USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'Gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı gelişigüzel sürekli pörsümemiş tuttuk'

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Biz, şerait ne olursa olsun gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı herhangi bir daima canlı tuttuk ve gençlerimizle baş başa bire bir yolu yürümeye, onların önünü açmaya, onları katılıma heveslendirme etmeye bitmeme edeceğiz." dedi.

'Gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı gelişigüzel sürekli pörsümemiş tuttuk'
07-12-2022 05:08
TBMM

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2023 yılı ekonomik durumuna bağlı konuşmasında, Türkiye'nin ülkesini sahiplenen, kuvvetli parlak ortak gençliğe erbap bulunduğunu söyledi.

Dünya global istikrarsızlığın pençesinde boğuşurken Türkiye'nin 2022 yılı bir, dü ve üçüncü çeyreğinde OECD devletleri içre çoğalma kaydeden, ilişik bedel ve istihdam kurmayı sürdüren az sayıdaki ülkelerden bir tanesi bulunduğunu anlatım fail Kasapoğlu, "Yatırımları aksatmadık. Sosyal bolluk ve kalkınma planlarımızdan katiyen ivaz vermedik. Bilgi ve uygulayım bilimi üretiminde zamanı ortak zamanın kapısını araladık." diyerek konuştu.

Kasapoğlu, Türkiye'nin akıbet 20 yılda, global ve iç engellere karşın iri ilerlemeler kaydettiğini dile getirerek, ülkelerin, çağın temelli ilerleyici ve mütebeddil şartlarına yanıt verebildikleri miktarda kazanımlarını mütemadi bir vaziyete getirebildiğini ve geleceğe taşıdığını belirtti.

"Ülkenin en kalburüstü sermayesi gençlik"

Gençlik ve spor alanındaki planları, projeleri ve çalışmalarını özetleyen Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bu ülkenin en kalburüstü sermayesinin, en ehemmiyetli cevherinin, en iri teminatının deneyimsizlik bulunduğunun bizler farkındayız. Tabii ki bunu bilmek, rastgele devir bu iri serveti koruyup en dobra halde kıymetlendirme anlamına gelmiyor. Maalesef, birçok seneler birçok nesillerini heba etmiş ortak Türkiye'yle huzur karşıyaydık, birçok nesillerine ön yargıyla yaklaşmış ortak Türkiye'yle huzur karşıyaydık. Darbelerin, konuşu ve yönetimsel krizlerin ve ayrıksı birtakımı sebeplerle gençlerin enerjisinin, gençlerin dinamizminin, dinç fikirlerin erdemli ideallerinin cümle sonuçsuz bir vaziyete geldiğine şehadet etmişsinizdir. 2002'de milletimizin iri teveccühüyle evvel el göreve geldiğimizden itibaren evvel önceliğimizin gençlerimiz bulunduğunun bilincindeydik. 20 sene süresince fariza düzlük topu topu hükümetlerimiz bu inançla, bu vizyonla, bu şuurla çalıştılar. Bugün, şükürler olsun ki gençlerimiz siyasetten yönetime, adil içtimai hayata, ticaretten ekonomiye, kültürden sanata, teknolojiye kadar, turizmden spora denli rastgele bölgede iri başarıların öncüsü konumunda. Gençlerimize güvenmenin neticelerini görmeye başladık. Biliyoruz ki bu hoppadak ortak başlangıç; Türkiye, önümüzdeki devirde gençlerinin fikirleriyle, onların metotlarıyla, stratejileriyle, vazgeçmedikleri görüntü ve idealleriyle, dünyaya entegrasyonlarıyla baş döndürücü fakat baş döndürücü hâlâ iri mesafeleri katedecektir.

Biz, şerait ne olursa olsun gençlerimize bulunan güvenimizi, inancımızı rastgele sonsuz pörsümemiş tuttuk ve bu manada gençlerimizle baş başa bire ortak yolu yürümeye, onların önünü açmaya, onları katılıma isteklendirme etmeye bitmeme edeceğiz. 20 senedir cümle sözlerimizin gerisinde durduk ve rastgele ortak vaadimizi, rastgele ortak taahhüdümüzü, gençlerimizin rastgele ortak talebini hamdolsun ki gereğince onlar düşüncesince adına getirdik. Bundan sonradan da gençler, önceliğimiz adına ideallerine, hedeflerine revan yolda bizleri indinde görmeye bitmeme edecekler."

"Türkiye Yüzyılı"nı gençlerin yapacağını dile getiren Kasapoğlu, gençleri en dobra imkanlarla adil ortak halde buluşturmak düşüncesince artık da bire ortak inancı, azmi ve isteği ortaya koyacaklarını vurguladı.

Kasapoğlu, rastgele ile darülfünun kurulduğunu ve gençlerin darülfünun hayallerine kavuştuğunu dile getirerek, darülfünun harçlarını da tarihe gömdüklerini kaydetti.

Gençlik merkezi sayısını 9'dan 450'lere çıkardıklarını, en çelimsiz sürede 500'e ulaştıracaklarını tamlayan Kasapoğlu, 345 dinç ofisi, 60'a DOĞRU deneyimsizlik kampı bulunduğunu söyledi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 20 sene ilkin 100 insandan 10 veya 12'sinin yurtlara yerleştirildiğini anlatım ederek, "Yıl 2022; Cumhuriyet tarihinin üstün dereceli başvurusunu aldık, üstün dereceli yerleştirmesini yaptık. Bu ortak alım çalım tablosudur. İstanbul, İzmir, Ankara'ya bakın; bu üç iri ilin rastgele birinde yurtlarımızda 2 bine DOĞRU yersiz arazi var." dedi.

CHP milletvekillerinin tepkileri üzerinde Kasapoğlu, "İstanbul, İzmir, Ankara büyükşehir belediyeleri 3,5 yılda birçok yabanlık iklim yaptı? Bu yurtlar hepimizin. Gurur duyun, övünç edin. Sizin belediyeleriniz icabında bu yurtlara kâfi ki suyunu bağlasınlar, alternatifini yapsınlar, ayrıksı ortak nesne istemiyoruz." biçiminde ödün verdi.

Yurt inşaatlarının bitmeme ettiğini de özetleyen Kasapoğlu, dünyanın en adlı sanlı otel zincirleriyle rakiplik ettiklerini ve konforuyla, eş şefkatiyle ortak alım çalım tablosu bulunduğunu söyledi.

Kasapoğlu, yurtların pandemi çağında karantina yurdu durumuna geldiğini ve 150 binden ortak tomar vatandaşa ev sahipliği yaptığını, gerektiğinde afetlerde vatandaşlara da kapıların açıkça bulunduğunu anlatım etti.

"Genç Seyahatsever Projesi"nin toy ortak çevrilme bulunduğunu dile getiren Kasapoğlu, bu yaz boyu 30 yaşına denli bulunan her insanın parasız yolculuk yazar yurtlarda kalması uygulamasına toy başladıklarını anlatım etti. Kasapoğlu, yurtların artık yazları ve yarıyıl tatillerinde mektepli olsun olmasın topu topu gençlerin hizmetinde olacağını belirtti.

Kredi ve burs altyapısının da eriştiği mektepli sayısıyla kalıp bulunduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "45 liradan 850 liraya getirdik ve bu sene da toy ortak çevrilme yapacağız, rakamlarla da çevrilme yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu inşallah gelecek günlerde açıklayacak." diyerek konuştu.

"Köylere denli tesisler var"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, engellisiyle her insanın spora erişimini ortaya koyan ortak enfrastrüktür bulunduğunu söyleyerek, "Her ilde, rastgele ilçede, köylere kadar, mahallelere denli iri çabalar var, emekler var. Bunları algılara, dedikodulara kurban ederseniz iri ortak emeğe hayıf etmiş olursunuz." dedi.

Kasapoğlu, 5 milyon insana yüzme öğretildiğini, 650'ye DOĞRU havuz bulunduğunu kaydetti.

Gayretlerinin ve çalışmalarının tek halde gölgelenemeyeceğini vurgulayan Kasapoğlu, "Gelin, siz de bunlardan yararlanma edin. 85 milyona açık, rastgele ortak olanak 85 milyonun emrine amadedir. Biz bu milletin rastgele ortak ferdini kalburüstü buluyoruz, rastgele ortak kardeşimizi tek farklılık gözetmeden kalburüstü buluyoruz, kıymettar buluyoruz. Her ortak gencimiz bizim menfez bebeğimizdir." ifadelerini kullandı.

Sporda 51 branşta muvaffakiyet sağlandığını aktaran Kasapoğlu, bu başarıyı topu topu branşlara yayacaklarını belirtti.

Kasapoğlu, başarıların rastlantısal değil emeğin ürünü bulunduğunun altını çizerek, rastgele bölgede bulunduğu derece sporda da üreten Türkiye hedefine en çelimli halde yürüdüklerini söyledi.

Yatırımların, planların himmet kesmeden bitmeme edeceğini aktaran Kasapoğlu, "Bugüne denli bulunduğu derece artık da devim bilimi ortak iyilikle kendimizi gündeş olana mucibince yenileyerek, vaktimizi yersiz meselelerle harcamadan, istikrarı ve başarıyı ortaya koyarak spor vizyonumuzu büyütmeye, güçlendirmeye bitmeme edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına giriyoruz ve bu süreçte deneyimsizlik ve spor alanındaki eksikliklerimizi hamdolsun ki giderdik. Yeni beniz yılı Türkiye Yüzyılı meydana getirecek halis muhlis merhaleleri hamdolsun ki tamamladık. Türkiye bugün rastgele alanda, iri seviyede kendine yeten ortak ülke." diyerek konuştu.

Kasapoğlu, bu gayretlere yardım sağlayanlara teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler