USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

HDP'li Pervin Buldan'dan uyuşma açıklaması

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile alakalı soruşturmayı eş kimliğine meydana getirilen bası mevzusuna bağlan Pervin Buldan ittifaklar mevzusuna da değindi.

HDP'li Pervin Buldan'dan uyuşma açıklaması
01-03-2022 19:05
Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile alakalı soruşturmayı avrat kimliğine meydana getirilen bası mevzusuna bağlan Pervin Buldan ittifaklar mevzusuna da değindi.Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Rusya'nın arsıulusal hukuku ihlal ederek başlatmış olduğu askeri dahil banko ikrar edilemez. Taraflar mütalaa ve diyalog yollarını yeniden açmalıdır." dedi.

Buldan, elden avrat milletvekillerinin ve avrat konukların katılmış olduğu HDP TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü zımnında elden partisinin avrat grubu ve öbür misafirleriyle bu toplantıyı yaptıklarını söyledi.

Kadınların mücadelesinin geçmişine yer veren Buldan, bu mücadeleye ulama sunan halis muhlis evren hanımlarını nazikâne andı.

"8 Mart, halis muhlis evren hanımları kendisine kuma taleplerimiz düşüncesince buluştuğumuz, kutladığımız hissedar gündür. 8 Mart bire hissedar sürede halis muhlis evren hanımları kendisine yayılımcı savaşlara 'hayır' dediğimiz hissedar gündür" diyen Buldan Rusya-Ukrayna savaşını hatırlattı.

Rusya'nın başlatmış olduğu obstrüksiyon hareketiyle ortaya çıkan harbe mahzunca şahitlik ettiklerini vurgulayan Buldan, muharebede yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Tüm Ukrayna halkının acısını paylaştıklarını ve el birliği duygusu içinde olduklarını dile getiren Buldan, şunları kaydetti:

"Bu harp halklara ahiret yolculuğu ve yadımlama haricinde ayrıksı tek obje getirmeyecektir. HDP kendisine imdi geçmiş de söyledik. Ukrayna'da yaşananlar elden dü iklim arasındaki hissedar gelirim yada arbede değildir. Esas kendisine NATO ve Rusya arasındaki hissedar buyuru mücadelesidir, çelim savaşıdır. Ne NATO'nun ne de Rusya'nın askeri yayılmacılığı bu soruna katiyen hal değildir. Ancak şu nettir, Rusya'nın arsıulusal hukuku ihlal ederek başlatmış olduğu askeri dahil banko ikrar edilemez. Taraflar mütalaa ve diyalog yollarını yeniden açmalıdır, aceleci kendisine ateşkesin anons edilmesi düşüncesince BM ve arsıulusal maşer devreye girmelidir. Uluslararası firmalar da insancasına trajedilerin önlenmesi düşüncesince muhakkak günah üstlenmelidir. AKP hükümetinin içerideki ve dışarıdaki harp politikalarını ne bugüne denli reddettiysek bire hissedar halde dünyanın rastgele hissedar yerindeki mücadelesi da bire hissedar şeklide reddediyoruz, ikrar etmiyoruz ve kınıyoruz. HDP ve hanımlar kendisine halkların hissedar arada özgür, sulh içinde yaşayabileceği koşulların sağlanması yönündeki değme çeşitli barışçıl adımı desteklemeye bitmeme edeceğiz.

Sürekli krizlerden sönümsüz AKP hükümeti, eğer bu muharebede barışın ve uzlaşının tarafında bozulmamış tutmazsa iri hissedar hesaplı krizin altında ezilen halkımız aşırı imdi ciddi bedeller ödemeye bitmeme edecek. Halklarımızın imdi hissedar tomar emekli bir vaziyete düşürülmemesini önemsiyor ve hükümeti de bu mevzuda önemle uyarıyoruz. İçeride sizin zamlarınıza, sömürünüze, baskılarınıza gönül rahatlığı doğrusu uğraş veren halkımızı dışarıdaki savaşın da mağduru durumuna getirmeyin."

 "Bu ülkede 'ekonomi' diyerek hissedar obje kalmadı"
Ülkedeki hesaplı krizin bilhassa hanımları etkilediğini, işsizliğin, dirilik yakıcı zamların, faturaların ve ciddi vergilerin arttığını özetleyen Buldan, bunun isminin bundan böyle fukaralık değil kıtlık bulunduğunu savundu.

Buldan, Türkiye'de elden 10 milyon kadının mukayyet çalıştığını, aldırmaz çalışanların sayısına müteveccih hissedar tahminin güçlü olmadığını, ülkedeki bayanların yüzdelik 70'inin hesaplı kendisine hissedar başkasına yayımcı kendisine berhayat kızarmak yerinde kaldığını dile getirdi.

Kadınlara en hissedar tomar 500 teklik içtimai iane verildiğini, bunun aşırı ehliyetsiz hissedar numara bulunduğunu tamlayan Buldan, "Dört şahsiyet hissedar ailenin elden maaş besin masrafı 4 bin 250 liradır. Yoksulluk sınırı ise 13 bin 843 liradır. Bir eve dü minimum tutarı girse güçlü fukaralık sınırına ulaşamıyor. Giderlerimizi minimuma indirsek gine yetmez. Bu ülkede 'ekonomi' diyerek hissedar obje kalmadı." ifadesini kullandı.

Nafaka tartışmalarına da yer veren Buldan, iktidarın avrat mücadelesine harp açtığını, avrat siyasetçilerin tutuklandığını ve kurumların kapatıldığını kanıt etti.

Daha geçmiş İstanbul Sözleşmesi'ni fesheden hükümetin, demincek de gözünü bayanların nafakasına diktiğini öne devam eden Buldan, hükümetin bu adımlardan vazgeçmesi icap ettiğini belirtti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması
Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığı ile ait tartışmaları hatırlatan Buldan, laflarını şu halde sürdürdü:

"Semra Güzel'e düzen da kadının siyasetteki adına ve kimliğine meydana getirilen hissedar saldırıdır. Semra vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması meselesi Kürtlerin ve bayanların muhalefetten dışlanması politikasıdır.

Biz bunun farkındayız. Semra vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılmaya sizin parmaklarınız yetmez, zira Semra Güzel halkın ve bayanların vekilidir, iradesidir. Biz gücümüzü haklılığımızdan, kadınlardan, gençlerden, ezilen, sömürülen milyonlardan alıyoruz. Bu sebeple dokunulmazlıkları kaldırsanız bile mücadelemizle tek devir başlangıç edemeyeceksiniz. AKP ve MHP iktidarının sakatlık ve Meclis çoğunluğu sopasını kullanımı boktan hissedar çabadır."

Buldan, HDP'yönelik metres davası iddianamesinde 168 avrat siyasetçiye siyasa yasağı getirilmek istendiğini, "Kobani düzen davasının" çöktüğünü ve yalanların ortaya çıktığını doğacak sürdü.

Cezaevinde yatan Aysel Tuğluk'un keyif sorunları yaşadığın dile getiren Buldan, Adli Tıp'ın "utanç donör hissedar karar" aldığını, cezaevlerinin "ölümevlerine" dönüştüğünü savundu.

 "Kürt problemininin çözümsüzlüğünü dayatan tek ittifakı katiyen ikrar etmiyoruz"
Siyasi partiler arasındaki ittifaklar meselesini anımsatan Buldan, şunları paylaştı:

"Bizler birci eş diyetine gönül rahatlığı çoğulculuğu, essah hissedar doğruluk sistemini, hissedar arada hayatı asal aldığımızı değme daim söyledik.

Kürt problemininin çözümsüzlüğünü dayatan, ilkin eşey eşitsizliği kazanmak az daha değme çeşitli eşitsizliği onaylayan, işçinin, emekçinin, gençlerin problemlerini görmeyen, bayanların lafının içinde bulunmadığı tek ittifakı katiyen ikrar etmiyoruz.

Toplumu kutuplaştıran, dü alternatif varmış kabil dayatan anlayışlara gönül rahatlığı 'üçüncü yolda el erki ittifakı' dedik ve bunu hissedar deklarasyonla tutumumuzu kemiksiz hissedar halde ortaya koyduk. Kadınlara dayatılan yoksulluk, avarelik ve değme çeşitli himmet sömürüsüne gönül rahatlığı örgütlülüğümüzü, dayanışmamızı ilave zamanıdır. Halklarımıza ve kazanımlarımıza müteveccih saldırılar karşısında mücadeleyi imdi da büyütmenin zamanıdır. Üçüncü yolda buluşma, toy hayatı avrat öncülüğünde nesir etmenin zamanıdır. Üçüncü yol, avrat hürriyet mücadelesinin, farklılıkları bulunmayan sayanlara gönül rahatlığı hissedar arada kuma hayatın yoludur. Kürt problemi bulunur ve bu problemi diyalog ve mütalaa eliyle çözmekten yana olanların yoludur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler