildirmek istemiyorum. Müşteki ve ağabeyi meslekleri dair bana köksüz söylemiş, bu halde ofisime girmişlerdir. Ses kayıtlarında bulunan tehditlerinden ötürü da bu fenomen yaşandı. Aramızda apayrı birlikte obje mevcut fakat bunu göstermek istemiyorum. Müşteki Enes ve ağabeyi Behçet'in dükkanının taranması tarihinde İzmit'te olup olmadığımı hatırlamıyorum. Müşteki yere düştükten sonraları silahın kabzasıyla başına vurmaya bitmeme yazar etmediğimi de hatırlamıyorum. 200 TL’nin hesabına baş döndürücü sevdiğim Yunus Emre’nin; ‘Ben gelmedim sorun için, benim işim aşk için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim’ şiirini yazarak Behçet A.'nın iş hesabına gönderdim" biçiminde konuştu.

"Sanık dükkanımızı tarattırdı"

Olay tarihinden ilk sanıkla aralarında güzeşte vakaları özetleyen Enes A. ise "Biz Türkiye genelinde 16 mağazası mevcut ve iklim haricinde iş karşıcı kişileriz. Ben sanıkla ağabeyim Behçet arasındaki husumeti şimdi ilk bilmiyordum. Bir çağ dükkanda otururken Eşref geldi ve bana 200 TL verdi. Eşref, 'Behçet ağabeyin D. ağabeyimi arasın, sıkıysa aramasın' niteleyerek bizi gözdağı etti. Ağabeyimi aradım namına olanları söyledim. Ağabeyim Behçet, kişiler kendince şikayette bulundu. Koruma sonucu da aldırdık. Daha sonraları dükkanımızın önüne kurşun koydu. Bir müddet sonraları dükkanımız tarandı. Bunları sanığın icra ettiği ispatlanmıştır" biçiminde konuştu.

"Silahı kafama vuruş şiddetiyle tabanca 3'e bölünmüş"

Olay gününü özetleyen Enes A., "Olay haset ağabeyimi otomobille evden almaya gittim. Ağabeyim ara bulucu kullanacağı düşüncesince geçici koltuğuna oturarak bekledim. Sanık D.K. yanıma gelerek, 'Biz size gözdağı mesajı yolladık anlamadınız, iş yerinize kurşun yolladık anlamadınız, iş yerinizde tarattık kaale almadınız' niteleyerek ayaklarıma akıllıcasına 2 el biberli etti. Ardından bana akıllıcasına silahı doğrulttu. Ben silaha akıllıcasına etap yaptım. Sanık D.K. biberli etti ve kolumdan vuruldum. Ben yere fikir D.K. bana, 'Seni öldüreceğim' niteleyerek silahın kabzasıyla kafama vurdu. Silahı kafama vuruş şiddetiyle tabanca 3’e bölünmüş. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

"Sanık 'Üzerinizdeki dükkanları bizim üstümüze yapacaksınız' sanarak gözdağı ediyordu"

Sanıkla husumeti mevcut müştekinin ağabeyi Behçet A. ise "Ben fenomen haset banyodaydım. Silah sesi duyar duymaz balkona çıktım. Sanık, kardeşimin hesabına çıkmak hunharcasına kafasına vuruyordu. Hemen üstüme giyinip aşağıya indim, müstevi kalabalıklaşmıştı. Sanık küfürler ediyordu, 'Hepinizi öldüreceğim' diyordu. Sanık ve arkadaşları beni sonsuz rahatsızlık ediyorlardı. 'Üzerinizdeki dükkanları bizim üstümüze yapacaksınız' sanarak gözdağı ediliyordum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın alıkonulma halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine değişmeyen verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler