USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fildişi Sahili’nde hayırseverlerin desteğiyle mescit ve medreseler açıldı

İDDEF, Fildişi Sahili'nin ayrışık bölgelerinde hayırseverlerin desteğiyle düz yazı etmiş olduğu mescit ve medreselerin açılışını Türkiye'den eklenen heyet, iklim ve semt yöneticileri ile evcil halkın katılımıyla gerçekleştirdi.

Fildişi Sahili’nde hayırseverlerin desteğiyle mescit ve medreseler açıldı
28-02-2022 13:41

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), İslami terbiye ve insanca iane çalışmalarını sürdürdüğü Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili'nde dünkü nesir etmiş olduğu Ahıskalı Ali Haydar Efendi medresesi, Halim Uygun Camii, Nedime Erdoğan Medrese ve Camii ile Yasemin Mescidi'nin açılışını yaptı. Türkiye'den Fildişi Sahili'ne revan 10 yabanlık astronomi başşehir Yamusukro ile baş başa Tuye, Diegonefla, Lasseri ve Tabo bölgelerinde planlı izlence ve şişman açma törenine katıldı.

Federasyonun terbiye emekleri kapsamında hizmete almış olduğu mihman eserlerden ilkinin açılışı Fildişi Sahili'nin Tuye şehrinde oldu. Türkiye'den hayırseverlerin desteğiyle Tuye'de nesir edilerek bölgedeki gerekseme sahibi Müslüman bebek ve gençlerin parasız terbiye alması neredeyse hizmete kazandırılan Ahıskalı Ali Haydar Efendi medresesi düşüncesince açma töreni yapıldı. Bölge yöneticileri ile domestik halkın katılımıyla gerçekleşen törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okunup dualar edildi. Açılışın arkası sıra katılımcılar öğrencilerle baş başa medreseyi gezerek, sıralarda oturup lakırtı etti.

Açılış ve ziyaretler başşehir Yamusukro'ya dü sayaç uzaklıktaki Diegonefla şehrinde bitmeme etti. İDDEF yetkilileri ve misafirlerden oluşan heyet, Diegonefla'daki Nedime Erdoğan Medresesi ve Camii açma törenine iştirak sağladı. Bölge yetkilileri, domestik el ve evlatların coşkuyla karşıladığı astronomi Türkiye ve Fildişi Sahili ortada uhuvvet bağlarının güçlendiğine aksan yapmış olup mihman eserin açılışını rahmetle gerçekleştirerek hizmete aldı.

Fildişi Sahili'nin ciharıyek indinde gerekseme sahibi evlatların öğrenime kavuşabilmesi ve bölgedeki Müslümanların ibadetlerini havadan ve şen ortak halde gerçekleştirmesi düşüncesince bağışçılarının desteğiyle mihman im nesir fail İDDEF'in Lasseri ve Tabo şehirlerindeki açma törenlerinde de hırslı ve cümbüş yaşandı. Lasseri'deki Yasemin Camii ile Tabo şehrindeki Halim Uygun Camii dualar ile hizmete girdi. Açılış törenini izlem fail semt halkı Türkiye'ye teşekkürlerini gönderirken, buğulu kimselerin Türkiye'ye afsun etmiş olduğu ve devir hin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Fildişi Sahili'ndeki açma ve ziyaretler Tasavvuf Buluşması programıyla sona ererken meydana getirilen açıklamada, “Eğitim hamlemize dünkü soluklar katacak, ilmin ve muhabbetin yuvası olacak dünkü medrese ve mescit açılışlarımızı Fildişi Sahili'nde gerçekleştirdik. Ülkedeki terbiye ve insanca iane çalışmalarımız topu topu hızıyla bitmeme ederken, terbiye seferberliği ve kalkınma ile baş başa dü iklim arasındaki kardeşliğinin pekiştiğini, mihman eserlerin ise bunun ortak nişanesi bulunduğunu gördük. Mescit, Medrese ve Camilerden oluşan eserlerimizin faydalı olmasını dilek ederken ülkedeki programımızı Tasavvuf Buluşması programıyla tamamladık. İnsani değerlerin pekişmesi ve tolerans kültürünün inşasında tasavvufun önemi gündemiyle 3'üncüsü planlı Tasavvuf Buluşması'nı iştirakçilerin ehemmiyetli katkılarıyla gerçekleştirildik. Buluşmaya dip uyanıklık yayınlayan Batı Afrika islam gizemciliği topluluğunun öncüleri ve içsel tatmin önderleri programa şişman imdat sağladı. Fildişi Sahilleri'nden Şeyh Abdulaziz Sarba ve Burkina Faso'dan Şeyh Ahmed Tidjan Maiga'nın destekleri, Türkiye İsmailağa camiasından değerli hocaefendilerimizin öncülüğü ve İDDEF'in ev sahipliğiyle tamamlanan programın hayırlara okazyon olmasını yalvarma ederiz” ifadelerine toprak verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler