USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te dü "pitbull"un önemsiz Asiye'ye saldırısıyla ilişik iddianame hazırl

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırısına bağlı şehir yöneticisinin de aralarında bulunmuş olduğu 6 maznun karşı hazırlanmakta olan iddianamede, agresif köpekler tabanca kendisine nitelendirildi.

Gaziantep'te dü
31-01-2022 18:02
Gaziantep

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırısına bağlı hazırlanmakta bulunan iddianamede, 6 maznun için "olası kastla yaralama" ve "suç delillerini bulunmayan etme, örtmece yahut değiştirme" suçlarından hazırlanmakta bulunan iddianame bildirme edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, pitbull cinsi 2 köpeğin, şehir mensubunun çocuğunu başlangıç ve geçit sahasından dirimlik muhatara oluşturacak biçimde yaralaması zımnında titizce planlı sormaca tamamlandı.

Tutuklu sanıklar şehir yöneticisi Mustafa E. ile Mustafa Y, Süheyla K, Zeliha C. ve tutuklanmadan maznun Zeynep C. için "olası kastla yaralama" suçundan 2 sene 3 aydan 9 yıla kadar, şehir yöneticisinin ağabeyi tutuklanmadan maznun Mahmut E. için ise "suç delillerini bulunmayan etme, örtmece yahut değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla derece hapishane cezası maksut iddianame, 27. Asliye Ceza Mahkemesince bildirme edildi.

İddianamede, köpeklerin 7 ay ilkin siteye getirilmiş yer aldığı hatırlatılarak, "Asil" isminde yağız köpeğin bakımını Mustafa Y'nin, "Zomo" isminde köpeğin bakımını ise şehir yöneticisi Mustafa E. ve sekreteri Süheyla K'nin üstlendikleri belirtildi.

Olay haset Zeliha C'nin sepet topu bölgesine çıkardığı köpeklerin ağızlığı olmadığı ve müşterek müddet sonradan herhangi müşterek dü köpeğin de saldırmış yer aldığı Asiye'nin çevredekilerin sayesinde kurtarıldığı vurgulanan iddianamede, "Sitenin alıcı görüntülerine ulaşım yetkisinin yalnızca Mustafa E'de yer aldığı ve vakadan doğrudan sonradan fenomen yerini yayınlayan alıcı görüntülerinin engin ulaşım yöntemiyle silindiği, bahis konusu eylemin Mustafa E'nin emriyle gerçekleştirildiği, şüphelinin vakadan sonradan faktör yer aldığı eylemin neticelerini örtmece gayreti içinde yer aldığı anlaşılmıştır." denildi.

Mustafa E. ile sekreteri bulunan Süheyla K'nin köpeğin bakımını üstlendiği, telkih ücretlerini ödediği ve bu yönde aşırı sayıda kanıt beyanı bulunmuş yer aldığı kaydedilen iddianamede, Mustafa Y'nin ise sitede tevakkuf ettiği, "Asil" isminde köpeğin sahibi yer aldığı herhangi müşterek ne derece ifadesinde Zeynep C'ye sahiplendirdiğini söylese de dosyada toprak düzlük delillerden ifadesinin suçtan kurtulmaya müteveccih yer aldığı aktarıldı.

Sanıklar Mustafa E, Süheyla K, Mustafa Y'nin kestirmece 400 dairenin bulunmuş yer aldığı müşterek şehir içinde bakımı kazalı ve haram bulunan pitbull cinsi kapik besledikleri, bu köpeklerin sitede işsiz biçimde huni yapılmaksızın bir fazla fazla devir tasma/zincir bulunmaksızın dolaşmalarına müsaade verildiği ifade edilen iddianamede, bu köpeklerin gezdirilmesi, dolaştırılması ve bakılmasının sonucunda insanoğlu sağlığını tehlikeye düşüreceği ve anbean müşterek insanoğlunun yaralanmasına faktör olabileceklerinin aşikar olduğu, hassaten önemsiz evlatların bu çeşit köpeklerden çıkarlarını sakınmaları icap ettiğini bilemeyecek seviyede olmaları da dikkate alındığında anbean müşterek çocuğun yaralanabileceğinin öngörülmesi gerektiği toprak aldı.

Sanık Zeliha C'nin sitede çaycı yerine fariza yaptığı, bunun yanında devir hin köpeklerin bakımıyla ilgilendiği, köpeklerin işsiz biçimde sitede dolaşmalarına müsaade verdiği, kardeşi Zeynep C'nin de kalın pıtrak köpeklerle ilgilenilmiş yer aldığı tamlanan iddianamede, şu ifadelere toprak verildi:

"Somut vakada şüphelilerin oluşan bu cerh fiilini açık açık öngörmelerine karşın bu köpeklerin bakımını üstlenmeye bitmeme ettikleri, bu köpeklerin muhatara sunma fail hayvanlardan olması ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılmasının haram olması ve başkaca bebek alalarına sokulmaması icap ettiğinin bilinmesine karşın şüphelilerin bu yasakları düşünülerek ihlal fail eylemleri ile mağdurun yaralanmasına faktör oldukları, bu nedenle şüphelilerin mümkün kast ile düşünülerek cerh suçundan mesul tutulmaları gerektiği anlaşılmıştır. Olayda toprak düzlük köpekler, TCK 6 maddesi mucibince tabanca yerine nitelendirilmiştir."

İddianamede başkaca maznun Mahmut E'nin şehir yöneticisi Mustafa E'nin ağabeyi bulunan Mahmut E'ye, şehir asayiş alıcı görüntülerin silinmesi emirini kardeşinin verdiği ve ağabeyinin de bu görüntüleri sildiği toprak aldı.

Olay

Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık 2021'de 2 "pitbull"un saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ciddi yaralanmıştı. Olayla ilişik gözaltına tahsil edilen 6 insandan 5'i tutuklanmıştı.

Saldırgan dü pitbull ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ne doğrulama edilmişti.

Gaziantep'teki önceki tedavisinin peşi esna Antalya'ya irsal edilen Asiye, Türkiye'nin önceki beniz ve eş paradigma nakillerini meydana getiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralık 2021'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde cerrahi müdahale edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler