USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Erzurum Diplomasi Akademisinde yetişen çoluk çocuk medeniyetleri durumunda tanıyor

Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, "Halka misyon yazar farkındalık oluşturan, Türkiye'nin aut politikasını, İslam dünyasındaki krizleri ve dünyayı güzel okuyan nesiller esermek istiyoruz." dedi.

Erzurum Diplomasi Akademisinde yetişen çoluk çocuk medeniyetleri durumunda tanıyor
15-02-2022 14:20
Erzurum

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve cahillik kurumlarının desteği ile kurulan "Erzurum Diplomasi Akademisi", darülfünun ve ortaöğretim öğrencilerine müteveccih çalışmalarla hem öğrencilerin uzmanlaşmasını bununla beraber araştırdıkları devletlere derece derece vadi emek vermesi yapmasını sağlıyor.

Türkiye'de geçmiş kere Erzurum'da yaşama geçirilen ve 6 senedir bitmeme fail yüksekokul bugüne derece bin yöresinde darülfünun öğrencisine, binin üstünde ortaöğretim öğrencisine 25'i çok işlik alanlarıyla olanak vererek canlı neslin diplomatlık dalında yetişmesini sağlıyor.

Açıldığı tarihten beri uzmanlar çeşidinden ağırlıklı kendisine darülfünun öğrencilerine yetişek sağlayan akademide meydana getirilen çalışmalarla öğrenciler evren ve Türkiye'nin evren üstündeki önemi karşı etraflıca bilgelik sahibi oluyor.

Kursiyer öğrenciler sahalarında bilirkişi eğitmenler eşliğinde lazım genel ağ gerekse beniz yüze çalışmalarla diplomatlık ve Türkiye'nin aut politikası karşı bilgelik ediniyor.

Harita bilgisi ve kıraat etkinliğini artırmaya müteveccih nice çalışmanın yapıldığı akademide öğrenciler, günde 2 çözümleme değerlendirip sene süresince 30'u çok yapıt ve yazı okuyor.

Okudukları bu yapıt ve analizleri deyiş haline getiren öğrenciler, ağırşak gününde öteki katılımcılara lokma tatlısı halinde emek özgülemek icra ettiği düzlük karşı bilgelik veriyor.

Başarılı bulunan öğrencileri araştırmış olduğu ülkede vadi emek vermesi yapması düşüncesince emlak dışına gönderen akademi, bu sayede öğrencilerin hem diplomatlık dalında gelişmelerine bununla beraber devletlerin Türkiye ile ilişkilerine yakından katılma etmiş oluyor.

"Çalışmanın odağında diplomatlık mevcut fakat adeta uygarlık okuması yapıyoruz"

Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Cihangir İşbilir, AA muhabirine, öğrencilerle 6 salname süreçte günce ve maaş buluşmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu bilimsel nitelikli emek vermeyi endişe kuruluşu haline getirmeye çalıştıklarını tamlayan İşbilir, "Öğrencileri gelişigüzel çağ yegâne hiç arama ederek özlük özen sahasına, muvaffakiyet niteliğine layıkıyla kariyer belirliyoruz. Çalışmanın odağında diplomatlık mevcut fakat adeta uygarlık okuması yapıyoruz." dedi.

İşbilir, Erzurum'un önemine ayraç ederek, "Erzurum diplomatik ve düşünüm istihsal yönünde biçim haline geldi. Sadece araştırı raporları, makale, çözümleme üreten birlikte endişe kuruluşu değiliz. Halka işlev yazar farkındalık oluşturan, Türkiye'nin aut politikasını, İslam dünyasındaki krizleri ve dünyayı dobra okuyan nesiller esermek istiyoruz." dedi.

Akademiye ayrımlı değişik bölümlerden öğrencilerin katıldığını dile getiren İşbilir, şu şekilde konuştu:

"Akademi, kıraat araştırma, değirmi raporlama, arz ve vadi emek vermesi diyerek 4 evreden oluşuyor. Bugüne derece nice yapıt okuması yapıldı. Bini çok lise, bin yöresinde da üniversiteli arkadaşımıza ulaştık. Pandemide güçlü online kendisine çalıştık. 40'ı çok ülkede vadi emek vermesi yapıldı. Biz öğrencilerimizi buralara göndermeden evvela vadi emek özgülemek eğitimleri veriyoruz. Onlar gittikleri devletlerde mahsus icraat yapmış olup bunları raporlayıp arka dönüyor."

İşbilir, başta emlak haricinde meydana getirilen icraat karşı da bilgelik vererek, şunları kaydetti:

"Yakın sürede gelişigüzel atölyemiz özlük özen bölgesine layıkıyla devletlere derece derece çalışmalarına derinlik katacak. Amacımız elden kitabi bilgelik özgülemek değil öğrencilerin ilişik yerlere derece derece tecrübelerini geliştirmelerini sağlamak. Öğrencilerimiz sınırları geçmek düşüncesince İngilizce, İbranice, Almanca, İspanyolca ve Rusça'ya derece nice dilde emek özgülemek yapıyor."

"Amacımız çalıştığımız bölgenin uzmanı olmak"

Sakarya Üniversitesinde efdal lisans talebesi bulunan Ömer Faruk Öztürk de evcil ve ecnebi kuruluşları yakından izlem ettiğini ve öğrendiklerini uygulamaya koyduklarını anlatarak, icra ettiği icraat ve okumuş olduğu kitaplar yardımıyla sınavlarda değerli bulunduğunu laflarına ekledi. Öztürk, "Amacımız çalıştığımız bölgenin uzmanı olmak, çözümleme meydana getirecek pozisyona gelmek." ifadesini kullandı.

Lise 11'inci derslik talebesi Rıdvan Şahbaz ise 3 senedir akademide bulunduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Diplomasi terimi benim düşüncesince özen çekici terim oldu. Ben abuhava profillerini, devletlerarası ilişkileri ve devletlerin nabızlarını araştırıyorum. Rusya-Ukrayna krizi üstünde çalışmalarla ilişik kıraat yapmış olup lokma tatlısı hazırlayarak kendimizi geliştiriyoruz. Akademinin katmış olduğu en iri bilinçlilik kıraat kültürü diyebilirim. Akademi masada ve sahada bizlere çelim kazandırıyor."

Nijerya'dan Türkiye'ye okumaya mevrut Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İlahiyat Fakültesi talebesi Beşir Salih de gelişigüzel ay dü yapıt okuduğunu ve Avrupa karşı raporlar hazırladığını anlatarak, akademinin ferdî gelişime yardım sunduğunu aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler