USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan, Togo'da Türkiye Maarif Vakfı Eğitim Kampüsü'nün açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan Türkiye Maarif Vakfı'nın Togo'daki Caisse kampüsünün açılışına katıldı.

Emine Erdoğan, Togo'da Türkiye Maarif Vakfı Eğitim Kampüsü'nün açılışına katıldı
20-10-2021 07:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç ülkeyi havi Afrika seyahatine zevcelik fail Emine Erdoğan'ı, Togo'daki ekol ziyaretinde, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Özdil ve Yönetim Kurulu Üyesi İpek Coşkun ile Ülke Temsilcisi Hüseyin Sami Gök karşıladı. Emine Erdoğan'a, Togo Meclis Başkanı Yawa Djigbodi Tsegan zevcelik etti.

Caisse Uluslararası Maarif Okulları Kampüsü'nün bahçesinde planlı törende, Emine Erdoğan'a saksıda baobab fidanı armağan edildi. Ardından ekol bahçesine katılımcılar çeşidinden dikme dikimi gerçekleştirildi. Heyet, hâlâ sonradan okulu dolaşarak hoca ve öğrencilerle lakırtı etti, okullarla ait fen aldı.

“Eğitimin kalitesi ve yayginliği kalkinmanin kılavuz kaptan kuvvetidir”

Erdoğan törende icra ettiği konuşmada, Türkiye Maarif Vakfı'nın, Togo'da dü ayrı kampüste yetişek faaliyetlerine başladığını hatırlatarak, Togo makamlarına, sağladıkları suhulet düşüncesince teşekkürname etti.

"Eğitim, devletlerin gelişmişlik kriterleri ortada en ehemmiyetli maddedir. Eğitimin kalitesi ve yaygınlığı kalkınmanın kılavuz kaptan kuvvetidir" diyen Erdoğan, "Dünya herkesin gözleri uğrunda çabuk beraberinde değiş sürecinden geçiyor. Teknoloji hayatlarımızda hükümran çelim hâline geldi. Aslına bakarsanız, asal yarışma bu bölgede sürdürülüyor. Haliyle, gelişmelere fut söylemek ve geleceğe tedarikli edinmek da fakat çelimli beraberinde eğitimle belkili olabilir. Bu noktada ülkemiz, Afrika'ya müteveccih ehemmiyetli katkılar sunuyor. Bildiğiniz gibi, Türkiye Burslarıyla Afrika ülkelerindeki kalburüstü öğrencilere yetişek desteği veriyoruz. Son 10 yılda, 54 Afrika ülkesinden 314 binden beraberinde tomar öğrenci, burslarımıza başvurdu. Bu öğrencilerden 13 bin 982'si burs imkânından faydalandı. Bu numara bize, Afrika'yla dostluğumuzun gün günden pekiştiğini gösteriyor. Hâlihazırda 4 bin 403 Afrikalı öğrenci, Türkiye'de lisans, faziletkâr lisans ve doktora denli değişik seviyelerde öğrenimlerini sürdürüyorlar. Bununla beraber, 51 değişik Afrika ülkesinden, toplamda 8 bin 786 Türkiye mezunumuz var. 2005'ten buyana 95 Togolu öğrenciye Türkiye'de burslu kıraat imkânı verildi. Bu öğrencilerimizden 30'u izinli oldu. Ülkemizin, Afrikalı öğrenciler ortada pop olması, bizim düşüncesince sonuç aşama sevindirici" dedi.

İşin sadece şehadetname almakla sınırlanmış kalmadığını, sektörel ve lehçe izinli buluşmalarıyla, Türk iş kullanıcılarını ve Türkiye mezunlarının beraberinde araya gelmeye bitmeme ettiğini tamlayan Erdoğan, "Bu buluşmalarda yazılım, sağlık, lojistik, erke ve madencilik denli nice bölgede konkre adımlar atılıyor. Bu çabanın, Afrika'nın doğacak dobra günlerine yarar sağlamasını dilek ediyorum" dedi.

“Yüzyılın yükselen kıymeti Afrika'nın yıldızının rastgele daima parlamasını diliyorum”

Türkiye'nin 2005 Afrika açılımının ardından, 16 sene içinde, nice Afrika ülkesine gezi ika imkânı bulduğunu vurgulayan Erdoğan, doğudan batıya, kuzeyden güneye rastgele adımda kendisini büyüleyen beraberinde ana kara ile karşılaştığını dile getirdi.

Afrika ülkelerine icra ettiği yolculuklarda, hassaten Afrikalı bayanların mücadelesinden aşırı etkilendiğini dile getiren Erdoğan, "Bu sebeple bayanların kalkınmasını müzaheret etmek düşüncesince ayrışık planlara dayanaklık etmek oluyorum. 2016 yılında, Ankara'da kurduğumuz Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, bu çabanın beraberinde örneğidir. Afrikalı bayanların el emeği ürünlerini, ayrışık ülkelerden alıyor, bu adaletli pazarda satışını yapıyoruz. Elde edilen gelir, bulunduğu denli gine Afrikalı hanımlara dönüyor. Bununla beraberce 2020'de 'Afrika Yemek Kültürü' kitabının tanıtımını yaptık. Bu mecelle sayesinde, sofralardan gönüllere uzanan beraberinde bellik ortaya çıktı. 2021'de çıkardığımız 'Afrika Atasözleri Seçkisi' kitabının ise konkre sıfır kültürel kalıt dalında kıymetli beraberinde ulama olduğuna inanıyorum. Her yıl, 25 Mayıs'ta Afrika Günü'ne hususi düzenlediğimiz etkinliklerle, Afrika'nın büyüyen önemine özen çekiyoruz. Bir Afrika sav 'Bugün yaptığımız rastgele bilinçlilik tarihe kazılı kalır' der. Dayanışmamızın, tarihe ehemmiyetli beraberinde numunelik adına kalacağına inanıyorum" dedi.

"Afrika Seyahatlerim" kitabının, Afrika'nın kalbindeki hesabına ayraç ettiğini tamlayan Erdoğan, "Bu anı Afrika'ya bulunan sevgimin, ilgimin ifadesidir. Satışından elde edilecek hepsi gelir, Afrikalı hanımlara değiştirmek üzere, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'ne bağışlanacak. Yüzyılın yükselen kıymeti Afrika'nın yıldızının rastgele daima parlamasını diliyorum. Öğrencilerimize kalburüstü beraberinde eğitim-öğretim yılı dilek ediyorum" ifadelerini kullandı.
İki değişik yerleşke içindeki Togo Uluslararası Maarif Okullarında, öğrencilerin nitelikli yetişek alması düşüncesince rastgele ayrıntı kasten değişiklikler emekleri yapıldı. Ülkenin en hatırlı yetişek kurumları ortada arazi düzlük okullarda, 20 mektepli ile lokalize sınıflarda yetişek verilecek.

Öğrencilerin elektronik beyin kullanmayı öğrenecekleri ve devir içi mecelle dinleyebilecekleri elektronik beyin sınıfları ile fen laboratuvarı mevcut Togo Uluslararası Maarif Okullarında başkaca konuşma salonu ve temaşa etkinliklerinin gerçekleştirildiği amfi temaşa salonu, geçmiş yardımın yapılacağı şvester odası, zenginleştirilmiş kütüphane, yemekhane ve plastik sanatlar sınıfları arazi alıyor.


Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmeti de okulların sunmuş bulunduğu hizmetler ortada öne çıkıyor. Bunlarla birlikte, öğrencilerin ciddi tefekkür yeteneklerinin geliştirilmesine çevrilmiş tefekkür becerileri atölyelerinde dersler verilecek.
Başkent Lome'deki dü değişik kampüste, anaokulundan liseye genişliğinde sekiz ayrı ekol bulunuyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler