USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Gelin, İdlib'deki Çocukları Birlikte Isıtalım!" iane konvoyu uğurlandı

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Türk Kızılay iş donanmasında düzenlenen "Gelin, İdlib'deki Çocukları Birlikte Isıtalım!" kampanyası düşüncesince birleşen iane malzemelerini haiz tırlar törenle yola çıktı.

15-03-2022 15:47
İstanbul

Kampanya kapsamında birleşen yardımların Suriye'nin İdlib kentine gönderilmesi düşüncesince Tuzla Akfırat'ta mevcut Türk Kızılay İstanbul Anadolu Lojistik Merkezi'nde gönderi töreni düzenlendi.

Törende mütekellim Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ağız ağıza bayanların çalışmalarıyla kampanyanın gerçekleştiğini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, Türk Kızılay Kadın Kolları ile ilçelerdeki avrat teşkilatlarına kalben teşekkürname fail Yazıcı, "Bugün İdlib'e de erişmek düşüncesince oluşturulan, maddiyatı da faziletli bulunan iane çelimsiz sürede düzenlendi. Keşke muharebeler olmasa fakat bu muharebeler oluyorsa bu yarayı sarmanın hem insancasına bununla ortak İslami fariza bulunduğunu biliyoruz. Bunu karşıcı hanımlara şahsım ve ülkem yerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan ise Türk Kızılay ile İdlib'de harp mağduru olan, ilkin avrat ve çocuklarla ilgilendiren farkındalık peydahlamak şartıyla nezdinde araya geldiklerini belirtti.

İdlib'deki bebek ve bayanların gereksinimlerini belirleyerek iane tırını hazırladıklarını tabir fail İlhan, bayanların el emekleri, duaları ve gönülleriyle oradaki hanımlara ve küçüklere gönderecekleri hediyelerin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu anlattı.

Buradan kalkacak tırlarla baş başa hanımlar şekilde duygularını da oraya göndereceklerine dikkati çekici İlhan, şunları kaydetti:

"İnşallah buradan 2.5-3 tıra yaklaşan iane malzemesini İdlib'e göndermiş olacağız. Dünyanın ayrışık yerlerinde en sonuç Ukrayna'da yaşanmış bulunan savaşla baş başa bayanların ve evlatların elan baş döndürücü kıygın bulunduğunu baştan sona baş başa görme ediyoruz. İdealimiz ve misyonumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dünyada barışın geldiği ortamı en azından çocuklarımıza hazırlamak, bu manada dünyada nezdinde farkındalık oluşturup barışın bilgili olabilmesine dayanaklık etmek olmaktır."

"Kadın diyince akla iyilik, merhamet, yârenlik ve sevecenlik geliyor"

İstanbul Kızılay İl Kadın Kolları Başkanı Nilhan Kösen Ayan ise yardımlarla evlatların yaralarına çare olacaklarını söyledi.

Ekip dostlarıyla İdlib'deki evlatları görüşme edeceklerini dile getiren Ayan, "Burada kadının enerjisini ve kadının ne denli acele düzenli ve teşkilatlanabildiğini gördük. Kadın diyince akla iyilik, merhamet, yârenlik ve sevecenlik geliyor." diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra iane malzemeleri gebe tırlar, törenle İdlib'e uğurlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler