USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle meşbu birlikte dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir

Emine Erdoğan, "Kadınların düşün dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne denli güzelleştiğini daima beraberce görüyoruz. Yani, hâlâ güzel, hâlâ adaletli ve inceliklerle komple yanında dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir." dedi.

Emine Erdoğan: Daha adaletli ve inceliklerle meşbu birlikte dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir
04-03-2022 16:39
İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu değme başarının, özlük ülkelerindeki hanımlar düşüncesince kez açıcı bulunduğu kabil coğrafyalarındaki hanımları da müspet etkilediğini belirterek "2023 hedefimiz, dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede hanımefendilerin önündeki engelleri dağıtmak düşüncesince iri kuma hız içindeyiz." dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çeşidinden Beşiktaş'taki kuma otelde planlı "İhracatın Güçlü Kadınları Ödül Töreni"nde icra ettiği konuşmada, kadınların, büyüyen iklim ekonomisine çelimli katkısına tanık olmanın iri kuma alım çalım deposu bulunduğunu söyledi.

Dünyaya oluşturulan bellik ve hizmetlerin üreticisi biçimine mevrut kadınların, Türk bayrağını değme yerde dalgalandırdığını ve iklim potansiyelinin en elleme temsilini gerçekleştirdiklerini tamlayan Erdoğan, hepsi ihsanıhümayun sahiplerini kutlama kartı etti. Bu ödüllerin Türk hanımının özüne ve yapabileceklerine gözgü tuttuğuna inandığını vurgulayan Erdoğan, hepsi hanımlara esin olmasını dileyerek hanımefendilerin başarılarına enerji tuttukları düşüncesince TİM'e şükranlarını sundu.

"Kadınların güçlendirilmesi ekonomiye iri kuma ulama sağlıyor"

Kalkınmaya ilişkin tanımların devir zarfında değiştiğine ve çeşitlendiğine ayraç fail Erdoğan, bugün kalkınmanın sadece büyümeyle kuma tutulmadığını, kuma ülkenin asıl potansiyeline ulaşabilmesi düşüncesince siyasi, konuşu ve içtimai değiş politikalarının kuma eksiksiz zarfında oluşturulması gerektiğini, kalkınmanın kaç faktörün kuma araya gelmesiyle elde edilebilecek kuma ürün bulunduğunu tabir etti.

Emine Erdoğan, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030"un kalkınmanın içtimai boyutlarına hassaten odaklandığını aktararak şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin anne hedefi on paralık kimseyi arkada bırakmamaktır. Şu emsalsiz kuma asıl ki hanımefendilerin güçlendirilmesi ekonomiye iri kuma ulama sağlıyor. Bunun indinde doğacak nesillerin niteliğinin artmasını ve karı kurumunun güçlenmesini de yanı sıra getiriyor. Yani hanımefendilerin kuma topluluğun değme alandaki gelişiminde merkezi kuma görevi var. Bunun yanında, maşeri statüsü mütebeddil ve güçlenen yegâne kuma kadının fena hepsi evren kadınlarının durumunun iyileşmesine kelebek tesiri yaptığını biliyoruz. Mesela, Türk hanımının elde etmiş bulunduğu değme başarı, özlük yurdumuzdaki hanımlar düşüncesince kez açıcı bulunduğu kabil coğrafyamızdaki hanımları da müspet etkiliyor. Bizim 2023 hedefimiz, dünyanın en iri 10 ekonomisinden bir tanesi olmaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede hanımefendilerin önündeki engelleri dağıtmak düşüncesince iri kuma hız içindeyiz."

"Hükümetin hanımlarla ait ıslah durumunda düzenlemeleri var"

Kız evlatlarının bilimsel nitelikli yaşama iştirakından hanıma müteveccih şiddetin önlenmesine genişliğinde değme adımın, geleceğe tutulan kuma enerji bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, hükümetin hanımlarla ait ıslah durumunda düzenlemeleri bulunduğunu dile getirdi. Bu bakış açısının, hususi kol ve hepsi paydaşlar ortada eş kuma basiret biçimine gelmesini umduğunu aktaran Erdoğan, herkesin, avrat gücüne envestisman yapmanın, ülkenin istikbaline envestisman gerçekleştirmek bulunduğu hususunda hem düşünüm olması icap ettiğinin altını çizdi. Emine Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Üreten avrat diyince aklımıza baştan sona 'çalışan kadın' geliyor. Evinde, tarlasında, özlük atölyesinde sabahtan akşama genişliğinde çocukları, ailesi, yuvası düşüncesince hız yayınlayan kaç hanımımız var. Onların bu çabalarını bulunmayan addetmek muhtemel mü? Ben başta ev hanımının alın terini aşırı değerli buluyor ve alkışlıyorum. Çalışan-çalışmayan avrat ayrımının bu iri emeğe hürmetsizlik bulunduğunu da düşünüyorum. Hayatını evlatlarının gelişimine adamış, ailesine iş verici hepsi hanımları nazikâne selamlıyorum."

"Daha adaletten ve inceliklerle komple kuma dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başarının sırrının, zarfında bulunulan ortamı elleme okumakta duyurulmayan bulunduğunu söyleyerek şöyleki bitmeme etti:

"Dünyanın iri kuma inkılap sürecinden geçmiş bulunduğu kuma dönemdeyiz. İki seneyi kuma hayli kuma süredir bitmeme fail salgın, bu değişimin en iri tetikleyicisi oldu. İnsanın iş vermek hayatıyla bulunan birlikteliği baştan tanımlanıyor. Yalnızca vatanımızda değil, global çapta, iş, işin tanımı, işin yapılmış türü acemi kuma çehreye bürünüyor. Bu dönüşümün temelinde ise uygulayım bilimi var. Kadınları kalkınmanın çalışan oyuncuları hazırlamaya çalışırken, bu değiş rüzgarındaki mukteza enfrastrüktür yatırımlarını atlamamalıyız. 'STEM' dediğimiz, bilim, teknoloji, mühendislik ve hesap sahalarına kız evlatlarımızın yönlendirilmesi ürün basamak önemli. Bu alanların, hanımefendilerin aşırı cepheli düşünebilme, insanlığa duygun olma ve değişmeyen vermede duygudaşlık enerjisini istimal kabil özellikleriyle şekillenmesi gerekiyor. Milli uygulayım bilimi hamlemizin almış bulunduğu kez ortada. Gençlerimiz teknolojiye iri nazarıitibar duyuyor ve başarılarımız onlarda iri kuma özgüvene dönüşüyor. Bu ivmede, kalan kuma çabucak kız çocuklarımızı da kullanmak istiyoruz. Bugün etrafımızda gördüğümüz değme konkre oluşumun temeli, evlenmemiş kuma fikirdi. Hayat, gerçeğe dönen fikirlerle tasarlanıyor. Kadınların düşünüm dünyasının, yaşama aktarıldığında, yaşamın ne genişliğinde güzelleştiğini baştan sona beraberce görüyoruz. Yani, elan güzel, elan adaletten ve inceliklerle komple kuma dünyanın formülü hanımefendilerin güçlendirilmesidir."

Kadın girişimcilere müteveccih krediler

Hükümetin, avrat müteşebbis ekosistemini bollatmak düşüncesince kaç dayanaklık etmek sağladığını anımsatan Erdoğan, bunların en başlangıcında da avrat girişimcilere müteveccih krediler bulunduğunu dile getirdi. Bugüne genişliğinde Türkiye'nin batısından doğusuna yılgı muvaffakiyet hikayeleriyle karşılaştıklarından bahseden Erdoğan, akla gelmedik misyon ve mamüllerin hanımefendilerin elinden çıktığına dikkati çekti. Bu potansiyeli kenarlı cevherlere dönüştürmenin kuma sınırı olmadığının altını çizen Erdoğan, kadınların, onlara olanak oluşturulduğu seviyede bıkılmayan kuma çelim olduklarını belirtti.

"Kadın liderler arttıkça imal edilen değme politikada şekillendirici oluyorlar"

Kadınların öğrenimden istihdama değme bölgede desteklenmesini sağlayacak kuma öteki en ehemmiyetli unsurun değişmeyen kabul etme mekanizmalarında arazi almaları bulunduğunu aktaran Erdoğan, bunun, değme iklim düşüncesince kalkınma ve çağcıllık hedeflerine ulaşmada birincil şart bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugün vatanımızda kadınlar, eğitim, iş vermek ve kamusal hayatta, birincil kimlikleri yüzünden ayrımcılığa verilen kalmıyorlar. Bu avrat haklarına ilişkin ehemmiyetli kuma avantaj bulunduğu kadar, açık çerçevede insanoğlu haklarının konfirmasyon edilmesidir. Şimdi, hakeza adaletten kuma zeminde, hanımlara elan aşırı düzlük açmalı ve bu sayede ülkemizi elan ileriye taşımalıyız. Evinden idman isteyen, nısıf zamanlı iş yeğleme fail hepsi hanımefendilerin tercihlerine hürmet duymalı ve onlara seçenek iş modelleri sunmalıyız. Her lider, yaşamış bulunduğu topluma istikamet verir. Kadın liderler arttıkça ne sektörde olursa olsun, çevreden ekonomiye kadar, imal edilen değme politikada şekillendirici oluyorlar. Araştırmalar, hanımefendilerin değişmeyen kabul etme mekanizmalarında arazi almasının doğanın korunmasını kolaylaştırdığını söylüyor. Kadın sayısının faziletli bulunduğu parlamentolar elan çalışan mekân politikaları üretiyor."

Döngüsel, yeşil ve gökçe tutum kabil dünyanın kaderini değiştirecek konuşu sistemlere geçişte, hanımefendilerin anne erkek oyuncular olduklarının söylendiğini tamlayan Erdoğan, kendisinin de hanımefendilerin yönetiminde bulunduğu firmaların çevreye el değmemiş dokunca ilkesine elan ilişkin olduklarına inandığını dile getirdi.

"Eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabil değme bölgede ivme kazanmalıyız"

Kadınların güçlendirilmesinin hepsi adımlarının birbiriyle ilgili bulunduğunu özetleyen Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Yol kabul etmek düşüncesince eğitim, istihdam, girişimcilik ve önderlik kabil değme bölgede ivme kazanmalıyız. Bu noktada, hanımefendilerin karı hayatlarını kolaylaştırıcı çözümlerin önemini de delik gerisi etmemeliyiz. Birçok kadının, şerait dolayısıyla işi ve ailesi ortada kuma seçime zorlandığını biliyoruz. Hükümetimizin bu mevzuda aşırı dobra emek harcamaları da oldu. Cinsiyet adaleti temelinde politikalar üretildi. Bu yaklaşımın, hepsi sektörlerde bilgili olması gerekiyor. Umuyorum hepsi sektörlerde iş vermek yaşamı ile karı yaşamı arasındaki kırılan dengeyi bozmayan teraziler kurulur. İş ve ailenin çatışan dü düzlük olmasının önüne fakat hakeza geçebiliriz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yaklaşıldığı şimdilerde hanımlara ilişkin meseleleri değerlendirdiklerini, acemi hedeflerle tazelendiklerini de dile getirdi.

Bugünün, insanoğlu hakları temelinde ele katılması ve hanımefendilerin münteşir şekilde karşılaşmış bulunduğu hastalıkların bertarafı düşüncesince kez haritaları çizilmesi icap ettiğini vurgulayan Erdoğan, bu kez haritalarını strateji edenlerin, dobra kuma geleceğe oluşturulan kapıya vardığının on paralık unutulmaması icap ettiğini kaydetti.

Ödül düzlük hepsi hanımları kutlama kartı fail Erdoğan, sergiledikleri örnekliğin, ortaya koydukları azmin, geleceğin avrat liderlerine esin olacağına inandığını laflarına ekledi.

Erdoğan konuşmasının ardından, dış satım şampiyonu 15 şirket temsilcisine ödüllerini verdi. TİM Başkanı İsmail Gülle de ressam İsmail Acar'ın Emine Erdoğan'ın Afrikalı kuma çocukla çektirmiş bulunduğu fotoğraftan esin alarak resmettiği tabloyu namına ikram etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler