USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Evim Yuvan Olsun" kampanyasına futbol dünyasından dayanak noktası çağrısı

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının koordinasyonunda depremlerden etkilenen vatandaşların tahaffuz gereksinimlerini istikbal etmek neredeyse başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyasına futbol dünyasından da dayanaklık etmek çağrısı geldi.

23-02-2023 02:05
Istanbul

Hayırseverlerin kullanmadığı evlerin emin müşterek şekilde, belli başlı müddet ve koşullarda depremzedelere tahsis edilmesinin amaçlandığı dayanaklık geçirmek kampanyasına Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci, Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu, Trabzonsporlu Dorukhan Toköz ve Rangers'da biçim giyen ulusal topçu Rıdvan Yılmaz, çektikleri videolarla dayanaklık geçirmek çağrısında bulundu.

Videolu mesajında Rıdvan, "Afetzedelere evlerimizi açıyor, onlara icar desteğinde bulunuyoruz. Kampanyamıza sen de katıl. Depremzedelerin yaşamını kolaylaştır." laflarına arazi verdi.

İrfan videoteyp mesajında, "Yaraları lahana sarması zamanı. Haydi müşterek aileye de sen el ver. 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasına dayanaklık geçirmek ol, baş başa iyileşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kerem Aktürkoğlu ise "Kimse yuvasız kalmasın istiyoruz. www.evimyuvanolsun.org internet sayfası üstünden depremzedelere evimizi açıyor yada icar desteğinde bulunuyoruz. Dayanışmaya sen de katıl." mesajını paylaştı.

Trabzonsporlu Dorukhan da "Onların en aşırı hamam müşterek eve gereksinimi var. 'Evim Yuvan Olsun' kampanyasına dayanaklık geçirmek ol, onların da hamam müşterek evi olsun. Şimdi dayanaklık geçirmek ve bütünlük zamanı." mesajına arazi verdi.

Kampanyaya 3 günde 4 bin 568 hediye başvurusu geldi. 3 bin 604 isim evini 3 ay bedelsiz adına depremzedelere adamak isterken 964 hayırsever yurttaş da evini 1 sene süreyle iskontolu müşterek biçimde kiraya hasretmek düşüncesince müracaatta bulundu.

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının koordinasyonundaki kampanyaya, AFAD ve Türkiye Sigortanın yanı esna gayrimenkul siteleri EmlakJet, Hepsiemlak, Sahibinden.com ve Zingat da dayanaklık geçirmek verdi.

Kısa müddette binlerce vatandaş, depremzedelere belli başlı sürelerle konutlarını adamak bu şeklinde "www.evimyuvanolsun.org" adresine başvurdu.

Uygulamanın detayları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamış yer aldığı kampanya, gerekseme ilavesi bulunan gereksiz evlerin emin şekilde, belli başlı müddet ve koşullarda depremzedelere tahsis edilmesini kapsıyor.

Evim Yuvan Olsun kampanyası, üç fut hesabına kuruldu. Yardımsever yurttaşlar kampanyaya, "3 ay bedelsiz tahsis", "1 sene iskontolu bedelle kira" yahut "kira desteği" ile katılabiliyor.

Kampanyanın yürütülmüş yer aldığı "www.evimyuvanolsun.org" genel ağ sitesinde "Evimi En Az 3 Ay Bedelsiz Tahsis Etmek İstiyorum" butonuna tıklayanların başvuruları, habbe bulunmuş yer aldığı ilçenin kaymakamlığı kabilinden durumunda incelenecek.

Kaymakamlığın akıllıca bulmuş yer aldığı evler bedelsiz adına kampanyaya karışma edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi ortada "ödünç sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile, eve kaza kabilinden yerleştirilecek. 3 maaş müddet hayırsever ev sahibinin talebiyle 12 taban derece uzatılabilecek.

"Evimi İndirimli Bedelle 1 Yıl Süre İle Kiraya Vermek İstiyorum" seçeneğini yeğleme edenlerin başvuruları da gine habbe bulunmuş yer aldığı içtima kaymakamlığı kabilinden incelenecek.

Kaymakamlık, maksut icar ederinin habbe esas ederinin bariz müşterek biçimde altında bulunmasına bakacak. Kaymakamlığın habbe uygunluğunu ve icar ederinin iskontolu bulunduğunu gerçekleme etmesinin peşi esna ev kampanyaya karışma edilecek.

Kaymakamlık ile ev sahibi ortada "Kira Sözleşmesi" imzalanacak. Belirlenen depremzede aile, eve kaza kabilinden yerleştirilecek. Ev düşüncesince belirlenen icar bedeli, AFAD hesabında birleşen icar bağışlarından karşılanacak.

"Depremzede Ailelere Kira Desteğinde Bulunmak İstiyorum" seçeneğini yeğleme edenlerin yapacağı bağışlar, kampanya kapsamında iskontolu adına kiralanacak evlerin icar ödemelerinde kullanılacak.

Depremzedelerin seçilme aşaması

Depremzede aileler, AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri kabilinden belirlenecek. Evlere anlatış yapılırken engelli, yaşlı, derneşik otama mucip süreğen rahatsızlığı bulunanlar kabilinden dezavantajlı bireylerin yer aldığı aileler ile depremde fertlerini yitirmiş çocuklu ailelere evleviyet verilecek.

Evlerin elektrik, su, natürel taş yağı lambası lambası faturaları kaza kabilinden ödenecek. Ev sahiplerine arttırma müşterek harcama doğmamasına nazarıitibar edilecek.

Depremzedelerin kullandığı habbe yahut evimizdeki eşyanın dokunca görmesi ihtimaline cevap Türkiye Sigorta devrede olacak. Bu evler, "Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası" ile garanti dibine alınacak.

Emlak listeleme platformları Emlakjet.com, Hepsiemlak.com, Sahibinden.com ve Zingat.com, cemaat oldukları alıcı portföyünü kampanyaya yönlendirecek. Evini depremzedelere ayırmak isteyenler, istedikleri müşterek platformdan müracaat formu doldurarak kampanyaya katılabilecek. Bu platformlarda doldurulan müracaat formları, kurulan entegrasyonla İçişleri Bakanlığının sistemlerine iletilecek.

Başvuru evreleri ise şöyleki olacak:

- Ev sahibi, gayrimenkul sitelerinden müracaat formunu dolduracak.

- Emlak sitesi, ev sahibiyle iletişime geçerek detayları doğrulayacak.

- Emlak sitesi, doğruluğunu gerçekleme etmiş yer aldığı detayları ilişik amme birimine iletecek.

- Kaymakamlık yetkilileri, evi görüşme ederek karışabilme tespiti yapacak.

- Kaymakamlık, ev sahipleriyle "Ödünç Sözleşmesi" yahut "Kira Sözleşmesi" imzalayacak.

- Engelli, buğulanmış kabilinden dezavantajlı insanlara cemaat aileler, rüçhan adına evlere yerleştirilecek.

- Kaymakamlık, müddet bitiminde konutu ev malikine tasdik edecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler