USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hem felçli hayvanlara bununla birlikte çocuklara umut oluyor

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde canlı hidrolik hortum ustası Abdulmenaf Çelik, arkadaşının atölyesinde meydana getirdiği yürüteçlerle 400'den birlikte tomar felçli hayvana umut oldu. Çelik, bu yürüteçlerden bire birlikte sürede birlikte aşırı Serabral Palsi hastası çocuk dü

Hem felçli hayvanlara bununla birlikte çocuklara umut oluyor
09-02-2022 12:56

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde canlı ve hususi birlikte şirkette hidrolik hortum ustası şekilde etkin Abdulmenaf Çelik, toplumsal medyada görmüş bulunduğu birlikte derneğin ilanı hesabına çıkmaz hayvanları düşüncesince abla yardımında bulundu. Bu yardımın hesabına Çelik'e vasıl cemiyet yetkilileri, torna ve pınar kullanabildiğinden gereksinim duyan mânialı hayvanlar düşüncesince örümce yapmasını istedi. Yapabileceği birlikte obje bulunduğunu görür görmez kolları sıvayan Çelik, toplumsal iletişim araçları üstünden namına vasıl hayvan malikleri düşüncesince örümce hazırlamaya başladı. Malzemeleri realizasyon fail ve arkadaşının atölyesinde çalışmalarını yürüten Çelik, bu güne derece 400'den birlikte tomar mânialı hayvana örümce yaparak onlara umut oldu. Çelik yalnızca hayvanlar düşüncesince değil, ayrımsız sürede birlikte baş döndürücü Serabral Palsi hastası çocuğa da örümce yaptı. İyilik yapmanın insanoğlunun güven kemeri bulunduğunu aktaran Çelik, mânialı hayvanlar ve çocuklar düşüncesince çalışmalarını maddesel birlikte beklentisi olmaksızın sürdüreceğini söyledi.

"Bunları muktedir olmak düşüncesince birlikte arkadaşımın atölyesini kullanıyorum"

Sosyal iletişim araçları hesabında gezinirken 'Sokak hayvanlarını bakmak lüzum misiniz?' sanarak birlikte paylaşıma balya geldiğini tamlayan Abdulmenaf Çelik, "O paylaşıma lakayıt kalmayarak oradaki hayvanlar düşüncesince muhtemelen oranda abla bağışında bulundum. Sonra bağışta bulunduğum cemiyet yöneticileri bana ulaştılar, Gebze'de bu bölgede eksikleri bulunduğunu söylediler. Beni birlikte gruba eklediler, telefonlarımızı birbirimize verince benim paylaştığım birlikte hikayeye balya geldiler. Torna, pınar kullandığımı görür görmez ‘Bizim örümce gereksinimlerimiz var, hakeza birlikte düzentileme yapabilir misin?' dediklerinde ego de kendilerinden kip istedim. Bana birlikte kip gönderdiler. Yapabileceğim birlikte obje bulunduğunu görür görmez bu halde hazırlamaya başladım. Atölyemde mukteza donatı olmaması nedeniyle bunları muktedir olmak düşüncesince birlikte arkadaşımın atölyesini kullanıyorum. Hazırlık yapmış olup elden atölyeye geliyorum. Burada da tekerleklerin, cıvatalarını montajlarını yapıyorum, hayvanların şen edebilmeleri düşüncesince anne kucağı yapıyorum. Dikiş makinasında dikip, hâlâ sonradan kargoya vererek kullanıcılara gönderiyorum" dedi.

"Türkiye'nin gelişigüzel kısmına gönderdim"

Sadece pisik ve köpeklere değil, gelişigüzel muhtelif hayvana ayrıca mânialı çocuklara üstelik örümce yaptığını vurgulayan Çelik, "Şu an toplamda 400'ün üstünde yaptığımız örümce malikine teyit edildi. Türkiye'nin gelişigüzel kısmına gönderdim, zat memleketim bulunan Ağrı'ya üstelik gönderdim. Serabral Palsi hastası çocuklarımız var. Bizim yaptığımız emekleri insanoğlu paylaşınca mânialı bireylerin aileleri de bizlere ulaşmaya başladı. ‘Bizim bu cins çocuklarımız var, bizlere de bu mevzuda araştırma görevlisi muhtemel misin?' sanarak dönüşler olunca bunu karşılayıcı birlikte firmayla tanıştık. Bu firmadan 5 kıta maşa alarak mânialı kardeşlerimize bağış ettik. Bunu gine hayırsever insanların destekleriyle yaptık. Tabii ki çocuklarımızla ilgilendiren çalışmalarımız olacak, inşallah onların da hayatlarını kolaylaştırmak düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstereceğiz. Burada maksat topu topu canlıların dünyasına dokunabilmek. Sadece kedi, kapik değil, topu topu canlılara ihtiyacımız var. Hayvanların bizim hayat bölgemizde bölgeleri var" sanarak konuştu.

"Bu insancasına birlikte görev, ego hale hakeza bakıyorum"

Deprem dalında yaşadıklarının altını çizen Çelik, "Arama istirdat köpeklerinin ne derece dobra işler yaptığına şahidiz, birlikte insanoğlunun yaşamını kurtardığına şahidiz. Bunu topu topu hareket bölgelerinde yaşadık. Ben de birlikte hayvandan korkabiliyordum. Mesela köpekten korkuyordum lakin ona katiyen dokunca vermiyordum. Bir hayvanı sevmiyorsunuz sanarak ona dokunca vermeniz akla yatkın değil, ahlaki de değil, insancasına de değil. Bu sebepten gelişigüzel insanoğlunun yapması gereken, insancasına bulunan obje bu hayvanlara acıma göstermesidir. Peygamber efendimiz üstelik birlikte pisik hırkası hesabına yatmış bulunduğu devir pisik huzursuz olmasın sanarak hırkasını kesmiş. Bu insancasına birlikte görev, ego hale hakeza bakıyorum" biçiminde konuştu.

"Herhangi birlikte tecim gözetmeden yapıyoruz"

Hayvanların gövde anatomileri ayrımlı bulunduğu düşüncesince yürüteçlerin de hayvanların boyutuna layıkıyla yapılması icap ettiğini tabir fail Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Ben sokakta iyesiz bulunan birlikte hayvana örümce yapmıyorum. Çünkü örümce yaptığımız hayvanın sahipli olması gerekiyor. Sökülüp takılan birlikte obje bulunduğu düşüncesince hikmet otama kabil görmek kolaydır bunu. Belli senelerde sökülüp, takılması gerekiyor. Malzemeleri hayvanların gövde ölçülerine layıkıyla realizasyon ediyoruz. Getirip burada montajlarını yapmış olup ailelere gönderiyoruz. Bunu yaparken de rastgele birlikte tecim gözetmeden yapıyoruz. İnsanlar bunların maliyetlerini karşılıyor, bizlere gönderiyorlar. Biz de bu yürüteçleri kendilerine iletiyoruz. Bazı ailelerin bunu karşılayacak vaziyeti olmuyor. Kendi çevremden veya toplumsal medyadaki insanların destekleriyle birlikte şeyler hazırlamaya çalışıyoruz"

"Merhametin dünyayı ayakta tuttuğuna inanıyorum"

Yürüteç yapmanın derinliğine müddet meydan ve iş talip birlikte iş olduğuna uyanıklık çekici Çelik, "Bunu tecim gayeli yapsanız bu derece aşkla yapamazsınız. Çünkü baş döndürücü birlikte tomar devir harcıyorsunuz. Yapımına ayrı uğraşıyorsunuz, kargosuyla ayrı ulaşıyorsunuz, mesajlara yanıt vermeyle ayrı uğraşıyorsunuz. Bu dil işi. Ben Dilovası'nda yaşıyorum, ilçemi dost birlikte bireyim ve Dilovası'nın elleme şeylerle anılması düşüncesince elimden mevrut gayreti gösteriyorum. Ben merhametin dünyayı ayakta tuttuğuna inanıyorum, 'İyilik de insanoğlunun güven kemeridir' diyorum. Bunu çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor" laflarına ekledi.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler