USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Türkiye, Afrika açılımıyla evren tarihinde görülmemiş birlikte sahife açtı

Emine Erdoğan, "Ete kemiğe bürülü sağlık örneklerini çoğaltırsak hem dünyamız bununla birlikte geleceğimiz güzelleşir. Bu manada Türkiye'nin Afrika açılımıyla evren tarihinde görülmemiş müşterek sahife açtığına inanıyorum." dedi.

Emine Erdoğan: Türkiye, Afrika açılımıyla evren tarihinde görülmemiş birlikte sahife açtı
06-12-2022 23:05
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Gönüllülük Günü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde planlı Afrika Evi programında, Afrika ülkelerinin Ankara Büyükelçileri, eşleri ile Afrika Kültür Evi üyeleriyle eş araya geldi.

Burada meydana getirdiği konuşmada yeryüzünün, iyiliğin, barışın ve adaletin merkezi olmasının insanlığın ezelden bu yana en şişman ideali bulunduğunu tamlayan Emine Erdoğan, el ele, kıstak gönüle verildiğinde bu idealin gerçeğe dönüşmesinin aşırı ırak eş belki olmadığını söyledi.

Bugün tarihe ne fut izleri bırakılıyorsa geleceğin de anca şekilleneceğini özetleyen Emine Erdoğan, "Çünkü ahlaki değerlerimiz, ailemizde, toplumumuzda ve mevki geleneğimizde gördüklerimizle oluşur. Eylemlerimiz de bu değerlerden doğar. Eğer biz, ete kemiğe bürülü afiyet örneklerini çoğaltırsak, hem dünyamız aynı zamanda geleceğimiz güzelleşir. Bu açıdan Türkiye'nin Afrika açılımıyla evren tarihinde görülmemiş eş sahife açtığına inanıyorum." diyerek konuştu.

Afrika Kıtası'nın adamlık tarihinin en dayanıklı sınavlarını hasretmek durumunda kaldığına ayraç fail Emine Erdoğan, Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle kurduğu dostluğun da bu tarihî sürece alelacayip eş sağ açıklık katığını anlattı.

"Türkiye, arsıulusal bölgede da değme devir Afrika'nın sesi oldu"

Türkiye'nin aut politikasının odağında en ilkin "insan sevgisi" bulunduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Karşılıklı iktisap ilkesine dayanan, diriltme ve bayındırlık etmenin tecrübesini gittiği değme yere götürücü eş basiret var. Bu açıdan Türkiye, değme devir sevecen eş çelim olagelmiştir. TİKA, AFAD, Kızılay, Maarif kabilinden kaç kurumumuz, Afrika'nın kalkınması düşüncesince ortaya konkre eş efor koymuştur. Sağlıktan öğrenime denli kaç bölgede işlev götürmüşlerdir. Siyasi, toplumsal ve konuşu değişimler düşüncesince sürekli dayanak sağlamışlardır. Türkiye, arsıulusal bölgede da değme devir Afrika'nın sesi olmuş, kıtada sulh ve istikrarın sağlanması düşüncesince himmet etmiştir. Bunun indinde iş insanlarımız, Afrika'ya kalkınmanın anahtarı olacak yatırımlar yapmışlardır. Bugüne denli 14 binden eş tomar Afrikalı mektepli Türkiye burslarından yararlanmış, ülkelerine bilgelik ve repertuvar taşımıştır. İşte bu aktif, aşırı boyutlu ve müteşebbis aut yöntem yaklaşımımız, devletlerin menfaati eş yana bırakarak insanlığın kuma mutluluğu düşüncesince de çalışabileceğini tanıtlama etmiştir."

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç Afrika ülkesi ziyaretinde namına refakat ettiğini anımsatarak, "Bu seyahatlerin zatî dünyamda aşırı ayrı eş noktayı oldu. Çünkü gittiğim değme ülkenin güleç insanlarına, kültürüne ve doğasına fanatik kaldım. Her yerde karşılaştığım, çelimli ve kararlı Afrikalı bayanlardan özellikle aşırı etkilendim. Bildiğiniz gibi, gençliğim süresince STK'larda çalışmış ve hasbilik faaliyetlerini yaşamının merkezinde tutmaya himmet etmiş biriyim. Deneyimlerim bana, iyiliğin dünyadaki en şişman trafo çelim bulunduğunu defaatle tanıtlama etti. O sebeple özellikle Afrikalı hanımlar ve füru düşüncesince hayır işler gerçekleştirmek istedim." ifadelerini kullandı.

2015'te Etiyopya ziyaretinin aşırı ehemmiyetli eş başlangıcın vesilesi olduğuna dikkati çekici Emine Erdoğan, "Orada eş STK'ya dair yapı atölyesinde bayanların el emeği ürünlerinin, eş dolar karşılığında alındığını öğrendim. Daha da vahimi, mahsulat Avrupa'nın fiyatlı butiklerinde aşırı erdemli fiyatlara satılıyordu. Kadınlar ise bu kardan oranlarını maatteessüf alamıyorlardı. Biz de bu adaletsizliğe, adaletli eş alışveriş kurarak yanıt hasretmek istedik. Halihazırda kurduğumuz Afrika El Sanatları ve Kültür Evi'nde 24 ülkeden tahsil edilen ürünleri satıyor ve hasılatını bulunduğu kabilinden hanımlara bırakıyoruz. Bu girişim, insancasına değerler namına ehemmiyetli eş semboldür. Adeta, Hz. Mevlana'nın 'bir şem başka mumu tutuşturmakla, ışığından eş nesne kaybetmez' lafının çalışkan eş örneğidir." diyerek konuştu.

Bu mevzuda Afrika ülkelerinin büyükelçilerinden dayanak beklediklerini dile getiren Emine Erdoğan, elan eş tomar hanıma iktiran etmek ve onları konuşu şekilde pekitmek düşüncesince teşrikimesai yapmaktan şişman bereket duyacağını anlatım etti.

"Afrika Evi dediğimiz girişimimiz eş derneğe dönüştü"

Bugüne kadar, literatüre, "Afrika Atasözleri" ve "Afrika Yemekleri" kitaplarını kazandırdıklarını da tamlayan Emine Erdoğan, bu dü kitabın, devletler arasındaki kültürel yakınlaşmanın ürünleri bulunduğunu belirtti.

Kendisinin de koyu izler bırakan anılarından oluşan eş hatıratı kaleme aldığını anımsatan Emine Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu kitap, Afrika'ya duyduğum şişman sevginin ve verdiğim önemin eş ifadesidir. Bu çerçevede sizlerle dobra eş haberi de kırışmak istiyorum. Çok çelimsiz eş müddet önce, özetle Afrika Evi dediğimiz girişimimiz eş derneğe dönüştü. İnanıyorum ki, 'Afrika El Sanatları ve Kültür Evi Derneği' çatısı altında, insanlığa işlev edecek kaç plan yaşama geçecek. Bir mum, binlerce mumu tutuşturmaya bitmeme edecek. Buradan hepsi insanlığa düş verecek eş erke yükselecek."

Emine Erdoğan, derneğin hepsi üyelerinin iş yaşamlarında ehemmiyetli tecrübeleri olan, dünyaya medeniyetin koyu perspektifinden icra vekili profesyonellerden oluştuğunu ve hepsinin asıl birer kıstak elçileri bulunduğunu vurgulardı.

"Gönüllülük, kardeşin kardeşe ikramıdır"

Emine Erdoğan, gönüllülüğün, kardeşin kardeşe ikramı olduğuna ayraç ederek, şunları söyledi:

"Merhametsizlikten dirilik çekişen dünyanın ilacıdır. Savaşlar, yoksulluk, doğruluk ihlalleri, adaletsizlik, doğanın tahribatı gibi, insanlığın kaç meselesi, acıma eksikliğinin sonuçlarıdır. Bizler, ne devir hasbilik ilkesini yürürlüğe soksak, insanlığı yeniden, özüne çağırma ediyoruz. İnsanlığın sızılarını dindiriyor, özlenti kalmış bulunduğu dirilik suyunu veriyoruz. Bazen, zatî hasbilik faaliyetlerimizle, biricik eş insanoğlunun üstelik nite şişman eş güce dönüşebildiğini ortaya koyuyoruz. Bazen de, eş devletin, insancasına iane başlığı altında, eş eş milletin etkili gönlüne çevirmen bulunduğunu görüyoruz. Türkiye, hepsi insanlığa koyun açan tarihî reflekslerini hiçbir zayıflatmadığı için, bugün hala dünyanın en bonkör ülkesidir. Öz kardeşimiz saydığımız Afrika ülkeleriyle beraberce yürüyecek elan derinlemesine eş yolumuz var. İnanıyorum ki beraberce attığımız değme adım, hepsi dünyaya sabah yeli oluyor."

Programda Cibuti'nin Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi de eş musahabe yaptı.

Konuşmaların arkası sıra konuklara Türk ve Afrika mutfağından yemekler ağırlama edildi.

Müzik grubu üyesi öğrencilere haremlik etti

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde tahsil gören Afrikalı öğrencilerin kurduğu "Highlife Müzik Grubu" da ülkelerine katışıksız eserlerin arazi almış bulunduğu mini eş dinleti verdi. Konserin arkası sıra musiki grubunu sahneye çıkarak kutlama fail Emine Erdoğan, müzisyenlerle dizem tuttu.

Afrika müziklerini aşırı beğendiğini tamlayan Emine Erdoğan, Afrikalıların hem sanatta aynı zamanda müzikte Allah vergisi eş yetenekleri bulunduğunu belirtti.

Emine Erdoğan, seslendirilen şarkılardan birinin kendisini ilk gencelme yıllarına götürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Afrika müziklerini sevip sevmediğine dair eş istifham üzerinde Emine Erdoğan, "Dinlemeyi sever lakin o Türk Sanat Müziği hayranı, ego evren müziği." diyerek konuştu.

Emine Erdoğan, Afrika Evi sergisini gezdi

Emine Erdoğan, Afrika Kültür Evi'nce planlı Afrika'dan getirilen mamüllerin arazi almış bulunduğu sergiyi gezdi.

Sergi girişinde kumda pişirilmiş Türk ve Afrika kahveleri ağırlama edilen Emine Erdoğan, Afrika kahvesinin özelliklerine dair bilgelik aldı.

Daha sonraları sergiye güzeşte Emine Erdoğan, Afrika Kültür Evi Başkanı Zeliha Sağlam ile sergide arazi meydan Afrika'ya katışıksız ürünleri inceledi.

Emine Erdoğan, stantlarda işyar Afrikalı öğrencilerle de lakırtı ederek özçekim yaptı.

24 Afrika ülkesinden mahsulat satılıyor

Burada gazetecilere izah karşıcı Emine Erdoğan, Etiyopya ziyaretinde bayanların icra ettikleri işleme mamüllerin Avrupa'da aşırı erdemli fiyatlara satıldığını duyduktan sonraları First Leydi ile danışma ettiklerini anlatarak, "Dedik ki kılıç Türkiye'de hakeza Afrika Evi açalım, el sanatlarıyla uğraşan kadınlarımızın ürünlerini alalım, Türkiye'de satalım ve onlara gitsin paraları. Çok elleme niyetle başlatılmış eş kampanya bu. Şu anda 24 abuhava buna paydaşlık ediyor. Bütün Afrika devletleri inşallah adım adım katılacaklar buna. Böyle eş aykırı teavün diyebiliriz." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler