USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her sabah ailesi düşüncesince endişeyle uyanıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı günlerdir bitmeme ederken, ailesi saldırının önce maksadı bulunan hükûmet merkezi Kiev'de mevcut Anna Polianetska, konuştu. Kısıtlı olanaklar altında sav düzlük Polianetska, yaşamış olduğu endişeyi "Her sabah uyanıyor ve 'Annem-babam nası

Her sabah ailesi düşüncesince endişeyle uyanıyor
01-03-2022 15:46

Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı altı gündüz evvel başlatmış olduğu askeri atılım tamamı şiddetiyle bitmeme ediyor. Günlerdir Ukrayna'nın müşterek baş döndürücü şehri koyu bombalama altında tutulurken, başta de gündüz zarfında halkı iklim saldırısına gönül rahatlığı uyararak sığınaklara çağıran sirenler kesmek bilmiyor. Edirne'nin ilçesi Keşan'da canlı Ukrayna yurttaşı 22 yaşındaki Anna Polianetska'nın ailesi de onlardan biri.

Devam fail harp sırasında, Polianetska'nın bire müşterek sürede güneş tacı virüs hastası da bulunan anası sığınıkta gizlenilmek durumunda kalırken, mütekait müşterek er bulunan babası da sokaklarda Rus silahlı güçlerine gönül rahatlığı ayırmak düşüncesince kez tutuyor. Kuşatma altındaki kentte ailesinden kısıtlanmış olanaklar ile salık almaya etkin Anna Polianetska'nın, "Her sabah uyanıyor ve 'Annem-babam nasıl? 'Bugün vuruldular mı?' niteleyerek düşünüyorum" dedi.

"Annem sığınakta, babam kez tutuyor"

Günlerdir bitmeme fail atılım gönül rahatlığı "Ukrayna'da gestalt baş döndürücü sert. Gerçek müşterek harp başladı. Çok üzgünüm. Çok zor, zira Ukrayna'nın tamamında müşterek harp ve Rus tankları ile askerleri var. Rusya vuruyor, bomba düşüyor ve ego baş döndürücü korkuyorum, zira annem elbette bilmiyorum. Fırsat buldukça onlarla görüşüyorum gücün bulundukları yerde şu an genel ağ yok. Konuşabiliyorum gücün rastgele devir bilgelik alamıyorum" dedi.
Öte taraftan ailesi ve yakınlarından almış olduğu akıbet bilgiyi paylaşan Anna Polianetska, "Annem ve babam müşterek sığınıkta barınıyorlar, zira sokakta gestalt baş döndürücü zor. Eski er bulunan babam da sokakta kez tutuyor. Ruslarla savaşıyor. Her yerde Rus askerleri var. Rusya, 'Ben sivil polis polis vurmuyoruz' diyor gücün bu asıl değil, vuruyorlar. Yaşadığım kentte baş döndürücü sayıda sivil polis polis öldü. İçlerinde tanıdıklarım da var, müşterek arkadaşımın anası de yaralı" ifadelerini kullandı.

"Bu dünya benim, Ruslar gitsin, ülkemizi vazgeçme etmeyeceğiz"

Saldırının peşi sıra BM kaynaklarına uyarınca şimdiye denli 500 bin yöresinde Ukrayna yurttaşı düzenlilik öne sürülen nedeni ile yaşadıkları bölgeleri vazgeçme geçirmek durumunda kalmış şekilde ayrıksı devletlere sığındı, fakat abluka altındaki Kiev'den Polianetska ailesi çıkmadı. Ailesine çekirdeksel zılgıt uyarısı yaptığını kail Anna, "Ben annemle rastgele konuştuğumda Putin'in çekirdeksel tabanca taşımak istediğini anlatıyorum ve gelmelerini isterim gücün annem ve babam doğmak istemiyor. 'Ben Ukraynalıyım bu dünya benim, Ruslar gitsin. Ülkemizi vazgeçme etmeyeceğiz' diyorlar. Ukrayna'dan başta de Kiev'den taşımak baş döndürücü zor. Şu an Kiev kuşatılmış. Yeterli aşındırmak ve su gelmiyor" niteleyerek konuştu.

"Savaşçı müşterek dünya olmadık gücün gerçekler bizi buna zorluyor"

Ülkesinde yaşananlara ağıt veremediğini ve şen müşterek hab uyuyamamasına sefer açan gestalt karşısında "Ben anlamıyorum. 21. yüzyılda hakeza müşterek şey elbette olabilir? Ülkemde harp değil sulh isterim gücün ülkemizi, çocuklarımızı ve annelerimizi korumalıyız" diyen Anna Polianetska, "Kimseyi gebertmek istemiyoruz, Rus askerlerini de gebertmek istemiyoruz gücün buna mecburuz. Ülkemizi savunuyoruz. Hiçbir devir kavgacı müşterek dünya olmadık; gücün gerçekler bizi buna zorluyor" niteleyerek istiklal düşüncesince savaşım etmeye Ukrayna halkının azimli bulunduğunu da söyledi.

"Özgürlük ve demokratlık düşüncesince savaşıyoruz"

Şimdiye denli sunulan savaşım düşüncesince halkına teşekkürname fail Anna Polianetska, "Ben ülkemde yaşayanlara ve başta de askeri kuvvetlerimize teşekkürname ediyorum. Ukrayna elden askeri şekilde değil, tamamı çevreler şekilde birleşti. Herkes kenetlendi, Rus tanklarına ve diasporaya gönül rahatlığı savaşıyor. Bunun birlikte tamamı dünyadan bağışlar da geliyor. Ukraynalılar genel ağ ile tamamı dünyaya doğruyu söylemeye çalışıyorlar. Kenetlenmiş durumdayız ve kazanacağımıza da inanıyorum zira asıl kazanmalı. Gerçek de Ukrayna'dan yana. Özgürlük ve demokratlık düşüncesince savaşıyoruz. Sadece Ukrayna düşüncesince değil, Belarus, Gürcistan, Litvanya, Letonya üzere Rusya'nın gaddar elinden çekici devletler yerine da savaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emre Akarca
 

İLGİLİ HABER
Ukraynalı darülfünun talebesi Yulııa Tosun: Ukraynada olsam müşterek yere uzaklaşmak istemezdim Ukraynalı darülfünun talebesi Yulııa Tosun: 'Ukrayna’da olsam müşterek yere uzaklaşmak istemezdim'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler