USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Hem kanseri hem korona virüsü yendi: "Ben bu hastalığı yeneceğim dedim'

Pandemi zımnında hastaneye gitmeyi erteleyen 40 yaşındaki Kadriye Arslan, dernekevi doğacak basamak emcek kanseriyle uğraş ederken birlikte de korona virüse yakalandı. Arslan, hem kanseri hem korona virüsü yenerken, “Ablamı bumbar kanserinden kaybettim, ego bu hastalığı yeneceğim d

'Hem kanseri hem korona virüsü yendi:
28-09-2021 09:24

40 yaşındaki Kadriye Arslan, göğsünde birlikte yığın hissetti fakat pandemi zımnında hastaneye gitmeyi erteledi. Bir müddet sonraları Diyarbakır'da doktora revan Arslan, meydana getirilen tahlillerin arkası sıra emcek kanseri bulunduğunu öğrendi.

Ablasını da bumbar kanserinden kaybeden 3 bebek anası kadın, emcek kanseri bulunduğunu öğrenince iri sıkıntı yaşadı. Koltuk altı ak kan bezlerine de sıçrayan kanserin tedavisini devam etmek düşüncesince İstanbul'a mevrut Arslan düşüncesince Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde proses elden başladı.

Lokal doğacak basamak emcek kanseri bulunan kadın, kemoterapiye başlatıldı, kalburüstü güzeşte otama sonrası cerrahi müdahale düşüncesince hazırlıklar da tamamlandı.

Ameliyata girecekken korona virüse yakalandı

Ancak Arslan, 22 Haziran'da korona virüse yakalanınca hacısı hocası iri birlikte fikir yaşadı. Doktorların benzeyen takibinde süreci nâkil Arslan'ın ameliyatı hastalığı atlatana derece ertelendi. Belirtileri hızlı yaşamış bulunduğu korona virüsü yenmesinin arkası sıra ameliyata tahsil edilen Kadriye Arslan, kalburüstü güzeşte operasyonla kanseri de yendi. Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde fariza önleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ebru neşeli hastasının hali üzerine bilgelik verirken, Arslan da tahminî birlikte salname otama sürecinde yaşadıklarını anlattı. Hiçbir devir moralini düşürmediğini anlatım fail Arslan, hem kanseri hem korona virüsü yenmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

“Bu hastalığı yeneceğim dedim”

Kansere yakalandığını öğrendiği önce an sıkıntı hissettiğini fakat derhal sonra kendine istinaden bu hastalığı yenebileceğine inandığını özetleyen Kadriye Arslan, “Doktorum bana 'Sana kimyasal otama diyorsam bu dobra demektir' dedi, ego bundan hakeza kendimi dobra hissettim elhak orada, ablamı bumbar kanserinden kaybettim. Hastalığı duyduğumuzda aşkın hayli etkilendik, akrabalarım aşkın korktu ve ego hepsine cesurluk verdim. Hepsine ego bu hastalığı yeneceğim dedim. Diyarbakır'da da duyduğumda biçimsiz oldum, annem ağladı ona, sen hakeza yaparsan ego iyileşemem dedim. Sen çelimli olacaksın, ego çelimli olacağım tığ bu hastalığı yeneceğiz, bu dert bizlerden korkacak dedim. Gerçekten de anca oldu, hastalığı yendik. Çocuklarımı düşündüm, çocuklarım bu süreçten aşkın etkilendi. Küçük oldukları düşüncesince proses aşkın zordu. En küçük birlikte abdest aldığımda çocuklarımın gözleri doluyordu. Mümkün rütbe onların birlikte başı açıkça gezemiyordum, saçlarım döküldü kaşlarıma kadar” dedi.

“Ne kimyasal otama ne de korona vaktiyle kendimi bırakmadım”

Kanserle savaşırken koranaya yakalanmasına bağlı mütekellim Arslan, “Koronaya yakalandığımda sınav verdiğimde o derece korkmadım lakin testim zait çıktığında aşkın hayli korktum, 24 vakit kendime gelemedim. Ben koronadan mı korkuyorum dedim ondan sonraları dobra olmaya başladım. Kuru öksürük ve dem darlığı kaldı lakin inşallah o da geçecek. Korona virüsü baş döndürücü öksürükle atlattım, ateş, mızrap ağrısı, aşkın halsizlik vardı. Ama ego koronayı dinleyip de yataklara düşmedim. Ne kimyasal otama ne de korona vaktiyle tek biçimde kendimi bırakmadım. Sağlığımı erteledim, pandemiden çevre korkuyordum. Hastaneye gideceğim, geleceğim, çocuklarım eşim hasta olacak sanarak lakin sonraları baktım olabileceği var ise kabil dedim. Kanseri de korona virüsü de yendim, tığ çelimli birlikte toplumuz. Erken canlandırma aşkın önemli, kimesne hastalıktan korkmasın hastalığını ertelemesin koronadan korkmasın” sanarak konuştu.

“Tam ameliyatı hazırlıkları esnasında Covid geçirdi hastamız”

Hastasının hem korona virüsü hem kanseri yenmesiyle ilgilendiren mütekellim Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ebru Şen, “Kadriye Hanım bizlere göğsünde kitleyi ayırt etmiş birlikte biçimde geldi ve tığ muayenesini yaptığımızda 4 santimlik birlikte yığın vardı. Aynı sürede kerhane altı ak kan bezlerine de dert sıçramıştı. Bu biçimde bizim dernekevi doğacak emcek kanseri dediğimiz birlikte çevrim de canlandırma ettik ve tahminî hastalarımızın yüzdelik 40'ını bu biçimde belirleme ediyoruz. Özellikle Covid çağında de bu başvuruların gecikmesiyle bu kelime sıklığı elan da arttı. İleri basamak bulunduğu düşüncesince kemoterapiyle, onkolojik tedaviyle başladık. Tedaviye aşkın dobra birlikte yanıt verdi. Kütlesi, ak kan bezleri küçüldü. Bunun kararında da ameliyatını yapabilir bir duruma geldik. Tam ameliyatı hazırlıkları esnasında birlikte de Covid geçirdi hastamız, bundan ötürü de levent boylu müddet cerrahi müdahale ertelendi. O çağda gene ilerleyecek mi birlikte yandan bundan hakeza kimyasal otama almıyor, endişeleniyoruz derken rastgele obje dobra gitti. Göğsünü koruyarak yalnızca o küçülmüş kitleyi alarak ak kan bezlerinden birlikte hacim alarak tedavisini gerçekleştirmiş olduk. Şu anda hem Covid'i bununla beraber emcek kanserini atlatmış durumda, o sebepten dolayı aşkın mutluyuz” sanarak konuştu.

“Kendi kendimizi muayeneye aşkın ehemmiyet verelim”

Şen, emcek kanserinde er teşhisin ve hanımefendilerin menfaatlerini izlem etmesinin iri ehemmiyet taşıdığını anlatım ederek laflarını şu biçimde sürdürdü:

“Kadınlarda en kalın tanıdık kanser emcek kanseri; er canlandırma bizim düşüncesince aşkın önemli. Her kadının kişi kendini derneşik araştırma etmesini aşkın önemsiyoruz. Yaş arttıkça riskin azalmadığını hastalar bilsinler. Genç hastalarda da ince kalın görülmeye başlandı. Erkeklerde de on paralık görülmüyor değil, onu da söyleyelim, görülebiliyor fakat aşkın nadir. Kendi kendimizi muayeneye aşkın ehemmiyet verelim.”

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler