USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hulusi Akar'dan Yunanistan'a kaba ayar! "Yanlış matematik Ankara'dan döner"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın kişi yanlışlarını maskelenmek düşüncesince Türkiye'ye müteveccih "yayılmacılık, revizyoncu politikalar" kadar esas dışı suçlamalarda olduğunu tabir ederek, "Yanlış matematik Ankara'dan döner" dedi.

Hulusi Akar'dan Yunanistan'a kaba ayar!
01-01-2023 14:05
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın kişi yanlışlarını kamufle etmek düşüncesince Türkiye'ye müteveccih "yayılmacılık, revizyoncu politikalar" denli esas dışı suçlamalarda bulunduğunu tabir ederek, "Yanlış aritmetik Ankara'dan döner" dedi.Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, senenin akıbet gününde Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının fariza uçuşuna katıldı, Kilis'teki 6'ncı Kolordu ve Müşterek hususi Görev Kuvveti Komutanlığına müteallik Esas Komuta Yeri'nde münteha hattı ve ülke dışındaki birliklerin komutanları, güç komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla planlı videoteyp konuşma toplantısında sahadaki akıbet hale müteallik bilim aldı.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile senenin akıbet gününü dip himmet ile geçirdi.

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığında tetkik ve denetlemelerde mevcut Akar ve beraberindeki TSK kumanda kademesi, şehrin caddelerinde vatandaşla buluşmanın peşi esna "Doğu" adlı açıktan suç duyurusu arama uçağının fariza uçuşuna katılarak kara, bahir ve iklim unsurlarının faaliyetlerine müteallik açıktan tetkik ve denetlemelerde bulundu.

"Türkiye'nin göklerdeki gözü" kendisine nitelendiren HİK uçağıyla meydana getirilen ve kestirmece 3 vakit devam eden fariza uçuşunda Akar, beraberindeki TSK kumanda kademesi ile Ege ve Doğu Akdeniz'de tempo halindeki gemilerin komutanları, havadaki uçakların pilotları ile bazısı kişmiri unsurlarıyla da telsizle görüşerek bilim aldı, dünkü yıllarını kutladı.

"Çok giranbaha tabanca ve himmet arkadaşlarım"

Personele "Çok giranbaha tabanca ve himmet arkadaşlarım" sanarak seslenerek telsiz konuşmasına süregelen Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerince Cumhuriyet tarihinin en dip ve en güzel faaliyetlerinin yürütme edildiğini belirtti.

Mehmetçiğin başarılarının rastgele müşterek muhtelif takdirin üstünde bulunduğunu aktaran Akar, "Bir yandan 'hudut, namustur' anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlıyoruz öbür yandan terörü kaynağında namevcut ika stratejisi ile ülke içi ve münteha ötesinde yıldırı örgütlerine erinç kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Denizlerimizde ve semalarımızdaki adalet ve menfaatlerimizi azimle ve kararlılıkla korumaya bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Personeli güzel faaliyetlerinden çevre kutlayan Akar, "2022 senesinde sağlanan başarıların gururunu yaşarken 2023 senesinde da azim, istikrar ve efdal motivasyonla mücadelemizin devamına apiko olun." emri verdi.

Asil milletin sevgisi, itimatı ve duasından aldıkları ilhamla başaramayacakları iş, aşamayacakları bariyer olmadığını aktaran Akar, konuşmasını şehitlere rahmet, gazilere iflah dileklerini ilettikten sonradan personelin dünkü yılını kutlayarak tamamladı.

"Bu madde NATO çeşidinden da tanıdık müşterek gerçek"

Akar, henüz sonradan meydana getirdiği açıklamada Türk Silahlı Kuvvetlerine ilgili HİK uçağının teknolojik, uran ve personelin bilim ve becerisi itibarıyla baş döndürücü hususi bulunduğunu belirterek, "Bu madde NATO çeşidinden da tanıdık müşterek gerçek. Görevli personelimiz akıbet basamak çağcıl uçağı baş döndürücü can alıcı müşterek biçimde kullanmaktadır. Bu çabucak ülkemizin değil, NATO'nun gereksinimlerine da yanıt vermekte. Biz gerektiği devir gerek manevra gerek operasyonel sebeplerle kişi sınırlarımızın ötesinde NATO iklim branşında da pervaz yaparak bilgiyi NATO harekat merkezleriyle paylaşmakta ve ağır yardım sağlamaktayız." ifadelerini kullandı.

Görev uçuşunun tamamlanmasının peşi esna Bakan Akar beraberindeki TSK kumanda kademesi ile Kilis'e geçti.

Sınır hattında mevcut ve Suriye’nin kuzeyinde yıldırı örgütüne müteveccih meydana gelen harekatların atıf ve yönetim edilmiş bulunduğu 6'ncı Kolordu ve Müşterek hususi Görev Kuvveti Komutanlığına müteallik Esas Komuta Yeri'ne revan Akar, burada münteha hattı ve ülke dışındaki birliklerin komutanları, güç komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla planlı videoteyp konuşma toplantısına katıldı.


Faaliyetlerin birlikte sahadaki akıbet hale müteallik bilim alan, emirler sağlayan Akar, 2022'deki güzel çalışmalardan çevre çalışanı kutlama etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin vazifesinin bitmeme ettiğini, tamamı çalışmaların bire müşterek ağırbaşlılık ve koordinasyonla dünkü yılda da bitmeme edeceğini vurgulayan Akar, "En akıbet yıldırıcı ruhsuz bir hale getirilinceye genişliğinde terörle mücadelemiz bitmeme edecek. Faaliyetlerimizi başarıyla neticeye ulaştırarak 40 yıldan buyana milletimizin başına musallat bulunan yıldırı belasına akıbet hasretmek düşüncesince gayretlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

"Teröristlerin biricik halas yolu Türk adaletine tasdik olmaktır."

Yapılan duyu çalışmalarından, yıldırıcı ifadelerinden yıldırı örgütünün süresince bulunduğu çöküşün görüldüğünü aktaran Akar, "Operasyonlarımızı, baskımızı kalan müşterek güç ve gidişatta artırarak teröristleri bulundukları bölgelere gömmeye bitmeme edeceğiz. Teröristlerin biricik halas yolu Türk adaletine tasdik olmaktır." sanarak konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedefinde çabucak teröristlerin bulunduğunu dile getiren Akar, "Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğini baltalama etmeye çalışan, bu bütünlük ve beraberliği dağıtmak düşüncesince çaba yayınlayan gafiller, hainler var. Biz dikine 85 milyon biricik canevi biricik sumsuk olmaya bitmeme edeceğiz." ifadesini kullandı.

Ege'deki ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de yer veren Akar, "Biz sulh elini uzatmamıza karşın Yunanistan daim gerilimi artırıcı, provokatif gelişim ve söylemlerini sürdürmekte ısrar ediyor." dedi.

"Yanlış aritmetik Ankara'dan döner."

Yunanistan'ın kişi yanlışlarını kamufle etmek düşüncesince Türkiye'ye müteveccih "yayılmacılık, revizyoncu politikalar" denli esas dışı suçlamalarda bulunduğunu tabir fail Akar, şunları kaydetti:

"Bunlar çabucak arsıulusal ortamda şahısların aklını çalkalamak düşüncesince ortaya atık şeyler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin politikası baş döndürücü açık, net. Biz arsıulusal hukuk, yasal müdafaa, kişi Kıbrıslı kardeşlerimizin hakları diyoruz. Bunu hala görmemekte ısrar ediyorlar. 10 kilometrekarelik Meis Adası'na 40 bin kilometrekarelik bahir izin sektörü istiyor, arsıulusal anlaşmalara karşıt kendisine adaları silahlandırıyorlar. Biz eksiksiz bunlara erinç şişman müşterek ağırbaşlılık ve hassasiyetle saklık yerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne genişliğinde rastgele müşterek oldubittiye izin etmediğimiz denli buna da etmeyeceğiz. Yanlış aritmetik Ankara'dan döner."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler