USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emniyet hizmetleri sınıfı personelleri atama ve metatez yönetmeliğinde değişiklik

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu acemi talimatname ile Emniyet Teşkilatı'nda ‘bölge sistemi' getirildi.

Emniyet hizmetleri sınıfı personelleri atama ve metatez yönetmeliğinde değişiklik
18-03-2022 00:07

Polislerin “şark” fariza sürelerini düşüren ve atamalarda toy düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün Resmi genel ağ sitesinden yönetmeliğe bağlı meydana getirilen açıklamada şöyleki sıralandı:

"1-) Yönetmelikte 2016 yılının Haziran ayında meydana getirilen tadilat ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki il ve ilçelerin süresi arttırılmış idi.
Personelimizden mevrut talepler ve İl Emniyet Müdürlüklerimizin de görüşleri doğrultusunda il ve ilçelerin fariza süreleri baştan düzenlenmiş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde bulunan il ve ilçelerin süreleri iri miktarda düşürülmüştür.
Nitekim halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerimizde fariza özne kestirmece (62.000) personelimiz meydana getirilen değişiklikteki sürelere yayımcı olacak ve bu vaziyetten yararlanacaktır. Hizmet süresi kalan yerlerde halen fariza özne personelimiz ise artıştan etkilenmeyecektir.
Ayrıca 2. doğu vazifesini yapmakta bulunan personelimiz, fariza süresi (2) sene bulunan birimler haricinde, toy planlı sürelerden (1) sene kem fariza yapması yerinde maşrık vazifesini tamamlamış sayılacaktır. Ancak Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personel, bu uygulamaya yayımcı tutulmayacaktır.
Yeni aranjman sebebi ile hizmet süresi düşürülmesinden ötürü kestirmece (7.500) personelimiz maşrık illerindeki vazifesini tamamlamış sayılacaktır.
2. doğu vazifesini bütünleyen personel, arzu etmesi şeklinde henüz ilk çalışmış bulunduğu ekibe gene atanması anlamında değerlendirilmeye yayımcı tutulacaktır.
2-) doğu görevinden bağışıklık ve nüfusa mukayyet bulunduğu yere atanma hakkından yararlanan martir ve gazi yakınlarımız bu haktan yararlanmaya bitmeme edecek olup, mevzuat sebebi ile bu haklardan yararlanamayan martir ve gazi yakını Teşkilat mensuplarımızın da bu şümul katılması sağlanmıştır. (Tüm martir yakınları, topu topu gaziler ve gazi yakınları, 15 Temmuz gazileri ve yakınları)
3-) Mevcut yönetmelikte personelimizin yakınlarının keyif dolayısıyla atanma mazereti elden kendi, eş ve evlatları ile hudutlu iken, toy aranjman ile personelimize;
-Evin müşterek tane evladı olması ve duruşma ile vasi atama edilmesi şartıyla ana ve babasının keyif mazereti nedeniyle,
-Tek karındaş olması ve duruşma ile vasi atama edilmesi şartıyla kardeşinin keyif mazereti dolayısıyla atama talebinde bulunması hususu düzenlenmiştir.
4-) Personelin eşinin sabit grup yerine fariza yapmakta olması durumunda, çalışmış bulunduğu ilin hizmet süresini tamamlaması üzerine, arzu etmesi yerinde Emniyet teşkilatında Genel yönetim Hizmetleri Sınıfına atanabilmesi henüz emeksiz bir duruma getirilmiştir.
5-) Personelimizin; ilköğretim, lise yahut darülfünun sonuç sınıfa geçecek bulunan evladı olması durumunda, ipka taleplerinin onama edilmesi düzenlenmiştir.
6-) Personelimizin yayımcı bulunduğu (2) semt üstünden meydana gelen atama ve metatez uygulaması, personelin atandığı birimde baş döndürücü etraflıca mütemadi çalışmasına etken olmaktadır. Uzun mütemadi çalışmanın yanında getirmiş bulunduğu kötü etkileri giderilmiş etmek, atama ve metatez sistemini henüz devim bilimi müşterek yapıya dolamak gibi bulunan uygulamadaki 1. Bölge (Batı) ve 2. Bölge (Doğu) yerine dü alana ayrılan iller; özlük ortada (2) gruba ayrılmış, illerimiz mecmu (4) grupta sınıflandırılmıştır.
Yapılan aranjman ile personelin dünya genelinde henüz adil ve hakkaniyete akıllıca istihdam edilmesi, personelin istedikleri kentlerde fariza yapmasının önünün açılması ve personel ortada gerginliğe kere açan uygulamaların önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
Bu infaz ile personelimizin cümle yaşamı süresince topu topu semt ve gruplarda mahsus müşterek esna dahilinde fariza yapması hedeflenmekle birlikte; teşkilatta halen fariza özne personelin bulunan yönetmelikteki (2) bölgeli düzene yayımcı olması, fasile düzenini ve düzentileme yaşamını buna gereğince planlamış olması nedeniyle, bahse özellik uygulamaya 01.01.2024 tarihinden itibaren aşamalı yerine intikal yapılacaktır.
7-) Halen teşkilatımızda topu topu rütbelerdeki personelimizden sırası gelenler düşüncesince elhak 2. maşrık rolü uygulaması yapılmaktadır.
Bu değişiklik ile müşterek personel cümle yaşamı süresince merkezden en müşterek tomar (4) atamaya yayımcı tutulacak olup henüz sonraları özlük hevesi ile tercihlerine gereğince atama arzu edebilecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler