USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fransız anne ve kızı Müslüman oldu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Türk komşularının yaşantısına özenerek Müslüman bulunan Fransız anne ve kızı hissî anlamış olur yaşadı. Sevgi adını düzlük anne Sandrine ve Yağmur adını düzlük kızı Rebecca, evleneceği nişanlısı ve ailesinin nezaretinde Kelime-i şahitl

Fransız anne ve kızı Müslüman oldu
23-12-2021 13:29

İlçe merkezindeki Yeni Sinan Camiinde Diyanet İşleri Başkanlığının yetkisi ile İmam Hatip Bilal Ekinci kabilinden planlı ihtida merasimi ile Müslüman bulunan ve Türk adı düzlük anne Sandrine ve kızı Rebecca'ya Kur'an-ı Kerim ile İslam dini ile ilişik esas bilgilerin bulunmuş olduğu türlü kitaplar bağış edildi.

Nazillili Çorlu ailesine yandaki bulunan Walther ailesi, Türk ailesinin dayanıklı yaşantısından baş döndürücü etkilendi. Ailenin evlatları ise lisede okurken birbirleri ile tanıştı. Arkadaşlık ise beraberinde müddet sonraları aşka dönüştü. Bu aşktan bihaber bulunan anne Sandrine'nin kızına kalın pıtrak öğütlediği "Kızım, evleneceğin kişioğlu behemehâl beraberinde Müslüman ve Türk olsun” lafları ile de etkilenen Rebecca, annesine Türk sevgilisi Alperen ile bulunan vaziyetini anlatınca doğrusu mevcud komşuluk bu el evliliğe önceki aşama bulunan nişan ile noktalandı. Ailelerin birbirleri ile andıran diyaloğu Türk-İslam yaşantısını henüz da detaylı halde gösterince Walther ailesi Çorlu ailesi ile baş başa geldiği Nazilli gezisinde soluğu camide aldı.

Müslümanlığı beraberinde de cami imamından dinleyen Fransız anne ve kızı, Nazilli Yeni Sinan Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci eşliğinde Kelime-i şahitlik getirerek dindar oldu. Kendi hevesleri ile Müslüman bulunan dünürlerini şişman beraberinde gururla bağırlarına basan Çorlu ailesi baş döndürücü bahtiyar oldu. Töreni yük dibine düzlük matbuat personelleri ile baş başa Cami imamı da eş ile baş başa birey anlamış olur yaşadı.

Yaklaşık 51 senedir Fransa'da etkin ata Hamza Çorlu gelinlerinin bu en hususi gününde duygun anlamış olur yaşadı. Çok bahtiyar olduklarını kail Çorlu, “İslam dini göle atık taş gibi, şayet asıl İslam yaşanırsa, dayanıklı alegori gösterilirse değme yere çecik halka yayılabilir. Oğlum Alperen Çorlu, Fransa tevellütlü Rebecca (Yağmur) ile Fransa'da okulda tanıştı. Biz kültürümüzü ve dinimizi oğlumuza daim yaşattık. Kızımız ve anası bizlerden gördükleriyle baş döndürücü etkilendiğini söyledi. Annesi de doğrusu daim Müslümanlığı alçalma ettiğini söyledi. Allah kader ederse bir-iki sene sonraları düğünlerini yapacağız. Ondan öncesinde türkiye Nazilli'ye geldik ve Müslümanlığa önceki aşama bulunan kelime-i şahadeti camide hocamızla baş başa getirdik. Böyle beraberinde şeye hem punt olmaktan aynı zamanda tanık olmaktan baş döndürücü mutluyuz. Fransa'da yaşıyorlar ve Türk yurttaşı da edinmek istiyorlar. Anne Türkiye'ye aşırılmış beraberinde insan. Hatta kızına Türk'le evlenmesini söylemiş. İnşallah yaşantımızla biz de dayanıklı olmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Kendimizi baştan zade kabilinden hissediyorum”

20 yaşındaki Fransız eş Rebecca, dünkü adıyla Yağmur, duygularını anlatım ederek, “Kendimi baş döndürücü hafiflemiş hissediyorum. Sevgilim ve ailesinin yaşantılarından baş döndürücü etkilendim. Müslüman olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Şu an baş döndürücü duyguluyum. İnşallah beraberinde sene sonraları deri yapacağız. Şimdi nişanlıyız. Müslüman yapılmaksızın ilkin alkan kıyafet aldım. Çünkü ego bugün kendimizi baştan zade kabilinden hissediyorum” dedi.

“Hayatım süresince daim içimde beraberinde şeyler eksikti”

Anne Sandrine, dünkü adıyla Sevgi, yaşamı süresince Müslümanlığa ve Türkiye'ye ayrı beraberinde hayranlığının bulunduğunu anlatım ederek, “Hayatım süresince daim içimde beraberinde şeyler eksikti. Bugün neymiş o aralık doldu. Çok huzurluyum. Kızıma değme devir evleneceğin insanoğlu behemehâl hem Türk aynı zamanda Müslüman olsun diyordum. Damadımın Müslüman olmasıyla Türklere bulunan hayranlığım henüz da arttı. Türk tradisyon ve görenekleri beni değme devir baş döndürücü etkiledi. Bunu Fatma kadın ve Hamza baydan henüz andıran gördük. Çok mutluyum, duyguluyum. Vesile bulunan her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

“Yeniden zade kabilinden oldular”

Diyanet işlerinin kendilerine verdiği yetkiyle Fransız anne ve kızının Müslümanlığa önceki adımı atmalarında araştırma görevlisi bulunan İmam Bilal Ekinci, devir zamane birey anları yaşayarak meydana getirdiği konuşmada, “Yeni Sinan Camimizde siz değerli ziyaretçilerimizin de vesilesiyle bizim düşüncesince bugün ayrı beraberinde neşe oldu. Müslüman bulunan kardeşlerimize dirim boyu Cenab-ı Allah'tan geçim ve devlet diliyorum. Yeniden zade kabilinden oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur'an-ı Kerim mealiyle, din yayınlarıyla onlara bağış ettik. Ama onlar en iyi hediyeyi bizlere verdiler, Müslüman oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere verdiği yetkiyle biz onların Müslümanlığa önceki adımlarını Kelime-i Şahadetle adına getirdik. Yeni isimlerini de ezanı şerifle kendilerine verdik. Allah ikrar eylesin” dedi.

Ali Soydemir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler