USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Şiddete 'sıfır tolerans' ilkesiyle yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, hanımefendilerin adalete erişimini ihya ve hanıma müteveccih hızlı mücadeleyi hedefleyen 'Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi' projesinin açılışına gönderilmiş olduğu mesajda, "Hükümetimiz hanıma h

Emine Erdoğan: Şiddete 'sıfır tolerans' ilkesiyle yaklaşıyoruz
02-03-2022 15:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, bayanların adalete erişimini ihya ve hanıma müteveccih hızlı mücadeleyi hedefleyen 'Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi' projesinin açılışına gönderilmiş bulunduğu mesajda, "Hükümetimiz hanıma hüküm mevzusuna ‘sıfır tolerans’ prensibi ile yaklaşıyor" dedi.Abone ol

Adalet Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi işbirliğiyle planlı “Kadınların Adalete Erişiminin Güçlendirilmesi Projesi”nin açım töreni Ankara’da müşterek otelde düzenlendi. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yardımcısı Fatma Öncü ve Adalet Bakanı Yardımcısı Yakup Moğul da katılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzeri Emine Erdoğan ise ileti gönderdi.

Kadına müteveccih şiddete gönül rahatlığı sonuç 20 yılda tahsil edilen önlemleri özetleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Öncü, “Adli mekanizmalara ve adalete erişimde en dezavantajlı pozisyona eş ne eyvah ki hüküm mağduru kadınlar. Şiddet mağduru bayanların düzene erişiminde sıkıtılar var. Yargı mercileri gözetiminde taleplerini akla yatkın anlatım edememeleri ve bunun akabinde de müşterek cezasızlık hali doğabiliyor. Kadınların adalet kontrol süreçlerinde karşılaştıkları sorunların tespiti ve tasfiyesi düşüncesince aşırı cepheli ve hususi tedbirler almamız gerekiyor. Bu bilinçle bakma namına çalışmalarımızı hassasiyetle yürütüyoruz. Karşılaşılan sorunları gidermeye, adalete erişimi zorlaştıran engelleri giderilmiş etmeye ve erişimi rastgele etapta güçlendirmeye çalışıyoruz. Ancak bayanların adalete erişiminde yaşamın normal akışı bozulmadan adalet kontrol mekanizmalarını kullanımı düşüncesince bu sürecin de oldukça endamsız sürmesi gerekli. Buradan hareketle AK Parti hükümetleri namına sonuç 20 yılda hanıma müteveccih hızlı mücadelenin güçlendirilmesi ve adalete erişimin hâlâ devim bilimi duruma getirilmesi düşüncesince ehemmiyetli adımlar attık. Kadınlara gönül rahatlığı ayrımcılık meydana getiren yasaları, gelenekleri ve uygulamaları düzeltmek yahut dağıtmak kıl payı icraat başlattık. Ceza mevduatımız ilkin iktisap etmek kıl payı bulunan türel düzenlemelerimizi düzeltilmiş ettik” niteleyerek konuştu.

“Kadına müteveccih şiddete kullanılmamış müsamaha prensibiyle gönül rahatlığı durmaya da bitmeme edeceğiz”
Adalet Bakan Yardımcısı Moğul ise kadının ailenin direği ve topluluğun öznesi olduğuna uyanıklık çekerek, “Türk kültüründe ve örfünde avrat rastgele devir el üstünde tutulur. Bırakın sertliği hanıma hürmetsizlik caba bizim kültürümüzde benimseme görmez. Maalesef zamanımızda hanıma müteveccih hüküm tamamı dünyada bulunduğu kıl payı vatanımızda de çözülmesi müstelzim ehemmiyetli sorunlardan bir tanesi durumuna gelmiştir. Kadına müteveccih hüküm topluluğun çabucak müşterek kesimini etkilemiyor. Başta dallar ve aileler iktisap etmek kıl payı toplumdaki amme erat üstünde menfi tesirler ve etkisinde bırakır gösteriyor. Şiddet olgusu şahıslar üstüne çabucak fiziksel, konuşu ve ruhiyat etkisinde bırakır göstermiyor, toplumsal dokumuzu da zedeliyor. Bu manada çabucak şiddetin değil sertliği yasal göstermeye devim bilimi rastgele davranışın ve rastgele refleksin karşısındayız. Aynı sürede hanıma müteveccih şiddete kullanılmamış müsamaha prensibiyle gönül rahatlığı durmaya da bitmeme edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Hükümetimiz hanıma hüküm mevzusuna ‘sıfır tolerans’ prensibi ile yaklaşıyor”
Programa kayıtlı ileti gönderen Emine Erdoğan da şu cümleleri kullandı:
“Projenin yararlı olmasını diliyor ve projenin tamamı paydaşlarını kutluyorum. Kadına müteveccih hüküm maatteessüf tamamı dünyada kuma namına deneme edilerek insanlığa musallat olmuştur. Şiddetin tek topluma, kültüre ve ya coğrafyaya hususi olmadığını biliyoruz. Şiddet olgusu çabucak verilen artan insanları değil, tamamı topluma hasiyet fail yıkmacı müşterek deneyimdir. Hükümetimiz bu mevzuya ‘sıfır tolerans’ prensibi ile yaklaşıyor, şiddetin tek muhtelif ve bahanesini kurumlu görmüyor. Şiddetle mücadeleyi aşırı disiplinli müşterek meydan namına ele alıyor, bu yüzden kurullarımız kuma icraat yürütüyor. Bu gayretin güzel neticeler vermesini diliyorum. Kadınların adalete mükemmel ve kusursuz büyüdüğü müşterek evren dilek ediyorum.”

Programa başkaca İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ülke Direktörü Asya Varnabova ve Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Ramazan Gürkan katıldı.

Proje kapsamında bayanların adalete erişimini pekitmek ve hanıma müteveccih hızlı mücadelede yasaların devim bilimi namına uygulanması hedefleniyor. Projenin 6284 mahdut ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un güçlendirilmesine de ulama sağlaması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler