USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her emeklinin kurduğu hayali gerçekleştirdi, gelen gitmek istemiyor

Mersin'in flaş gezim bölgesi Kızkalesi'nde zeytin ve sulu zırtlak ağaçları içine 56 yaşındaki Ümmü Koç'un emekli olduktan sonraları hatıralar, saf mahsulat ve metruk malzemelerle icra ettiği bitki bilimi bahçesi görenleri fanatik bırakıyor. Gelenlerin saatlerce devir geçirdi?

Her emeklinin kurduğu hayali gerçekleştirdi, gelen gitmek istemiyor
01-10-2021 11:11
01-10-2021 11:11

Doğa, hars ve turizmin müşterek arada yaşandığı Mersin'in Erdemli ilçesine ilişkin Kızkalesi Mahallesi'nde zeytin ve sulu zırtlak ağaçları ortada 1 bebek anası görevli emeklisi 56 yaşındaki Ümmü Koç, değme emeklinin hayalini kurduğu sağlam müşterek bostan yaptı.

Ailesine ilişik arazide mevcut yegâne odalı önemsiz müşterek eve bayındırlık barışından doküman düzlük Koç, 2 sene içerisinde etkisiz vaziyetteki malzemeleri de kullanarak zat olanakları ile boyayıp süsleyerek çiçekler yetiştirdi.

Ortaya huy harikası müşterek mekan çıkaran Koç, ziyarete gelenlerin başvuru etmesi ve içtimai medyada paylaşımları ile değme güneş onlarca ziyaretçi ağırlamaya başladı. Bir tarafı huy başka tarafı 'Kızkalesi' bulunan bostan de Koç'un manzara kendisine kullandığı bisikletten, tavalara, emektar elbise ve ayakkabılardan zat yetiştirdiği bezgi kabaklarına derece boyayarak ortaya çıkardığı bezgi eşyaları ise ayrı müşterek görsel ziyafet sunuyor.

Tamamen zat olanakları ile metruk materyallerin yanında babasından artan hatırat eşyalarla da meydana getirdiği levha ise önemsiz konuk evini süslüyor. Bu dünyada 'Cennetim' söylediği bahçesine ziyaretçilerini uğur boncuğu ticari maksat gütmeden ağırlayan ve onlarla yakından ilgilenen Koç başkaca güler yüzü ile gelenlerde sıcakkanlılık topluyor.

"Kullanılmayan değme şeyden inkılap yaptım"

Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonraları doğup yetiştiği Kızkalesi'ne yerleştiğini anımsatan Ümmü Koç, "Bulunduğumuz arazi ana ve babamızın yeri. Burada mevcut önemsiz eve bayındırlık barışından doküman aldım. Belgeyi aldıktan sonraları çevresi az buçuk güzelleştireyim dedim. Birkaç kıta amut dikeyim etrafına çiçekler ekeyim istedim. Bu halde başladım, bu derece büyüttüm" dedi.
Özellikle eskiyen ve metruk değme şeyden inkılap yaptığına yer veren Koç, "O an elden aklıma geldiği derece hazırlamaya çalıştım" diye yaptıklarını özetledi.

"Gelenler bahtiyar olunca, ego de bahtiyar oluyorum"

Gelenlerin fanatik kaldığına yer veren Koç, "Görenler 'Nereye geldik biz, cennetten müşterek kenar mi' diye baş döndürücü şaşırıyorlar ve baş döndürücü da hoşlarına gidiyor. Ben de bundan bahtiyar oluyorum. Kesinlikle burada ticari en küçük müşterek şeyim yok. Hatta gelenlere çay, kahvehane ağırlama ediyorum, oturup geveze ediyorum. Onların da baş döndürücü hoşuna gidiyor, gine yine gelip burada doğayla iç içe devir geçirip bahtiyar oluyorlar, ego de bahtiyar oluyorum" ifadelerini kullandı.

"İnşallah dobra müşterek sağlam olur"

Bahçe ile alakadar bilgelik verici Kız Kalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale ise, "Burası Ümmü ablanın nebat bilimi bahçesi. Tabi Ümmü bacı görevli emeklisi, emekli olduktan sonraları bu bahçeyi kurdu. Burada metruk eşyaları arka inkılap materyali kendisine kullandı. Değişik nebat ve çiçekleri burada yetiştiriyor. Çok dobra ticari müşterek gayesi sıfır uğraşı gayeli bostan yaptı. Burayı gelip gören insanoğlu eşine, dostuna, arkadaşlarına söylüyor, ziyaretler de tedricen büyüyor. İnşallah dobra müşterek sağlam olur. Ümmü ablaya da bu mevzuda teşekkürname ediyoruz" halinde konuştu.

"Ziyarete gelenler bahçeden genişlemek istemiyor"

Hollanda'dan Mersin'e gelen gurbetçilerden Zübeyde Varlı da bahçeyi tabiatın süresince özgün bulduğunu belirterek, "Benim de hayalimde müşterek güneş hakeza müşterek arazi gerçekleştirmek var. Doğa ile iç içe bölgeleri ego de seviyorum. Her nesne yüzdelik beniz doğal. Doğanın süresince doğa. Tam benlik, baş döndürücü sevdim ve buralarda tarihi değerlendirmeyi başvuru ederim. Çünkü baş döndürücü görkemli buradan genişlemek fark istemiyorum" halinde konuştu.
Çok sayıda konuk ağırlayan Ümmü Koç'un bahçesine gelen başka ziyaretçiler ve arkadaşları da baş döndürücü beğendiklerini aktardı.

Halil İbrahim Varlı-Hüseyin Yıldız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler