USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gelişimsel riski yahut engeli mevcut evlatların içtimai taayyüş katılımları artırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca eş kesiksiz er karışma emekleri geliştirilerek "Ulusal Aile Temelli Erken Müdahale, Nadir Hastalıklar Sempozyumu ve Çalıştayı" düzenlenecek.

Gelişimsel riski yahut engeli mevcut evlatların içtimai taayyüş katılımları artırılacak
26-02-2022 15:29
Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşsiz rahatsızlıkların da ortada bulunduğu gelişimsel riski yahut engeli olan çocuk ve küçüklere müteveccih "Aile kesiksiz er engelleme çalışmaları" ile onların maşeri hayatın kâffesi sahalarına katılımları artırılacak.

AA muhabirinin, Bakanlıktan edinmiş bulunduğu bilgiye göre, eşsiz rahatsızlıkların ilmî ve maşeri kurda bilinirliğinin az olması zımnında hastalığa ehil erler ve aileleri, teşhis, tedavi, rehabilitasyon, maşeri ve ruhsal dayanak noktası kabul etme dair güçlükler yaşayabiliyor.

Bu kapsamda, eşsiz hastalıklar sayesinde engellilik canlı yahut riski olan çocuk ve küçüklere müteveccih Aile Temelli Erken Müdahale Programları'nın geliştirilmesi ve uygulanmasıyla onların maşeri hayatın herhangi ortak kısmında toprak alabilmeleri sağlanacak.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü çeşidinden düzenlenen eşsiz rahatsızlıkların da ortada bulunduğu gelişimsel riski yahut engeli olan çocuk ve küçüklere müteveccih familya kesiksiz er engelleme çalışmalarına çokluk verilecek.

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Nadir Hastalıklar Derneği iş birliğiyle "2030 Engelsiz Vizyon" kapsamında 3-4 Mart 2022'de Ankara'da "Ulusal Aile Temelli Erken Müdahale, Nadir Hastalıklar Sempozyumu ve Çalıştayı" düzenlenecek.

"Nadir hastalıklar düşüncesince millî politikalar ele alınacak"

Alanında geçmiş olacak bu sempozyuma 250 akademisyen, çırçıplak maşer müesseselerinin temsilcileri, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, familya yakını ve üniversitelerden rektörler katılacak.

Programda, eşsiz hastalıklar düşüncesince millî politikalar ele alınacak. Ayrıca eşsiz hastalıklar ve familya kesiksiz er engelleme kapsamında "Ulusal İyi Klinik Uygulama Modelleri" tartışılacak.

Çalıştayda, metabolik eşsiz hastalıklar ve familya merkezli er müdahale, nörolojik eşsiz hastalıklar ve familya merkezli er müdahale, neonatal eşsiz hastalıklar ve familya merkezli er müdahale, hematolojik eşsiz hastalıklar ve familya merkezli er engelleme emek vermek grupları oluşturulacak.

Çalıştaydan çıkan sonuçlar, Bakanlık ve Nadir Hastalıklar Derneği iş donanmasında raporlaştırılacak.

"Ulusal Erken Müdahale Çalışmaları İşbirliği Protokolü" imzalandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş donanmasında "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Çalıştayı" da tamamlandı.

Söz konusu çalıştay ile olan çalışmalar ve kanuni altyapıyı değerlendirmek, dava alanlarını belirleme kılmak ve hal yollarını aramak ve ülkede totaliter ve sistemli ortak millî er engelleme programı geliştirilmesi hedeflendi.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) ortada "Ulusal Erken Müdahale Çalışmaları İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Protokolle, riskli çocuk ve ayrımlı eylem yayınlayan küçüklere ve ailelerine müteveccih geliştirilecek familya kesiksiz er engelleme emekleri ile "Ulusal Erken Müdahale Uygulamaları Geliştirme Merkezi Projesi"nin yürütülmesine bağlı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın fariza ve sorumlulukları belirlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler