USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Halı sahalarda ’Para verdim kaleye geçmem’ diyenler önce onu arıyor

Antalya'da canlı Azerbaycan tabiiyetli Emil İsrafilov, halı saha maçlarında kaleye devredilmek istemeyenlerin aramış olduğu yegâne isim. Futbol tutkusunu halı sahalarda kiralık kaleci kendisine sürdüren İsrafilov, maçlarda meydana getirdiği rastgele kurtarışla mal kazanırken bu t

Halı sahalarda ’Para verdim kaleye geçmem’ diyenler önce onu arıyor
19-01-2022 11:34
Tüm dünyada bulunduğu kabilinden Türkiye'de de iyice yayılmış müşterek spor bulunan ayak topu yediden yetmişe az hâlâ her insanoğlunun nazarıitibar alanı. Kolay bedava kimsenin kaleye devrolmak istemediği halı saha maçlarında yaşamını kiralık kaleci yerine ele geçiren Emil İsrafilov, aranan aktör oluyor. Genç yaşına karşın 14 yılını ayak topu ile iç içe nâkil İsrafilov, müşterek taraftan futsal, plaj futbolu ve mini ayak topu ile ilgilenirken müşterek taraftan da sağlam alışılagelmedik müşterek anlaşma deposu bulunan kiralık halı saha kaleciliği ile geçimini sağlıyor.

Oyuncu yerine başladı, kiralık kaleci oldu

Halı alanların kiralık ağ bekçisi 21 yaşındaki İsrafilov, kimesne kaleye devrolmak istemezken illet kaleci bulunduğunu “14 senedir futbolun içerisindeyim, hâlâ önce köle oyuncuydum fakat müşterek iğbirar geçirdim ve çoğaltmak yerinde kaldım. Tekrar aktör yerine arka dönemedim, hâlâ sonra ise kaleci yerine arka döndüm” halinde anlatırken, kiralık kaleciliğe start serüvenini ise “Hem paraya ihtiyacım bulunduğu düşüncesince bununla beraber bu işi kusursuz yaptığımı düşündüğüm düşüncesince kiralık kalecilik hazırlamaya başladım” niteleyerek tabir etti.

İyi performansta pirim alıyor, biçimsiz performansta cebi gereksiz dönüyor

Futbol sevdasını anlaşma deposu biçimine getiren güre kaleci, dobra başarım gösterdiği maçlarda pirim alırken biçimsiz oynadığı maçlarda ise ecir almadan sahadan ayrılıyor.

Kaleci olmanın mesuliyeti aldığı kadar ağırken, bu işten servet kazanıyor edinmek omuzlara hâlâ aşırı ağırlık bindiriyor diyen İsrafilov, “Birisinden karşılaşma sonu servet alıyorsan doğrusu seni kiralıyorlarsa, bunun sorumluluğunu elhak alıyorsun. Zaman devir hatamız olmakta alışılagelen olarak. Her insanoğlunun rastgele oyuncunun yanlışı vardır. Bakü'de pik çağırdılar 50 manata çağırma etmişlerdi lakin ego o karşılaşma gol yemedim ve 100 manat verdiler. 'Neden bu denli müşterek tomar dedim', 'pirim' dediler. Belki de hayatımın en dobra halı saha maçlarından biriydi. Bir maçta da gine 50 manat vereceklerdi lakin o karşılaşma erinçsiz olduğum düşüncesince biçimsiz oynamıştım ve aşırı utandım zira benim kurtarabileceğim golleri yedim. Sonuç yerine da servet almadım” dedi.

Türkiye'de haftada üç pik çıkarken, Bakü'de günde üç pik çıkıyor

Maçlarda kendisini isticar etmek isteyenlerle instagram üstünden enformasyon kuran İsrafilov, çıkmış bulunduğu karşılaşma sürecini anlatırken, “Burada aşırı tanınmadığım düşüncesince haftada dü üç maçım oluyor, lakin Bakü'de yaptığımda haftada 15-20 maçım bulunduğunu hatırlıyorum. Bir günde dü yahut üç kıta maçım oluyordu” ifadelerini kullandı.

“Eldivenler eğer olmazsa olmazım, aş teknem”

Çıktığı karşılaşma başına 50 ila 100 TL yöresinde ecir düzlük İsrafilov, eğer olmazsa olmazı kaleci eldivenlerinden bahsederken, “Onlar benim anlaşma kaynağım, aş teknem” ifadelerini kullandı. Çıktığı maçlarda çevresindekilerden ve saha içerisindeki grup arkadaşlarından almış bulunduğu tepkileri de özetleyen kiralık ağ bekçisi, “Antalya'da kiralık halı saha kaleciliği olayıma takılan aşırı oluyor. “O nite iş, anca iş mi olur” diyorlar, yememem müstelzim golü yediğimde ise “Ya sen nite kalecisin” deniliyor alışılagelen olarak. Özellikle dostlarım aldığın paranın hakkını ver diyor. Bunu hezel yerine da ağır yerine da diyen var” ifadelerini kullandı.

“Her çıktığım pik onun ismiyle çıkıyorum”

Genç kaleciye ayak topu merakının nereden geldiği sorulduğunda, “Ailemde hoppadak müşterek insan vardı ayak topu ile ilgilenen adı Hüseyn İsmayılov, rahmetlik yapılmaksızın önce elhak Azerbaycan ayak topu toplumunda az hâlâ her insanoğlunun tanımış bulunduğu müşterek isimdi. Eskiler ilkin hâlâ aşırı tanırdı. Her çıktığım pik onun ismiyle çıkıyorum. Onun ruhu neşeli olsun diye çıkıyorum. Her çıktığım maçta o duruyormuş kabilinden kalede ara vermek istiyorum” dedi. Kiralık halı saha kaleciliği haricinde meraklı yerine da şekil etmek talip genç, Türkiye'ye yetişme nedeninin bu bulunduğunu belirtti. Şimdilerde ise onu profesyonelliğe götürecek yolda kendine müşterek yönetici arıyor.

Ahmet Serdar Eser-Suat Metin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler