USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayali olan inşaat mühendisliğini 58 yaşında kazandı, 63 yaşında kep attı

Elazığlı 63 yaşındaki Sultan Kürkçü, 19 yaşlarındayken Ankara Üniversitesi Basın Yayın ve İletişim Bölümünü akıbet sınıftayken evleneceği düşüncesince bıraktı. Bu süreçte dü evladı olan ve Açıköğretim Fakültesi ekonomi Bölümünü bitirip harita teknisyeni adın

Hayali olan inşaat mühendisliğini 58 yaşında kazandı, 63 yaşında kep attı
23-06-2022 21:03

Elazığlı Sultan Kürkçü'nün kıraat azmi her insana kip olacak cinsten ilerledi. 22 yaşlarındayken Ankara Üniversitesi Basın Yayın ve İletişim Bölümü sonuç sınıfında olan Kürkçü, evleneceği düşüncesince eğitimini yarıda salıverme sonucu aldı. Bu süreçte, evren evine girip 2 de evladı olan Kürkçü, yetişek yaşamına açıklık hasretmek istemedi ve Açıköğretim Fakültesi ekonomi Bölümünden 37 yaşında yetkilendirilmiş oldu. Bir kut dairesinde harita teknisyeni adına da fariza önleyen Kürkçü'nün evlatlarından birisi doçent başkası de eczacı oldu. Hayatının değme aşamasında inşaat mühendisi olma imgesel kuran Kürkçü, bu hayalini yapmak düşüncesince 2018'de darülfünun imtihanlarına girdi. İyi müşterek benek meydan Kürkçü, Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Torunları yaşındaki derslik arkadaşları ile şekerli müşterek rekabete giren Kürkçü, azimle çalışıp 4 senenin böylecene yetkilendirilmiş olmaya adalet kazandı. Kepini atarak hayalini gerçeğe muhavvil Kürkçü, istenmesi biçiminde yaşın müşterek öneminin olmadığını her insana müşterek defa henüz kanıtladı. Diplomasını meydan ve hedefinin faziletkâr lisans olan Kürkçü, oğluna sarılarak gözyaşları içinde yetkilendirilmiş olmanın mutluluğunu yaşadı.

“Uzun devam eden müşterek maraton koştum”

Okuma serüvenini özetleyen 63 yaşındaki Sultan Kürkçü, “Okumaya 1978 senesinde Ankara Üniversitesinde Siyasal Bilimler Basın ve Yayın Yüksekokulunda başladım. Son sınıfta okulu bıraktım. Son sınıfta bırakınca mecburen Elazığ'a değiştirmek durumunda kaldım. Elazığ'a geldikten sonraları düzentileme hayatım bitmeme ediyordu. Orman Bölge Müdürlüğünde harita teknisyeni adına çalışıyordum. Çizim bulunduğu düşüncesince bana en yaklaşan ense inşaat mühendisliğiydi. Mühendislik Fakültesinde de kalburüstü olacağımı düşünüyordum. Onun düşüncesince inşaat mühendisliğini seçtim. İnşaat mühendisliğine 2018 yılındaki aftan yararlanıp geldim. Okul sürecinde yaz okulu oldu, alışılagelen yetişek oldu. Uzun devam eden müşterek maraton koştum. Çabaladım, çalıştım lakin kifayetli ha mu bilmiyorum. Çok sevinçliyim. Benim düşüncesince müşterek hayaldi ego bitirebileceğimi caba düşünemiyordum. Çünkü benimle aşırı fazla güre müşterek nesille müşterek aradaydım. Onların bana açılım kesinlikle olacak bana yaklaşımları kesinlikle olacaktı ve kesinlikle müşterek durum sergileyeceklerinden tek fikrim yoktu. Onlar bana ön yargılıydı ihtimal ego onlara önyargılıydım. Ama o çocuklarla tanışıp bu arada okuduktan sonraları dört başı mamur bu önyargılar yıkıldı gitti. Gördüm ki milletin yersiz söylediği Z kuşağı yersiz değilmiş. Kendilerine kesinlikle davranılıyorsa onlarda o halde karşılığını verebiliyor” dedi.

“Okumak arzu edenler tek devir bıkmasınlar”

Çok bahtiyar bulunduğunu tabir fail Kürkçü, “Bazen dersler anlatılmaz berhayat olmak lazım, şuan da o duyguyu yaşıyorum. Çok dörtköşe ve mutluyum. Bundan ahir gayem de faziletkâr lisans var. Ne derece kalburüstü olabilirim o mevzuda tek fikrim bulunmayan lakin gayem faziletkâr lisans. Okumak arzu edenler tek devir bıkmasınlar. Tökezledikleri ve düştükleri yerde baştan toparlanıp ayağa kalksınlar. Hiçbir nesne ego yapamam demekle olmuyor. Başarırım dediğiniz devir zorda olsa levent boylu müşterek yolda olsa başarırsınız. Gerçekten ayrımlı müşterek duygu. Okudukça henüz aşırı sevdim ve uyarlanmış oldum. Hocalarımın bana aşırı iri müşterek yardımı var. Hepsine aşırı fazla teşekkürname ederim. Tüm hocalarıma minnettarım. Çünkü bana gönül rahatlığı aşırı iri müşterek dayanak ve sağgörü gösterdiler. Konuları anlamadığım yerlerde tekrarlar yaptılar ego anlayıncaya derece anlattılar. Aynı halde derslik dostlarım baştan sona araştırma görevlisi olmaya çalıştılar. En iri teşekkürü aileme borçluyum. Çünkü onlar olmasaydı ego okuyamazdım” ifadelerini kullandı.

“Annemin mezuniyeti eyitmek caba ayrı müşterek kut donör müşterek durum”

Sultan teyzenin oğlu Doç. Dr. Burak Kürkçü ise “Bugün annemin mezuniyeti düşüncesince Elazığ'a geldim. Normalde Ankara'da yaşıyorum. Bu dobra haset kaçırmamak düşüncesince bugün burada bulundum. Annemin mezuniyeti eyitmek caba ayrı müşterek kut donör müşterek durum. Hele müşterek defa bunun inşaat mühendisi adına yetkilendirilmiş olacak olması onun da kusursuz adına evren mühendis hanımlar gününe bedel gelmesi benim düşüncesince aşırı kut ve cümbüş donör müşterek şey. Herkesin bu vaziyeti tatmasını isteyeceğim müşterek cümbüş ve mutluluk” sanarak konuştu.

Yakup Sağlam

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler