USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Evinin terasında İHA yapan Alper'in sıradaki hedefi insansız kükremek aracı

Ankara'da evinin terasında zat olanaklarıyla insansız iklim aracı (İHA) yapan Alper Sarısan'ın bu seferki hedefi insansız deni aracı (İDA) yapmak.

Evinin terasında İHA yapan Alper'in sıradaki hedefi insansız kükremek aracı
25-12-2022 11:05

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda etkin 39 yaşındaki Alper Sarısan, evinin terasında zat olanaklarıyla Alpkuş adını verdiği müşterek İHA yapmıştı. Sarısan'ın meydana getirdiği modelin müşterek benzeşim ise Yunanistan menşeili müşterek ortaklık kabilinden Talos adlı İHA adına prezante ve toplumsal medyada bu boyut ruzname olmuştu. Sarısan'ın müşterek ahir hedefi ise evinin terasında insansız kükremek aracı yapmak.

Evinin terasında Alpkuş'u yaptığını hatırlatan Sarısan, “Alpkuş'u imtihan uçuşuna derece ulaştırdık ve güzel müşterek uçuştan sonradan indirdik. Bu boşalan atölyemde gine devletimizde güzel müşterek noktaya getirilecek planlar yürütüp, mahsus müşterek şeyler çıkartmak ve ülkemize müfit peyda kılmak düşüncesince demin de müşterek kükremek aracı, evvel önceden müşterek havza adına hasıl müşterek insansız kükremek aracı üstüne çalışmaya başladım” ifadelerini kullandı.

“Birçok materyalin araştırılması dair kullanılacak”

Evinin terasında meydana getirdiği İDA'nın ne bölgelerde çalışkanlık gösterebileceğini özetleyen Sarısan, “Tarım ve Orman Bakanlığı içinde çalışıyoruz, şu anda iç sularımız, denizlerimiz ve nice bölgede genel anlamda savuma dalında insansız kükremek araçları kullanılıyor. Fakat benim bu projemde iç sularımızda suların analizleri, avlanan noktaların kontrolleri, su diplerindeki geberik ve dokuncalı ve analizi yapılması müstelzim nice materyalin araştırılması dair kullanılacak” niteleyerek konuştu.

“İDA'nın maliyeti minimum 150-200 bin lirayı bulacak”

Alpkuş'un pervaz testinin müşterek sene ilkin yapıldığını bildiren Sarısan, yaşama geçireceği projenin maliyetine dikkati çekerek, “O vakitler 200 bin lirayı aştı. Şu anki İDA'nın maliyeti minimum 150-200 bin lirayı bulacak. Aradan güzeşte yılları temel aldığımız devir elden hoppadak bire müşterek gine müşterek insansız kükremek aracını atölyemden çıkartmayı düşünüyorum” biçiminde konuştu.

Oğlunun 'Tekne yapabilir misin' sorusundan sabah yeli aldı

İDA hazırlamaya oğlunun tutkusu üstüne başladığını dile getiren Sarısan, “Aslına bakarsanız hakeza müşterek evim yoktu. Teraslı müşterek ev almamın sebebi, Alpkuş'un imalatı düşüncesince hususi adına aldığım müşterek teras kat. Burayı atölyeye çevirip, daha sonradan uçağı burada yapım kılmak özgü edilgin müşterek ev. Boş artan atölyeyi demin de İDA'ya çevirdik. Tepkiler iyi. Bir kükremek aracının yapılmasının nedeni de oğlum. Oğlum müşterek İDA demiyor ancak ‘Tekne yapabilir misin baba?' söylediği devir ego de gereksiz müşterek atölyede ondan sabah yeli alarak işe başlamış oldum” ifadelerini kullandı.

Tepkilere karşın yılmadı

Projeye başladığında çevresinden tepkiler aldığını dile getiren Sarısan, mevrut tepkilere aldırış etmediğini belirterek şöyleki konuştu:

“İşin başlangıcında uçağı yaparken buradan müşterek tayyare çıkaracağımın fotoğraflarını kimisi arkadaşlara gösterdiğim devir 'Bu neye benziyor?' söylediğim devir dalavere geçen, 'Bu ne böyle', 'Bu teneke parçası, ne' diyenler bile oldu. Bunlara elbette aldırış etmedim. Ülkemizde kılıç de nice bölgede ati noktalara gelebileceğimizi, azimle 5 buçuk salname müşterek çalışmayla Alpkuş adına adını koyarak uçağımızı mahsus müşterek noktaya getirdik. Tekne dair daha nice insana göstermedim. ‘Terasta havza yapılıyor mı?', elbette ayrımlı bakılıyor. İlk sordukları istifham 'Terastan ne çıkaracaksın?' oluyor. Bir vinç sebebiyle çıkartacağımı kendilerine bildiriyorum."

İDA'ların yalnızca defans sanayii özelinde kullanılmadığını vurgulayan Sarısan, “Bu noktada müşterek insansız kükremek aracı dediğimiz devir genel anlamda defans sanayiinde kullanılmaktadır ancak nice alanda, iç suların araştırılması ve denetlenmesi, suların analizleri kabilinden mevzularda müşterek insansız kükremek aracı kullanılabilir. Bu mevzuda da hem bakanlıklarımız bununla beraber hususi kol firmaları bu mevzuda sponsorluk gerekiyor. Evin terasında İDA gerçekleştirmek hazırlop değil” niteleyerek konuştu.

Doğukan Gürel - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler