USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hulusi Akar'dan Ukrayna'da mütareke düşüncesince çağrı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın saldırısı dolayısıyla Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliği ve onların ortak an ilk Türkiye'ye tahliyelerinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bunların yapılabilmesi düşüncesince ortak an ilk ateşkesin ilanında

Hulusi Akar'dan Ukrayna'da mütareke düşüncesince çağrı
06-03-2022 14:00
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın saldırısı zımnında Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliği ve onların müşterek an geçmiş Türkiye'ye tahliyelerinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an geçmiş ateşkesin ilanından yanayız." dedi.Abone ol

Hulusi Akar, yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı.

SAT Komutanlığında, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla mütemmim çalışanı kutlama etti.

Tüm TSK mensubunun bulunduğu az daha SAT ve SAS mensubunun de şişman başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu anlatım fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar icap SAT, SAS tahassüs kursları olsun bu kurslar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde er meydanıdır." niteleyerek konuştu.

Bakan Akar, kursların hoppadak fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni ayrıca his kontrolü de içerdiğini aktararak, "Deniz Kuvvetlerimizin bazısı unsurlarının SAT'ların, SAS'ların, çokluk piyadelerinin harekat alanları hoppadak çokluk değil. İç düzenlilik harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile dal omuza, yegâne yumruk, yegâne canevi kendisine Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde şişman müşterek muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler." dedi.

SAT'ların hesabına getirmiş bulunduğu kalburüstü görevlerden örnekler sağlayan Akar, "Ülkemiz, milletimiz için, denizdeki hak, ilişik ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini şişman müşterek başarıyla hesabına getirdiler. Bundan sonraları da gerektiğinde yapacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

Bölge kendisine sonuç basamak kırılan müşterek dönemden geçildiğini, ağırbaşlı müşterek grup belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Hulusi Akar, şunları söyledi:

"Bunlara mesnet gelişigüzel manada mücehhez olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu destek edinmek düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince gelişigüzel devir göreve apiko olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, artık da 'Ölürsek, şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

- "Temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna savaşını da şu şekilde değerlendirdi:

"Atatürk'ün söylediği az daha 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz hastalıkların diyalog, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl kere ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna çaba gösteriyoruz.

Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve fikir ile izlem ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla onama edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede müşterek ateşkesin, istikrarın, sulh ve erinç ortamının ortaya çıkması, dü dünya arasındaki hastalıkların görüşmeler kanalıyla çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp eksiksiz kademelerde Türkiye Cumhuriyeti kendisine temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz."

"Karşılıklı diyaloğun müşterek an geçmiş gelişmesinden yanayız"
Türkiye'nin eksiksiz devletlerin hudutlarına, buyuru haklarına hürmetli bulunduğunu vurgulayan Akar, "Bu manada Ukrayna'nın da yer bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına hürmetli olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an geçmiş alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilge olmasından, çapraz diyaloğun müşterek an geçmiş gelişmesinden yanayız. Başta kollar edinmek az daha oradaki masum, çırçıplak şahısların hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla dip müşterek sıkıntı deposu olmaktadır." niteleyerek konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine de aksan yaparak, şu şekilde bitmeme etti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an geçmiş ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bütün bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an geçmiş ateşkesin ilanından yanayız. Belli müşterek müddet bile olsa, acele gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu gelişigüzel kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun meydana getirmiş bulunduğu icraat çerçevesinde hem diplomatik aynı sürede politik girişimlerde mevcut edinmek şekli ile müşterek an geçmiş ateşkesin ve ateşkesin arkası sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

 "Savaşır az daha eğitildiler"
Törende mütekellim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi tahassüs kurslarını başarıyla mütemmim çalışanı kutladı.

Brövelerini takmaya doğruluk elde eden SAT ve SAS personelinden çıkarlarını sabah akşam geliştirerek vatana izlev sınırlarını elan ileriye taşımalarını ve el savunması düşüncesince anbean göreve apiko olmalarını talip Güler, "Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama değer önünüzde muntazır cümle hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık çokluk ve başarılarınızın daima olmasını dilerim." dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Deniz Kuvvetleri düşüncesince aşırı kalburüstü bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS mensubunun yetiştirilmesine sonuç devirde güç verdiklerini belirtti.

Kursu başarıyla mütemmim personelin dayanıklı müşterek yetişek periyodunu başarıyla tamamladığını anlatım fail Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimlik bilgilerle donanarak su altının kabadayı komandoları olmaya doğruluk kazandılar. Bir savaş yahut esas harekat ortamının şartlarını fazlasıyla yaşayarak savaşır az daha eğitildiler." ifadesini kullandı. Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde aşırı değişik coğrafyalarda ve aşırı dayanıklı şerait altında sizden beklentilerin sonuç basamak erdemli olabileceği yıllarda fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en aşırı mahfuz hedefleri imha edecek, atılganlık ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya dahil edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de izinli bulunan kursiyerlerin kuvvetli babayiğit birer er kendisine SAT ve SAS tahassüs kurslarına geldiklerini söyledi. Tuğamiral Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz edinmek az daha hepimiz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız kendisine aramıza katıldılar." niteleyerek konuştu.

TSK'nın lazım gayrimenkul içi gerekse gayrimenkul haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere mesnet mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde gelişigüzel devir atılmış okun pelit ucu, yaralanan kılıcın incitici yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Konuşmaların arkası sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal çeşidinden verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler