USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Genç modacıların tasarımları Eskişehir’de hayata geçecek

Eskişehir'in evvel moda tasarım yarışması bulunan Fashion Eskişehir'in finali düşüncesince İstanbul'da adlı sanlı modacılarla baş başa matbuat toplantısı düzenlendi. Düzenlenen yarış kararı canlı modacıların finale artan tasarımları atölyelerde üretime geçerek sektö

Genç modacıların tasarımları Eskişehir’de hayata geçecek
18-12-2021 12:17

Eskişehir Ticaret Odası kabilinden Ticaret Bakanlığı'nın desteği, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun işbirliğiyle planlı Fashion Eskişehir- Eskişehir Moda Tasarım Yarışmasının finali düşüncesince Rahmi Koç Müzesi'nde matbuat toplantısı düzenlendi.

Eskişehir'deki ıvır zıvır ölçekli yapımcı kuruluşların tasarım ast yapısını güçlendirmek, kompetitif yanlarını geliştirmek, tasarımcılarla firmaları nezdinde araya getirmek, güre modacılara repertuvar vermek düşüncesince planlı yarışmaya 350 güre modacı müracaatta bulundu. Gelinlik/Düğün, Abiye ve Gündelik giysi halinde 3 değişik kategoride yarışan tasarımların ortada 15 tanesi finale kaldı. Finale artan dizaynlar atölyelerde giysiye dönüşerek modaseverler ile kavuşma fırsatı yakalayacak.

Yarışma kararında başkaca Eskişehir Vehbi Koç Müzesinde 16 Ocak 2022 tarihinde ihsanıhümayun töreni düzenlenecek. Yarışmada dereceye giren tasarımcıların dünyalık ödülünün yanı esna Ticaret Bakanlığı'nın sağlayacağı yurtdışı terbiye bilimi bilimi ve yetişim olanağı da doğruluk kazanacağı belirtildi.

“Eskişehir'e ‘moda-tasarım' dalında bedel eklemek istiyoruz”

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler meydana getirilen yarış ve organizasyonla beraberce Eskişehir'e moda-tasarım dalında bedel eklemek istediklerini dile getirerek, “Finalistlerin modellerini ve tasarımlarını Eskişehir'deki atölyelerimizde mahsul durumuna getiriyoruz. Bu sayede en azından Türkiye'de tasarım ika yeteneği bulunan gençlerimizi sonuncu noktada öz ürünlerini ortaya çıkarabilmelerine okazyon oluyoruz. Eskişehir, koca giysi noktasında ehemmiyetli nezdinde bellik kıymeti bulunan nezdinde kent. Fakat tığ Eskişehir'in bundan ahir süreçte bellik kıymetine moda ve tasarım noktasında da nezdinde bedel ekleme bu şeklinde yola çıktık. Atölyelerimiz ıpıssız el altında öz ürünleriyle mevcut olmaya çalışıyorlar. Bu kombinezon ile 340 tasarım atölyelerimizde değerlendirilmeye alındı. Yani atölyelerimizin öz alışkanlıklarının haricinde dünkü nezdinde ekip ürünler ile tanışıklık fırsatı oldu. Yerelde mevcut atölyelerimize hâlâ çelimli bir duruma getirerek fabrikasyona dönüşümünü sağlamada asistan iktisap etmek istiyoruz” dedi.

Yarışmanın hakem heyeti üyelerinden Modacı Emel Yıldırım ise ilkin moda ile ilgilenen gençlerin bu sayede desteklenebileceğini anlatım etti. Yıldırım ayrıca, “Başarılı gençlerimize oylarımızı vererek ‘kim kalburüstü ise o kazansın' dedik. Tabi moda tek devir bitmeyecek nezdinde meslek. Böyle organizasyonlalar beraberce hâlâ dobra bölgelere gelecektir. O nedenden dolayı modada adam olgunlaşmak talip her insana başar diliyorum” halinde konuştu.
Jüri üyelerinden Didem Aslan ise avrat girişimcilerin de desteklendiği nezdinde organizasyonda olmanın alım çalım donör bulunduğunu vurgulayarak, “Etkinliğin hem Eskişehir'de nezdinde önce olması bununla müşterek yıllarını modaya çalışma veren nezdinde ekiple gerçekleştirilmesi aşırı önemli. Ayrıca dünkü neslin ve avrat girişimlerin de desteğinin bulunduğu nezdinde tasarım yarışmasında fariza kabul etmek hakkıyla aşırı öz saygı verici” ifadelerini kullandı.

Toplantıya dahil bulunan Hande Kazanova ise meydana getirdiği konuşmada, “İşin içinde rastgele devir gençlere kere anahtar ve öz sektörünü büyütecek ne mevcut ise esasta ego de orada olmayı yeğleme ediyorum. Hem tasarım bununla müşterek moda düşüncesince aşırı manalı nezdinde aktiflik gerçekleşecek. Gençlerimizin az buçuk hâlâ kendilerine istikamet vermesini ve tasarım noktasında menfaatlerini geliştirmelerini aşırı dilerim. Öyle nezdinde devirde yaşıyoruzki rastgele şeyin fast food kadar tüketildiği nezdinde proses içerisindeyiz. Ama bu pandemi ile beraberce hacısı hocası öz gerçeğini gördü. Tüketim toplumundan hâlâ çoğalma istihsal toplumuna geçmemiz icap ettiğini gördü. Bundan ahir devirde bu manada nice modacının elden kendilerine katışıksız dizaynlar yaparak bunların ön planda olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Moda dünyasını ve sevenleri nezdinde araya getiren matbuat toplantısına ayrıca, Şebnem Özinal, Merve Yıldırım, Hande Kazanova ve Şebnem Önal kadar nice ad katıldı.

Yarışmanın hakem heyeti üyeliğini ise Emel Acar, Nefise Karatay ,Didem Taslan Sedefhan Oğuz, Arzu Kaprol, Uğurkan Erez, Büşra Orakçıoğlu, Sema Güral Sürmeli, İdil Demirel, Muammer Kapucuoğlu, Elif Gürkaynak, Gürdal Abacı, Kerem Can Apaydın, Cihan Nacar ve Emre Erdemoğlu yaptı.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler