USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: 'Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, esenlik üzere nice sahası içerisine düzlük şişman bir inkılap gerekiyor. Bu noktada üretimi meydana getiren iş dünyam

Emine Erdoğan: 'Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur'
14-01-2023 00:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan benzeri Emine Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu'nun tutum dergisi Inbusiness çeşidinden Turkuvaz Medya Center'da planlı "Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi ve mükafat Töreni"ne katıldı. Tüketimin yaşantı kültürü durumuna geldiği bir devirde yaşandığını tabir fail Erdoğan, "Bir kapital yerine tanıdık ve kaynakları sınırsızmış kabilinden tüketilen yeryüzünün, milyonlarca canlıya ev sahipliği karşılayıcı kuma evimiz bulunduğunu unutmuş durumdayız” dedi.

Yalnızca topraktan sofraya genişliğinde ortaya çıkan besin kaybının önlenmesinin, kıtlık ve gayrisıhhi tagaddi tehdidini ortadan kaldırmaya ehliyetli göründüğünü kaydeden Emine Erdoğan, “Bugün dünyada tutumsuzluk edilen gıdaların 2 bilyon insana kafi gelecek genişliğinde kısaca kıtlık sorununu ağız ağıza ortadan kaldırabilecek ölçüde bulunduğunu biliyoruz. Böylesi bir vaziyette özlük çıkarlarının önüne insanlığın kuma derdini koyan sizler sürdürülebilir yüzyılı düz yazı fail öncülersiniz. Yeryüzünü gelecek nesillere bırakılacak bir delibozuk yerine gören medeniyetimizin dünyaya sağlam teşekkül edecek tezahürlerisiniz” diyerek konuştu.

"Bizler, sürdürülebilirliği kültürel bir kalıt yerine özümüzde taşıyoruz”

İklim değişikliğinin sarsıcı sonuçlarıyla yüzleşirken şahısların mekân duyarlılığının eskiden rastlanmayan bir çabucak artmasının, bu meyus tabela karşısında umutları tazelediğini tamlayan Erdoğan, "İçinden çıkılmaz zahirî bu sistemi dönüştürecek yeni hal yöntemleri sunabilecek olanak ve kabiliyet, ehil olduğumuz erkincilik ve hars dünyamızın temelinde yatıyor. Yarın kıyametin kopacağını bilse fark elindeki fidanı dikmeyi öğütleyen bir peygamberin ümmeti yerine katiyen pes etmemek icap ettiğini biliyoruz. 'Nehir kıyısında fark suyu artırım et' emri, dünyaya ve kaynaklara elbette bakmamız icap ettiğini yüzyıllar öncesinden öğretiyor. Çoğumuz, büyüklerimizden duyduğumuz 'artsın eksilmesin, taşsın dökülmesin' duasını hatırlarız. Bereketin bazı bazı bir tane bir düğü tanesine ilişkin olabileceği, dü insana yetenin üç insana de yetebileceği inancıyla yetiştik. Mutfağında tarhana çorbası olan, sonuç kabuklarından şifalı bitkin ve şerbet karşılayıcı bizler, sürdürülebilirliği kültürel bir kalıt yerine özümüzde taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Geri kazanılan milyonlarca titrem atılan ile 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdık"

Bugüne genişliğinde art kazanılan milyonlarca titrem atılan ile toplamda 62,2 bilyon lirayı ekonomiye kazandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, "Geldiğimiz noktada Sıfır Atık Projesinin başarısının millî sınırları aşarak dünyaya sağlam teşekkül fail ve apayrı ülkelerce benimsenen bir harekete dönüştüğüne tanıklık ediyoruz. Türkiye yerine elimizi taşın dibine koyuyor, Birleşmiş Milletler içerisinde yürüttüğümüz icraat ile global hava mücadelesinde çözüme önderlik fail bir gösteriş üstleniyoruz. Dünyada açtığımız yaraları kavuşturmak düşüncesince hepimize değişik sorumluluklar düşüyor" diyerek konuştu.

Duygu ve fikir dünyasını şekillendiren yığın yazışma araçlarının, mekân problemininin çözümünde oynadığı rolün enikonu ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, gündemi medyada gördükleri ve duydukları haberlerin şekillendirdiğini, duyulmayan ve görülmeyen olayların ise hacısı hocası düşüncesince bulunmayan mesabesinde kaldığını tabir etti. Erdoğan, hava değişikliğinin meydana getirmiş olduğu sorunları sadece global kurda konuşmanın, şahısların çözümün ferdî bir parçası olmasının da önüne geçtiğini dile getirdi.

"Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur"

Medya mensuplarına beş altı bilinçlilik anlatmak istediğini tamlayan Erdoğan, şu şekilde konuştu:
"Artan sıcaklıklar dolayısıyla meydana mevrut orman yangınlarını kapatmak ile evimizde oluşan katıksız atıkları tahvil etmek arasındaki bağlantıyı kişilere aşırı güzel anlatmalıyız. Günlük dünyadaki davranışlarımızda yapacağımız önemsiz tebeddülat ile dünyanın sürüm oranını düşürebileceğimizi, israfı önleyerek kıtlık tehdidini kaldırılmış edebileceğimizi, toprağı ve aktif hayatını katıksız haliyle koruyabileceğimizi daima baş başa göstermeliyiz. Sıfır Atık Projesi çağ enerjisini onu hepsi kalbiyle sahip çıkan eren milletimizden alıyor. Sıfır atığı bir avlu felsefesi yerine benimseyenlerin sayısının siz değerli ziyaretçilerimizin yardımı ile artacağına inanıyorum. Sürdürülebilir yaşantı toplumumuzun rastgele bir ferdinin zihnine ve vicdanına sizin sözleriniz ile işleyecektir."
Doğa dostu binası ile mekân duyarlılığını anlatmaktan bir aşama öteye geçerek uygulamaya koyan Turkuvaz ailesini de başkaca kutlama fail Erdoğan, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, esenlik kabilinden nice piyasası içerisine meydan iri bir tahavvül gerekiyor. Bu noktada üretimi oluşturan iş dünyamızın yardımı akıbet evre önemli. Dünya mekân dostu yeni istihsal modellerine çabucak intikal yaparken, Türk şirketlerinin değişime kadem uyduran değil, sürdürülebilirliğin asıl öncüleri olabilecek potansiyeli taşıdıklarına inanıyorum. Türkiye'nin 2053 kemiksiz bakir sürüm hedefine ve başlattığımız yeşil kalkınma devrimine, iş dünyasından sunulacak rastgele katkıyı aşırı ehemmiyetli buluyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler