USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Etiyopyalı genç kız aradığı aşkı Gaziantep'te buldu

Gaziantepli Mehmet Uğur Şahin, ortak akrabası yoluyla tanışarak evlendirilmiş olduğu Etiyopyalı Muna ile bahtiyar ortak avlu yaşıyor.

Etiyopyalı genç kız aradığı aşkı Gaziantep'te buldu
30-09-2021 11:55
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde hususi ortak şirkette kimya mühendisi namına etkin 28 yaşındaki Mehmet Uğur Şahin, ortak akrabası marifetiyle Etiyopyalı Muna (25) ile tanıştı. Etiyopya'ya Muna ile tanışmaya revan Şahin, Muna'yı görür görme engelli aşırma oldu. Durumu ailelerine açıklanan çift, ailelerin icazet vermesiyle dünyaevi sonucu aldı. Etiyopya kültürüne mucibince meydana getirilen nişan sonrası Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde resmi nikah kıyıldı. Nikahın arkası sıra planlı düğünde ikiz ve davetliler, Türk ve Etiyopya kültürlerinin müzikleri ve dansları ile eğlendi. Gaziantep'e mevrut Etiyopyalı Muna, çelimsiz müddette Türk kültürüne alıştığını anlatım ederek, kocası ve kaynanasına Türk kahvesi yaptığını söyledi.

Türk yiyeceklerini de adım adım öğrendiğini tamlayan Muna, yiyecekleri internette araştırarak hazırlamaya çalıştığını dile getirdi. Gaziantepli Mehmet Uğur Şahin ise, yegâne farklarının deri rengi olduğunu, gönüllerinin ise ortak bulunduğunu vurguladı.

“Olaylar aceleci gelişti, kendimi Etiyopya'da buldum”

Olayların aşırı aceleci geliştiğini ve kendisini Etiyopya'da bulduğunu kail Mehmet Uğur Şahin, “Geçen hafta alışveriş haset eşimle evlendik. Burada Türk usulüne mucibince cilt yaptık. 40 devir evvela de Etiyopya'da onların usulüne mucibince cilt yapmıştık. Şimdi eşimle baş başa buradayız. Etiyopya'da kuzenim vardı, onun aracılığı ile tanıştık. İlk evvela genel ağ üstünden görüntülü ailelerimizle baş başa tanıştık. Daha sonraları hadisat aceleci ortak biçimde ilerlemeye başladı ve kendimi Etiyopya'da buldum” dedi.

“Tek farkımız deri rengimiz”

Tek farklarının deri rengi bulunduğunu anlatım fail Şahin, “Anneme söylediğimde ortak tomar yadırgamadı. Sadece anlaşabilir miyiz sorusuna yanıt aradık. Ben de aşırı düşünüyordum. Konuşuyorduk ancak skor ve örfler ne derece akıllıca olur. Zaman geçtikçe baktık yalnızca deri renklerimiz farklı, kültürlerimiz, kalplerimiz daima ayrımsız yöndeydi. Çok şükür değme nesne elleme ilerledi ve deminden taraf yanayız. Etiyopya'ya gittiğimde ecnebi hissetmedim kendimi, neymiş senelerdir aradığımı buldum kabil hissettim. Kendisi de bana ecnebi kabil ırak kalmadı. Havaalanında elden geldi sarıldık birbirimize” halinde konuştu.

“Havaalanında görür görme engelli sarıldık birbirimize”

Havaalanında kocasını görür görme engelli birbirlerine sarıldıklarını kail Etiyopyalı eş Muna Ahmed ise, “Mehmet Uğur Şahin'i evvel gördüğümde telefonda konuştuğumdan hâlâ elleme bir tanesi bulunduğunu hissettim. Daha yakışıklıydı. İlk havaalanına vardığında telefona bakarak beni bulmaya çalışıyordu. Ben onu gördüm ve koşarak sarıldık" dedi.

“Türk kahvesi, Türk yiyeceklerini öğreniyorum”

Türk kahvesi, Türk yiyeceklerini öğrendiğini tamlayan Muna, “Görüştük tanıştık, bu arada devir geçirdik. Yeni görüyorum kabil hissetmedim. Ailem de benim evlenmemi istiyordu ancak uzağa gitmemi istemiyorlardı. Özellikle annem uzağa gitmemi istemiyordu. Ama damadı görünce o da aşırı sevdi, benimseme etmeye başladı. Hem Türk kahvesi bununla beraberinde Etiyopya kahvesi yapıyorum. Kocam Etiyopya kahvesini de aşırı sevdi. Ben hâlâ evvela orada ortak Türk firmasında çalışıyordum. Orada bizlere Türk yiyecekleri veriyorlardı. Kocamın kuzeniyle orada tanıştık. Orada yiyecekleri gördüğüm düşüncesince dünkü kabil değil. Bazen de internetten bakıyorum yemeklere. Kaynanamla aşırı elleme anlaşıyoruz, aşırı samimiyiz” ifadelerini kullandı.

“Önemli bulunan oğlumun mutluluğu”

Durumu öğrenince ecnebi gözüyle bakmadığını, ehemmiyetli olanın oğlunun mutluluğu bulunduğunu kail Nebahat Şahin de, “İlk dediğinde ecnebi bakmadım. mühim bulunan oğlumun mutluluğudur. Diğeri uğur boncuğu ehemmiyetli değildi. Gelinimden aşırı memnunum, inşallah sonuna derece hakeza gideriz. Anne kız gibiyiz. Bana uğur boncuğu nesne yaptırmıyor, değme işi kendisi yapıyor” niteleyerek konuştu.

Lider Olgun - Bekir Şentürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler