USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gürbulak'ta 'dünyanın en sakıncalı uyuşturucuları'ndan metamfetamine boğaz verilmiyor

Gürbulak Sınır Kapısı'nda 1 titrem 18 kilo metamfetamin ele nâkil gümrük korunum memurları, dünyanın nice ülkesinde en kazalı uyuşturucu maddeler ortada yayınlanan bireşimli uyarıcılardan metamfetaminin kaçakçılığına boğaz vermiyor.

Gürbulak'ta 'dünyanın en sakıncalı uyuşturucuları'ndan metamfetamine boğaz verilmiyor
13-03-2022 12:46
Ağrı

Uyuşturucu kaçakçılarının rotasında mevcut İran-Türkiye sınırındaki Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde toprak meydan Gürbulak Sınır Kapısı'nda vazifeli Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli, uç kapısında meydana getirdiği çalışmalarla kaçakçılık olaylarının önüne geçmeye çalışıyor.

Yasal sıfır yollarla yurda girmek maksut elektronik eşya, sigara ve içki kabilinden nice pırtı ve ürünü uç kapısında algılayıcı köpekler ve X-ray aleti desteğindeki aramalarda ele nâkil görevliler, esrar, beyaz zehir kabilinden uyuşturucuları da ele geçiriyor.

Uyuşturucu tacirlerince türlü yöntemlerle yurda girmek maksut uyuşturucuları vasıtaların "zula" fehva edilen duyurulmayan bölmelerinde bulan gümrük memurları, sonuç zamanlarda dünyada yaygınlaşan bireşimli narkotik maddelerden metamfetaminin kaçakçılığına da müsaade vermiyor.

Bu çerçevede 18 Kasım 2021'de gümrük kapısında meydana getirilen operasyonda, İran'dan bisküvi yüküyle gümrük kapısına geldiği bildirme edilen tır riskli yerine değerlendirildi. Bunun üstünde x-ray taramasına yönlendirilen arabanın çekicisinin geri bölümündeki hazır para tankında meşkûk yoğunluğa rastlandı. Ardından kontrol hangarına çekilen tırda narkotik algılayıcı köpeği ile meydana getirilen etraflıca incelemede, çekicinin gerisinde somurtkan tank içindeki meşkûk maddenin hazır para metamfetamin bulunduğu belirlendi.

Operasyon sonucunda 54 kilo 166 gr. narkotik ele geçirilirken vasıtaya da el konuldu. Gözaltına tahsil edilen ecnebi tabiiyetli taşıt sürücüsü tutuklandı.

Tırın mahrukat deposundaki duyurulmayan bölmede ele geçirildi

Bu vakadan sonradan bire birlikte kapıda, 22 Aralık 2021'de meydana getirilen birlikte ayrıksı operasyonda, gene İran'dan uç kapısına mevrut ecnebi plakalı birlikte tır riskli yerine değerlendirilip arandı.

Tırdaki aramada, narkotik algılayıcı köpeklerinin de reaksiyon verdiği arabanın mahrukat deposundaki duyurulmayan birlikte bölmenin, mahrukat izlenimi tanınmak maksut ayrımlı birlikte hazır para maddeyle doldurulduğunun belirleme edilmesi üstünde meydana getirilen analizde bu sıvının metamfetamin bulunduğu belirlendi.

462 kilo 500 gr. hazır para metamfetaminin, Türkiye tarihinde bahis konusu tarihe derece ele geçirilen en faziletli miktarlı hazır para metamfetamin bulunduğu açıklandı.

Olaya bağlı yakalanan tırın sürücüsü İran tabiiyetli tır sürücüsü A.A.G. tutuklandı.

Türkiye'de birlikte tane seferde ele geçirilen en faziletli hazır para metamfetamin

Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki operasyonlarına bitmeme fail gümrük korunum memurları, geçmiş İran'dan yurda giren birlikte tırda bitirdikleri aramada, 1 titrem 18 kilo hazır para metamfetamin ele geçirdi. Bu miktar, yurtta bugüne derece birlikte tane seferde ele geçirilen en faziletli metamfetamin miktarı yerine kayıtlara geçti.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan sormaca kapsamında uyuşturucuya el konuldu, tırın şoförü gözaltına alındı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, "Bugüne derece devletimizde ele geçirilen en faziletli miktarı teşekkül fail bu operasyonda fariza meydan personelimizi kutlama ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Sınır Kapısından ülkemize antre karşıcı birlikte TIR’da 1 Ton 18 Kg metamfetamin cinsi narkotik ele geçirdi.

Bugüne derece devletimizde ele geçirilen en faziletli miktarı teşekkül fail bu operasyonda fariza meydan personellerimizi kutlama ediyorum. pic.twitter.com/CByxk3oRVG

— Dr. Mehmet Muş (@mehmedmus) March 12, 2022

Metamfetamin, dünyada en kazalı uyuşturucular ortada gösteriliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca hazırlanmakta bulunan "2021 Türkiye Uyuşturucu Raporu"nda, metamfetaminin bağımlılık etme potansiyeli faziletli bulunan captagon, amfetamin ve ecstasynin toprak almış bulunduğu "Amfetamin tipi uyarıcılar" sınıfındaki bireşimli münebbih konu bulunduğu belirtildi.

Raporda, toz, billur ve tablet formunda mevcut metamfetaminin dünyanın nice ülkesinde en kazalı narkotik maddeler ortada gösterildiği anlatım edilerek, çoluk çocuk ve aileleri uyarıldı.

Son zamanlarda dünyada yaygınlaşan bireşimli narkotik maddelerden metamfetaminin Türkiye'de önce kat 2009 senesinde İstanbul'da İran kaynaklı birlikte yakalamada ele geçirildiği bilgisi raporda paylaşıldı.

Son zamanlarda dünyada en çok metamfetamin yakalamasının Kuzey Amerika, Doğu Asya ile Güneydoğu Asya'da bulunduğu tamlanan raporda, 2014 yılından itibaren Afganistan'da süregelen metamfetamin kaçakçılığının semt devletleri ilkin kazanmak az daha nice dünya düşüncesince dava bulunduğu kaydedildi.

Dünyada 2019 senesinde en çok metamfetamin sırayla ABD, Tayland, Meksika, Çin, İran ve Myanmar'da ele geçirildiği anlatım edilen raporda, sonuç zamanlarda İran ile uç bulunan vilayetler ilkin kazanmak az daha yurtta hazır para metamfetamin yakalamalarında ehemmiyetli artışlar olduğuna ilgi çekildi.

Raporda, narkotik tacirlerinin, narkotik kaçakçılığı açısından Balkan rotası üstündeki Türkiye'yi hem transit bununla birlikte erek dünya seçtikleri belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler