USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emniyetten 'Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne bağlı açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete'de toprak düzlük yönetmelikteki değişimlerle personelin, ilköğretim, lise yahut darülfünun akıbet sınıfa geçecek bulunan evladı olması durumunda, ipka taleplerinin benimseme edilmesinin düzenlendiğini bildirdi.

Emniyetten 'Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne bağlı açıklama
18-03-2022 12:21
Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla piyasaya sürülen "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde öne çıkan tadilat sıralanarak, uygulamaya bağlı bilgiler verildi.

Yönetmelikte 2016 yılının haziran ayında meydana getirilen tadilat ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il ve ilçelerin süresinin arttırıldığı hatırlatılan açıklamada, personelden mevrut talepler ve il itimat müdürlüklerinin de görüşleri doğrultusunda il ve ilçelerin fariza sürelerinin baştan düzenlenmiş bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan il ve ilçelerdeki fariza sürelerinin iri miktarda düşürülmüş bulunduğu tabir edildi.

Halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki şehirlerde fariza eden kısaca 62 bin personelin meydana getirilen değişiklikteki sürelere yayımcı olabileceği ve bu vaziyetten yararlanacağı bilgisi sunulan açıklamada, işlev süresi küsurat yerlerde halen fariza eden personelin ise artıştan etkilenmeyeceği vurgulandı.

Ayrıca 2'nci doğu vazifesini yapmakta bulunan personelin, fariza süresi 2 sene bulunan birimler haricinde, toy planlı sürelerden 1 sene fire fariza yapması yerinde doğu vazifesini tamamlamış sayılacağı bildirilen açıklamada, itimat müdürü ve itimat amiri rütbesindeki personelin bu uygulamaya yayımcı tutulmayacağı kaydedildi.

Yaklaşık 7 bin 500 personel doğu illerindeki vazifesini tamamlamış sayılacak

Yeni kombinezon yardımıyla işlev süresi düşürülmesinden çevre kısaca 7 bin 500 personelin doğu illerindeki vazifesini tamamlamış sayılacağı tamlanan açıklamada, gayrı tadilat şu şekilde sıralandı:

"Şark vazifesini bütünleyen personel, arzu etmesi biçiminde şimdi ilk çalışmış bulunduğu ekibe yeni baştan atanması anlamında değerlendirilmeye yayımcı tutulacaktır. doğu görevinden bağışıklık ve nüfusa mukayyet bulunduğu yere atanma hakkından yararlanan martir ve gazi yakınlarımız bu haktan yararlanmaya bitmeme edecek olup, mevzuat cihetiyle bu haklardan yararlanamayan martir ve gazi yakını örgüt mensuplarımızın da bu şümul katılması sağlanmıştır. (Tüm martir yakınları, tamamı gaziler ve gazi yakınları, 15 Temmuz gazileri ve yakınları.)

Mevcut yönetmelikte personelimizin yakınlarının afiyet zımnında atanma mazereti hemen kendi, eş ve evlatları ile hudutlu iken, toy kombinezon ile personelimize, lüp biricik evladı olması ve murafaa ile vasi atama edilmesi şartıyla ana ve babasının afiyet mazereti nedeniyle, biricik ahi olması ve murafaa ile vasi atama edilmesi şartıyla kardeşinin afiyet mazereti zımnında atama talebinde bulunması hususu düzenlenmiştir."

"Genel yönetim Hizmetleri Sınıfı'na atanabilme şimdi emeksiz bir duruma getirildi"

Personelin eşinin "çakılı kadro" namına fariza yapması halinde, çalışmış bulunduğu ilin işlev süresini tamamlaması ve arzu etmesi durumunda, Emniyet teşkilatında "Genel yönetim Hizmetleri Sınıfı"na atanabilmesinin şimdi emeksiz bir duruma getirilmiş bulunduğu bilgisi sunulan açıklamada, personelin, ilköğretim, lise yahut darülfünun akıbet sınıfa geçecek evladı olması durumunda, ipka taleplerinin bildirme edilmesinin düzenlemede arazi almış bulunduğu vurgulandı.

Personelin yayımcı bulunduğu 2 semt üstünden meydana gelen atama ve arazi tahrifat uygulamasının, personelin atandığı birimde baş döndürücü derinliğine mütemadi çalışmasına faktör bulunduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uzun mütemadi çalışmanın yanı esna getirmiş bulunduğu kötü etkileri giderilmiş etmek, atama ve arazi tahrifat sistemini şimdi devim bilimi müşterek yapıya dolamak şartıyla bulunan uygulamadaki 1. Bölge (Batı) ve 2. Bölge (Doğu) namına dü alana ayrılan iller; özlük ortada 2 gruba ayrılmış, illerimiz hep 4 grupta sınıflandırılmıştır. Yapılan kombinezon ile personelin diyar genelinde şimdi adil ve hakkaniyete akla yatkın istihdam edilmesi, personelin istedikleri şehirlerde fariza yapmasının önünün açılması ve personel ortada gerginliğe kere açan uygulamaların önüne geçilmesi amaçlanmıştır."

Uygulama ile personelin manzume yaşamı süresince tamamı semt ve gruplarda mahsus müşterek esna dahilinde fariza yapmasının hedeflendiği, amma velakin teşkilatta halen fariza eden personelin bulunan yönetmelikteki 2 bölgeli düzene yayımcı olması, fasile düzenini ve düzentileme yaşamını buna gereğince planlamış olması nedeniyle, bahse husus uygulamaya 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren aşamalı namına intikal yapılacağı belirtildi.

Halen tamamı rütbelerdeki personelden sırası gelenler düşüncesince elhak 2'nci doğu rolü uygulamasının yapıldığı dökme açıklamada, bu başkalık ile müşterek personelin manzume yaşamı süresince merkezden en müşterek tomar 4 atamaya yayımcı tutulacağı, şimdi sonraları özlük tutkusu ile tercihlerine gereğince atama arzu edebileceği bildirildi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler