USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Türkiye olarak, hava değişikliği ile mücadelede global müşterek aktörüz

Emine Erdoğan, "Biz büyüklerin en ehemmiyetli ödevi, hava değişikliği ile mücadelede denge belirtmek ve küçüklere hassas politikalar üretmektir. Türkiye olarak, hava değişikliği ile mücadelede toptan birlikte aktörüz." dedi.

Emine Erdoğan: Türkiye olarak, hava değişikliği ile mücadelede global müşterek aktörüz
22-11-2022 19:05
Ankara

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve UNICEF çeşidinden planlı 23. Uluslararası Çocuk Forumu Kapanış Programında konuştu.

Bu forumların temasını belirleyen, Çocuk Danışma Kurulu'nun bu yıl, "İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı" temasını seçtiklerini aktaran Erdoğan, bunun, onların ne derece şuurlu evlatlar olduklarını gösterdiğini dile getirdi.

"İklim değişikliğini, yekta numara muhatabı konumundaki evlatların açısından tartışmak, meselenin özüne inmektir." diyen Emine Erdoğan, UNICEF'e, topu topu paydaşlara ve programda alın teri dökenlere şükranlarını sundu. Erdoğan, arkadaş ve ahi ülkelerden mevrut ecnebi misafirlerin iştirakından da sevinme duyduğunu söyledi.

Geleceğin çocuklarla filizlendiğini anlatım fail Erdoğan, "Bizler, bu dünyayı onlardan iare aldık. 'Çocuklar bugünkü nüfusumuzun üçte birini, geleceğimizin ise tamamını oluştururlar' sözü, bu hakikatı baş döndürücü dobra anlatım eder. Çocukları raci sorunları halletmek ve onlara adaletli yekta evren bırakmak, bizlerin asliye sorumluluğudur. Hepimiz bu bilinçle doğacak nesillere dopdolu yekta kalıt alıştırmak istiyoruz." niteleyerek konuştu.

Mirasın hemen kazanımlardan oluşmadığını, bazı bazı eksikler, kayıplar, hataların da kalıt kaldığını tamlayan Erdoğan, o sebeple devre ilgili sorunları çözüme kavuşturmada iş donanmasına aksan yaptı, bunun hem küçüklere bununla beraber geleceğe namus borcu bulunduğunu anlatım etti.

Emine Erdoğan, hava değişikliğinin insanlığın yüzleşmek durumunda kaldığı, asrın en şişman toptan problemi olduğuna dikkati çekerek, bu dirimlik krizin, 8 bilyon insanı ve topu topu canlıları direkt etkilediğini, evlatların da orantısız şekilde etkilendiğini vurguladı.

Bu yönüyle hava değişikliğinin çivi başına yekta bebek hakları meselesine dönüştüğünü kail Erdoğan, "Yaşamak, değme çocuğun en asliye hakkı ve bu hakkı arkalamak herkesin ödevidir. Çocukların parlak çevre, parlak hava, parlak su, parlak gıda, yetişek ve hile kabil elinden alınamaz hakları bulunduğu noktasında çoğumuz hem fikiriz fakat bu hakları onlara kusursuz tasdik kılmak düşüncesince dünyadaki karşılıklarını da oluşturmamız lazım." dedi.

İklim değişikliğinin çevresel ve konuşu etkilerinden topu topu devletlerin denk etkilenmediğine ayraç fail Erdoğan, en riskli yerler durumuna mevrut ülkelerin, toptan limonluk gazı emisyonunda en düşüt paya eş olduğunu, bunların başlangıcında da Afrika ülkelerinin geldiğini kaydetti.

En az ziyanı verenin en baş döndürücü zarara sunulan kaldığını özetleyen Emine Erdoğan, yaşanabilir coğrafyaların fark azalmaya başladığını, bu şartlardan "iklim mülteciliği" niteleyerek yekta anlam doğduğunu aktardı.

İnsanların bundan sonra huruç yollarına, hemen savaştan uzaklaşmak düşüncesince değil, hava değişikliğinin yıkmacı etkilerinden sebep olmak düşüncesince de düştüğünü anlatım fail Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Böyle yekta tabela karşısında, tığ büyüklerin en ehemmiyetli ödevi, hava değişikliği ile mücadelede oturma açıklamak ve küçüklere duyar politikalar üretmektir. Türkiye olarak, hava değişikliği ile mücadelede toptan yekta aktörüz. İnsanlığın bu beraber meselesine 'dünya kuma evimiz' felsefesiyle yaklaşıyoruz.

Bildiğiniz gibi, 'sıfır atılan projemiz' arsıulusal topluluğun takdirine mazhar oldu. Birleşmiş Milletler 77. Kurulu sırasında imzaya açtığımız 'Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nın altındaki imzaların değme çağ arttığını anlatım etmekten şişman mevki duyuyorum. Bu gayret, dünyanın topu topu evlatlarının gönençli yekta gelecekten denk ve adaletli yararlanması içindir."

"Hepimizin yekta numara mesuliyeti tabiatla muvazeneli yekta alım satım kurmak"

Çocuklara seslenen Emine Erdoğan, dünyanın yekta değiş ve transformasyon döneminin başlangıcında durduğunu vurgulayarak, "Yarının yetişkinleri şekilde bu süreçte siz değerli üyelerimizin çalışkan gösteriş almanıza herkesin baş döndürücü gereksinimi var. Yapılacaklar listemiz derinliğine lakin o ünlü neymiş de söylediği gibi, 'Binlerce kilometrelik yekta gezi fark biricik yekta adımla başlar.' Hepimizin yekta numara sorumluluğu, tabiatla muvazeneli yekta alım satım kurmaktır. Onun çağrısına kulak vermek, gereksinimlerine aldırmaz kalmamaktır. Sizlerin de baş döndürücü elleme bilmiş bulunduğu gibi, hava değişikliği insanoğlu faaliyetlerine ilişkin gelişen yekta olgu. Dolayısıyla bu probleminin üstesinden doğacak yegane formül, baştan doğa dostu yekta dirim kültürü oluşturmaktır."

"Tüm projelerinizin içten destekçisi olacağım"

Modern dünyada kişilerin birer mahveden olmaya indirgendiğini, mahveden olmanın yekta etiket durumuna dönüştüğünü kaydeden Emine Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Ne bahtiyar ki sizler, bu sınırlayıcı göz açısının üstesinden doğacak donanıma ve gösterime eş evlatlarımızsınız. Sizlerden ricam, çevreci kimliğinizi düz yazı ederken, medeniyetimizde doğaya elbette prosedür edildiğini de araştırmanızdır. O devir insanoğlu ve doğa birlikteliği açısından, tarihe yüksek yekta numunelik bıraktığımızı göreceksiniz. Çünkü tabiata bulunan yaklaşımımız, erkincilik ve değerler dünyamızın filtrelerinden süzülerek oluşur. Yani yer mevzuları salt ilmî yekta husus değil, insanoğlunun yaratılışa bulunan tutumunu belirleyen yekta uygarlık meselesidir. O sebepten inanıyorum ki Anadolu'nun sezme hamile tecrübesi sizlere delalet edecektir.

Sizler, füru ve çoluk nesil şekilde arı sili vicdanlara sahipsiniz. Dünya, sizin vicdanlarınızla acemi yekta sahife açacak. O sebeple lütfen doğa düşüncesince henüz baş döndürücü yalan karşı ve planlar üretin. Bizler, yer hikayelerinde sizler hesabına değil, sizlerle baş başa değişmeyen kabul kılmak istiyoruz. Bu vesileyle, topu topu projelerinizin içten destekçisi olacağımı burada anlatım kılmak istiyorum. Birer yer gönüllüsü olduğunuz düşüncesince hepinizi dostça kucaklıyorum."

23. Uluslararası Çocuk Forumu ürün bildirgesi sunma edildi

Çocuk Hakları Komitelerinin 22 senedir düzenlemiş bulunduğu Ulusal Çocuk Forumu'nun bu yılki 23. oturumu, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Gürcistan, İtalya, Karadağ, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Moldova, Özbekistan, Sırbistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna'dan mevrut katılımcılarla yapıldı.

Bu kapsamda, "İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı" teması altında icraat tamamlandı. Çalışmalar kararında Çocuk Hakları Türkiye Koordinatörleri çeşidinden hazırlanmakta bulunan 23. Uluslararası Çocuk Forumu ürün bildirgesi Emine Erdoğan'a sunma edildi.

Program önceleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çeşidinden kurulan el değmemiş atılan atölyesi stantlarını gezen ve küçüklere haremlik fail Erdoğan, çocuklarla geveze etti.

Makrome atölyesindeki eğitmenin emektar dantellerden icra ettiği ve hesabına giydirilmiş bulunduğu elbiseyi baş döndürücü beğendiğini kail Emine Erdoğan, çocuklarla baş inşası peyzajına katıldı, yer ve hava yayınlarının bulunduğu standı da görüşme ederek bilim aldı.

Programın peşi sıra evlatların icra ettiği puzzle, akıbet parçasını ekleyen Emine Erdoğan'a bağış edildi.

Emine Erdoğan'ın destekleriyle eğitimini gayrimenkul haricinde bitiren Merve Başoğlu'nun taraf flavta dinletisi sunmuş bulunduğu programın sonunda, Erdoğan, çocuklarla ve katılımcılarla foto çektirdi.

Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler