USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Heybeliada’daki market girişimi iki kadını da girişimciliğe teşvik etti

Heybeliada'da ıvır zıvır birlikte mahalle marketi ile evvel el ticarete atık ve elan sonra kurumsal birlikte zincir mağazanın çatısı dibine giren Nursen Kaplan (39), emek vermek disiplini ve azmiyle teşebbüste mevcut olmak talip hanımlara da kalıp oldu.

Heybeliada’daki market girişimi iki kadını da girişimciliğe teşvik etti
27-09-2021 11:29

İki bebek anası Nursen Kaplan, 10 sene ilkin Kars'tan Heybeliada'ya geldi. Kısa müddette adaya ahenk sağlayıcı Kaplan, ilkin girişimcilik tecrübesini ise ıvır zıvır ortak market ile yaşadı. Küçük esnaflıkta işlerin istediği kabil gitmediğini ve kusursuz da besin sektöründen ayrılmaya değişmeyen verdiği yetkin kurumsal ortak zincir mağazanın bayilik sistemiyle tanışan Kaplan, marketini kurumsal ortak kimliğe bürüdü. Heybeliada CarrefourSA Mini Market Müdürü bulunan Kaplan, girişimiyle iki kadını da yönlendirerek onların da ayını sistemle teşebbüste bulunmalarına fırsat oldu. Marketinin kurumsal kimliğe geçmesiyle ticarette büyüdüğünü ve maddesel hasılatının arttığını kail Kaplan, akıllıca ortak değişmeyen verdiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

Küçük esnafı rastgele devir desteklediklerini anlatım fail CarrefourSA Yatırım, İnşaat ve Satınalma Genel Müdür Yardımcısı Bulut Batum, “Türkiye'de 700'den ortak tomar mağazamız var. 25 salname Türkiye ve 50 salname arsıulusal tecrübemizi yerli bayilerimize de aktarma etmek istiyoruz. Yaklaşık 50 mağazamızda bayilik sistemiyle çalışıyoruz. Marketlerimizin aşırı ağırbaşlı ortak bilim birikimi var. Lojistik altyapısı ve 50 bin verim çeşitliliğimizi, akıllıca satın kabul etme koşullarımızla bayilerimize sunuyoruz” dedi.

“Çalışanımızın yüzdelik 40'ında dahası kadın”
Kadın girişimcileri kurumsal çatıları altında ortak araya getirdiklerini anlatım fail Bulut Batum, “11 bin çalışanımızın yüzdelik 40'ında dahası kadın çalışanımızdır. Bundan aşırı büyüklük duyuyoruz. Ancak bu nicelik bizim düşüncesince kifayetli değil. Bu rakamı yüzdelik 50'nin dair boşaltmak istiyoruz. Aynı obje bayilerimiz düşüncesince de geçerli. Kadın girişimcilerimizden aşırı koyu ortak istem geliyor. Öncelikli kendisine onları değerlendiriyoruz. Kadın girişimcilerimiz aşırı zeki ve elleme ortak başarım sergiliyor. Biz de kendilerinden aşırı memnunuz” niteleyerek konuştu.

“Yatırım bütçemizle bayilerimizi destekliyoruz”
Girişimde mevcut ballanmak talip hanımları rastgele devir desteklediklerini tamlayan Batum, şeriklik kendisine tek devir bayilerini bekâr bırakmadıklarını söyleyerek, ”Bayilerimizdeki mamüllerin yüzdelik 80'ini tığ realizasyon ediyoruz. Bizim enerjimiz ve gücümüzden yerinde faydalanıyorlar. Yalnızca bayilik anlaşması yapmıyoruz, onların kere arkadaşı da oluyoruz ve bu yolda bu arada yürüyoruz. Eksiklerini bu arada gideriyoruz, iyileştirmemiz müstelzim noktalar mevcut ise onları bu arada iyileştiriyoruz. Çünkü tığ millî tığ zinciriz. Yatırım düşüncesince ayırdığımız bütçemizi hem zat mağazalarımız bununla yanında bayilerimiz düşüncesince kullanıyoruz” biçiminde konuştu.

“Kadın girişimcimizden aşırı memnunuz”
Heybeliada'da kadın ortak girişimcinin bayiliklerini almasından çevre aşırı görkemli olduklarını aktaran Batum, “Buradaki esnafla da konuştuğumuzda hacısı hocası kendisinden aşırı memnun. Çok kalburüstü ortak girişimci. Girişimiyle öbür kadın girişimcilerimize de dayanıklı olacaktır. Biz etraflı kadın girişimcilerimizin bayilik sistemimizi araştırmalarını ve oruçlu olanların bize başvurmalarını dileyiş ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Küllerimizden doğduk”
Girişimciliğinin ıvır zıvır esnaflıktan kurumsal ortak kimliğe dönüştüğünü tamlayan Heybeliada CarrefourSA Mini Market Müdürü Nursen Kaplan, “CarrefourSA'nın bayilik sistemini öğrendim ve başvurdum. Bize aşırı elleme olanaklar sundular. Bir markanın kıymetini bu markayla öğrendik. Destekleriyle rastgele devir yanımızda oldular. 8 sene ıvır zıvır ortak market işlettim. Sonrasında işlerimiz aşırı elleme gitmedi. Bu işi salıverme sonucu almışken, bu markanın bayilik verdiğini öğrendik. Bizi küllerimizden baştan doğurdular” dedi.

“Pandemi sürecinde markalaşmanın avantajlarını gördük”
Bir ana ve kadın girişimci kendisine zoru başardığını kail Kaplan, “İşimiz aşırı himmet talip ortak iş. ‘Emeksiz kemirmek olmaz' düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Yeri geldi çocuklarımla çalıştım. Bana iane ettiler. Eşimin de yardımı ile hepsi zorlukların üstesinden geldim. Nitekim marketin açılması pandemi sürecine balya geldi. Çok koyu ortak proses geçirdik. Ancak tek sıkıntımız olmadı. Ürün çeşitliliğimiz aşırı fazlaydı ve on paralık istif derdi yaşamadık. Markalaşmanın en iri avantajlarından birisi de bu oldu” niteleyerek konuştu.

“İki kadın girişimciyi tüketicilere kazandırdım”
Kurumsal kimliğin kendilerine nice kazanımı bulunduğunu kaydeden Kaplan, ”Girişimci ballanmak ehemmiyetli fakat yapmış olduğunuz işten mülk tashih etmek da aşırı önemli. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Ayrıca iki kadın arkadaşımın da bu bayilik sistemiyle teşebbüste olmasına fırsat oldum. Bu açıdan onlar düşüncesince elleme ortak dayanıklı olduğumu düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“Müşteri yelpazemiz genişledi”
Adada kırkyıllık ortak zincir mağazanın mevcut olmasının takdirle karşılandığını anlatım fail Kaplan, “Daha önceden adada verim çeşitliği derdi yaşanıyordu. Her bölgeye seslenme fail ortak salon bulunmuyordu. Artık mağazamla baş başa bu teessürat bitti. Daha eski marketime on paralık gelmeyen, alışverişte bizi yeğleme etmeyen nice müşterim bundan sonra mağazama geliyor. Mağaza kendisine kurumsal kimliğe intikal yapmamız alıcı yelpazemizi de genişletti ”dedi.

Girişimde mevcut ballanmak talip hanımlara tavsiyelerde de mevcut Kaplan, “Kadınlar isterlerse rastgele şeyi başarabilirler. Girişimde mevcut ballanmak talip rastgele hanıma bayilik sistemine geçmelerini başvuru ediyorum” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler