USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

HDP'nin teklifine Deva ve Gelecek Partisi 'evet' dedi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, HDP-Gelecek ve Deva Partisi'yle ilgilendiren nazarıitibar çekici müşterek iddiada bulundu.

HDP'nin teklifine Deva ve Gelecek Partisi 'evet' dedi
22-01-2023 00:08
Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, HDP-Gelecek ve Deva Partisi'yle ilgilendiren özen çekici birlikte iddiada bulundu.Abone ol

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, gündeme müteallik icra ettiği açıklamasında HDP'nin, başta Doğu ve Güneydoğu'daki parlamenter kontenjanlarını DEVA ve Gelecek partileri ile bölüştüğünü söyledi.

Vekil kontenjanlarını Deva ve Gelecek Partisi'ne armağan edecek

HDP'nin başta intihabat düşüncesince ayrıksı partilere de bap araladığını ve bu nedenle istediği bakanlıklar üstüne direteceğine müteveccih İHA muhabirine açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Adem Palabıyık, "HDP, altılı ganyan masaya uyguladığı şantajda ikinci boyuta evrildi ve toy birlikte evreye geçti. HDP'nin gündeş adımı, altılı ganyan masaya dayattığı etraflı prensipleri bildirme etmesi yönündeki baskısı olacaktır. Çünkü gözaltı ve Diyarbakır annelerini pasifleştirmek talip HDP, altılı ganyan masadan evvel bunları isteyecektir. Fakat bunu yaparken DEVA ve Gelecek partilerinin de olurlarını alabilmek düşüncesince semt parlamenter kontenjanlarını DEVA ve Gelecek partilerine armağan edecek. CHP ile anlaşması ise iri şehirlerde bitmeme ediyor. Çünkü CHP'nin, türlü illerdeki tercihleri ile doğrusu HDP'nin tercihleri örtüşüyor, bu nedenden dolayı alanda HDP'nin oy almış bulunduğu vilayetler düşüncesince birlikte kesim yapılmadı. CHP ile meydana getirilen kesim büyükşehirlere dayanıyor ve gözaltı üstünden bitmeme ediyor" dedi.

Deva ve Gelecek Parti adaylarını HDP belirleyecek

HDP'nin, DEVA ve Gelecek partileri temsilcileri ile kesif pıtrak görüştüğünü tamlayan Prof. Dr. Palabıyık, "PKK'nın siyasi taleplerinin HDP üstünden yürüdüğünü biliyoruz. Ama bu taleplerin mantinota davası ile açıkça bulunduğu birlikte güzel anlaşıldı. Buna karşın DEVA ve Gelecek partilerinin, HDP'nin isteklerine ‘evet' diye semt vekillerine eş kazanmak istemesi, emniyetli kadar değil. Mecliste kol ihdas etmek talip DEVA ve Gelecek partilerinin, HDP'nin talebine hamam bakması düşüncesince HDP'nin yapamayacağı az daha yok. Özellikle Van, Diyarbakır, Muş, Hakkari, Şırnak, Mardin, Bitlis, Bingöl, Tunceli kadar şehirlerde HDP'nin DEVA ve Gelecek partileri ile anlaştığı biliniyor. Büyükşehirlerde de benzeri hesaplar yapılıyor. Ama gerçek gaye alanda AK Parti'ye bariyer olabilmek. Çünkü HDP, Cumhurbaşkanı seçimlerinde süreci ikinci tuğra bırakmanın hesabını yapıyor ve böylecene elzem bir vaziyete neşet etmek istiyor. Seçimlerde vereceği parlamenter yardımıyla enerjisini hissettirmeye çalışıyor. Ayrıca, seçme sonra talepleri bildirme edilmezse verdiği armağan vekilleri de arka edinmeyi planlıyor. Çünkü HDP, DEVA ve Gelecek düşüncesince belirlenen adların çokları düşüncesince özlük kararını vermeyi planlıyor. Yani DEVA ve Gelecek düşüncesince kimi adları özlük yakalamak istiyor. HDP kabilinden belirlenen esame ise AK Parti'den oy çalabilmek düşüncesince sürece itiraz etmeyecekler ve bu da planın birlikte parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk'ün açıklaması Deva'ya sıcakkanlılık kazandırdı

Ahmet Türk'ün geçtiğimiz günlerde DEVA partisinin açıklamış bulunduğu hisse senedi planındaki kimi maddeleri hamam karşıladığına özen çekici Palbıyık, “AK Parti'nin çoktan çözdüğü ancak çözülmemiş kadar yayınlanan kimi hususların DEVA kabilinden çözülecekmiş kadar sunulması, çabucak reklamlaştırılarak gündeme alındı. Türk'ün bu çıkışı alanda DEVA'yı yıldızı dişi tayin çabasıdır. AK Parti'nin bu planı semt halkına anlatması gerekiyor. Bunun düşüncesince çabucak çalışmaların başlatılması gerekiyor" biçiminde konuştu.

HDP
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler